Ухвала
від 13.05.2024 по справі 486/305/24
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 486/305/24

2/467/134/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.05.2024 року Суддя Арбузинського районного суду Миколаївської області Кірімова О.М., розглянувши клопотання ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні за позовом ОСОБА_1 в інтересах малолітнього ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: служба у справах дітей виконавчого комітету Покровської міської ради про позбавлення батьківських прав, в режимі відеоконференції,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Арбузинського районного суду Миколаївської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 в інтересах малолітнього ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: служба у справах дітей виконавчого комітету Покровської міської ради про позбавлення батьківських прав.

Проведення підготовчого засідання призначено на 16.05.2024 року о 10 годині 00 хвилин в залі № 2 Арбузинського районного суду Миколаївської області.

Від позивача до судового засідання надійшло клопотання, згідно якого просив про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції між Арбузинським районним судом Миколаївської області та Орджонікідзевським міським судом Дніпропетровської області. Вказане клопотання мотивовано тим, що позивач проходить службу у лавах ЗСУ та з`явитися в судове засідання до Арбузинського районного суду Миколаївської області не має змоги.

У відповідності до ст. 247 ЦПК України, в зв`язку з розглядом вказаного клопотання за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, вивчивши заявлене клопотання, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що місце знаходження позивача знаходиться на значній відстані від Арбузинського районного суду Миколаївської області, для забезпечення оперативності судового розгляду, суд дійшов висновку що клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції підлягає задоволенню.

Одночасно слід роз`яснити, що позивач також має право у визначений час з`явитися в судове засідання безпосередньо до Арбузинського районного суду Миколаївської області (Миколаївська область, смт. Арбузинка, вул. Шевченка, 204) для участі у розгляді справи в загальному порядку.

На підставі викладеного та керуючись ст. 212 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Доручити Орджонікідзевському міському суду Дніпропетровської області (53300, Дніпропетровська область, м. Покров, вул. Торгова, 37) організувати проведення судового засідання, яке призначене на 10 годину 00 хвилин 16 травня 2024 року та наступні судові засідання у справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах малолітнього ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: служба у справах дітей виконавчого комітету Покровської міської ради про позбавлення батьківських прав, в режимі відеоконференції з Арбузинським районним судом Миколаївської області (55301, Миколаївська область, смт. Арбузинка, вул. Шевченка 204, зал ВКЗ) за участю позивача ОСОБА_1 .

Роз`яснити позивачу ОСОБА_1 про необхідність, у визначений час розгляду справи в режимі відеоконференції, з`явитись до Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області (53300, Дніпропетровська область, м. Покров, вул. Торгова, 37) з документами, що посвідчують його особу.

Копію даної ухвали направити до Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області для організації її виконання та позивачу ОСОБА_1 для відома.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Арбузинського

районного суду О.М. Кірімова

СудАрбузинський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу118973849
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —486/305/24

Ухвала від 14.06.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

Ухвала від 14.06.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Волкова О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні