Ухвала
від 13.05.2024 по справі 458/471/24
ТУРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 458/471/24

2/458/199/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

13.05.2024 м.Турка

Суддя Турківського районного суду Львівської області Кшик О.І., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) до Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області (місцезнаходження: 82547, смт. Бориня, вул. І.Франка, буд. 4, Самбірський район, Львівська область), треті особи, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_2 (місце реєстрації: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 (місце реєстрації: АДРЕСА_3 ), про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

встановив:

13.05.2024позивач ОСОБА_1 через свогопредставника адвокатаБуняк Д.М.подала до Турківського районного суду Львівської області позовну заяву до Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , в якій просить визнати за нею право власності на житловий будинок з господарськими будівлями і спорудами, що розташований за адресою: АДРЕСА_4 , в порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

За результатами автоматизованого розподілу судової справи, оформленого відповідним протоколом від 13.05.2024, для розгляду цієї справи визначено суддю Турківського районного суду Львівської області Кшик О.І.

Під час вирішення питання про відкриття провадження в справі суд встановив, що позовна заява підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, підсудна Турківському районному суду Львівської області, подана особою, яка наділена цивільною процесуальною дієздатністю та відповідає вимогам ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави для відмови у відкритті провадження, повернення позовної заяви, залишення позовної заяви без руху на момент відкриття провадження у справі відсутні.

За таких обставин, відповідно до ст. 187 ЦПК України, суд вважає за необхідне відкрити провадження у справі та проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження, оскільки спір є щодо спадкування, а тому відповідно до ч. 4 ст.274 ЦПК України не може бути розглянутий в порядку спрощеного позовного провадження.

Представник позивача у вимогах позовної заяви також просить витребувати від приватного нотаріуса Самбірського районного нотаріального округу Федаша М.М. належним чином завірену копію спадкової справи №12/2024 після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 187 ЦПК України при прийнятті позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів, суд вважає його розгляд таким, що не потребує виклику сторін, доводи клопотання є підставними та обґрунтованими, а тому з урахуванням того, що позивач та його представник не мають можливості самостійно надати ці докази, клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст. 19, 84, 187, 274 ЦПК України,

постановив:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Розгляд справи буде проводитись за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання відбудеться 03.06.2024 о 12.30 год. в Турківському районному суді Львівської області за адресою: 82500, Львівська область, м. Турка, вул. Молодіжна, 23.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України та до якого додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що в строк для подання відзиву він має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання до суду відповіді на відзив, а відповідачу - заперечення.

Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Витребувати від приватного нотаріуса Самбірського районного нотаріального округу Федаша М.М. (82500, м.Турка, вул. Січових Стрільців, 23 А, Самбірський район, Львівська область) належним чином завірену копію спадкової справи 12/2024 після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , яку надати суду в строк до31.05.2024.

Роз`яснити приватному нотаріусу Самбірського районного нотаріального округу Федашу М.М., що відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://tk.lv.court.gov.ua/sud1325/.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Копію ухвали про відкриття провадження, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи, а приватному нотаріусу Самбірського районного нотаріального округу Федашу М.М. копію ухвали про відкриття провадження - для виконання в частині витребування доказів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Дата складення та підписання ухвали 13.05.2024.

Суддя О.І. Кшик

СудТурківський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу118978069
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —458/471/24

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні