Ухвала
від 14.05.2024 по справі 748/1256/24
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/748/448/24

Єдиний унікальний № 748/1256/24

У Х В А Л А

14 травня 2024 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого - судді Майбороди С.М.,

з участю секретаря судового засідання Пасько К.П.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача адвоката Потапової С.М.,

проводячи в залі суду в місті Чернігові підготовче засідання в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Служба у справах дітей Чернігівської районної державної адміністрації Чернігівської області, про позбавлення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В :

15 березня 2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, в якому просить позбавити ОСОБА_2 батьківських прав відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Судом встановлено, що ухвалою суду від 20 березня 2024 року провадження у зазначеній справі відкрито.

Третя особа - Служба у справах дітей Чернігівської районної державної адміністрації Чернігівської області повідомили, що вони не є належною третьою особою у справі, оскільки малолітня дитина мешкає у м.Чернігові. У зв`язку з чим вважали доцільним залучення в якості третьої особи Чернігівську міську раду як орган опіки та піклування.

Заслухавши позивача та його представника, з урахуванням наданого повідомлення, суд прийшов до висновку про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Чернігівську міську раду як орган опіки та піклування, яких зобов`язати надати в судове засідання висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 .

Також, з урахуванням того, що в позові вказується про виїзд відповідача ОСОБА_2 до м.Барнаул РФ у 2023 році, суд прийшов до висновку щодо витребування з Державної прикордонної служби України інформації щодо перетину у 2023 році державного кордону України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянкою України, РНОКПП НОМЕР_1 .

У зв`язку з залученням третьої особи підготовче засідання підлягає відкладенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.53,198 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити доучасті управі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Чернігівську міську раду як орган опіки та піклування.

Чернігівській міськійраді якоргану опікита піклування надати висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 відносно неповнолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що проживає у АДРЕСА_1 .

Витребувати з Державної прикордонної служби України інформацію щодо перетину у 2023 році державного кордону України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянкою України, РНОКПП НОМЕР_1 .

Встановити строк виконання ухвали про витребування доказів до 15 липня 2024 року.

Роз`яснити, що у разі неможливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, сторони зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Підготовче засідання відкласти на 17 липня 2024 року 11-00 год.

Копію ухвали направити учасникам справи та для виконання Чернігівській міській раді як орган опіки та піклування, Державній прикордонній службі України. Третій особі направити разом з ухвалою копію позовної заяви.

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання позовної заяви подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову. Письмові пояснення мають бути оформлені з дотриманням вимог ч.ч.3-6 ст.178 ЦПК України та копія пояснень і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана ( надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя С.М.Майборода

Дата ухвалення рішення14.05.2024
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу118997728
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —748/1256/24

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Майборода С. М.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Майборода С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні