Ухвала
від 10.05.2024 по справі 753/6938/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/6938/24

провадження № 2/753/5418/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" травня 2024 р. м. Київ

Суддя Дарницького районного суду міста Києва Кулик С.В., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Орландо», Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Будкепітал», Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Будкепітал Сіті» про скасування державної реєстрації права власності та визнання права власності на нерухоме майно,

ВСТАНОВИВ:

До Дарницького районного суду м. Києва звернувся ОСОБА_1 , до АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Орландо», ТОВ «Компанія з управління активами «Будкепітал», ТОВ «Компанія з управління активами «Будкепітал Сіті» про скасування державної реєстрації права власності та визнання права власності на нерухоме майно.

Суддя дослідивши матеріали позовної заяви та доданих до неї документів дійшов висновку, що позовну заяву подано без додержання вимог цивільного процесуального закону.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 177 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

В порушення наведених вимог позивачем до позовної заяви не додано підтвердження надсилання всім учасникам справи копій поданих до суду документів.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Оплата судового збору за подання до суду позовної заяви здійснюється у розмірах визначених Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору» яким внесено зміни до Закону України «Про судовий збір» та у відповідності до п. 2 ч. 2 ст. 4 якого, за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою ставка судового збору становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. А за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою-підприємцем ставка судового збору становить 1 відсоток від ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При цьому, частиною 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» встановлено, що у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Судом встановлено, що позивач звернулася до суду з чотирма немайновими вимогами, а також з вимогою майнового характеру про визнання за позивачем права власності на двохкімнатну квартиру АДРЕСА_1 .

Звертаючись до суду з вищевказаним позовом позивачем було сплачено судовий збір за п`ять вимог немайнового характеру.

Враховуючи вищевикладене, позивачу необхідно усунути недоліки шляхом направлення до Дарницького районного суду м. Києва уточненої позовної заяви з визначеною ціною позову та оформленої відповідно до вимог ст ст. 175, 177 ЦПК України, а також документу, що підтверджує сплату ним судового збору відповідно до вимог ст ст. 4, 6 Закону України «Про судовий збір», за майнову вимогу у розмірі 1 відсотка від ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, позовна заява підлягає залишенню без руху до усунення позивачем вищевказаних порушень ст. 175 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 185, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Орландо», Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Будкепітал», Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Будкепітал Сіті» про скасування державної реєстрації права власності та визнання права власності на нерухоме майно - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків до 27 травня 2024 року, але не більше десяти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Роз`яснити позивачеві, що в разі невиконання вказівок суду у встановлений строк позовна заява буде вважатися неподаною і повернута.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя С.В.Кулик

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.05.2024
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу118971897
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —753/6938/24

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні