Ухвала
від 08.05.2024 по справі 766/10695/16-ц
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/10695/16-ц

н/п 6/766/637/24

УХВАЛА

про призначення судового засідання в режимі відеоконференції

08.05.2024 року м. Херсон

Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Шестакова Я.В., розглянувши заяву представника третьої особи АТ «Ощадбанк» про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Корабельного районного відділу ДВС м.Херсона ГТУЮ у Херсонській області, треті особи без самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Херсонського міського нотаріального округу Воєводина Ірина Миколаївна, Публічне акціонерне товариство «Державний ощадний банк України», виконавчий комітет Корабельної районної у місті Херсоні ради в особі служби у справах дітей про визнання недійсними результатів прилюдних торгів та визнання недійсним свідоцтва про право власності, зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , малолітнього ОСОБА_4 про визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням, виселення та зняття з реєстраційного обліку,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Херсонського міського суду Херсонської області перебуває вищезазначена цивільна справа.

30.04.2024року відпредставника третьоїособи АТ«Ощадбанк» надійшлазаява пропроведення судовогозасідання призначеного08.05.2024року врежимі відеоконференціїз використаннямвласних технічнихзасобів.

Частиною п`ятою статті 4 ЦПК України визначено, що жодна особа не може бути позбавлена права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Згідно ч.ч. 1, 2, 6 ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Частиною 3статті 212 ЦПК Українипередбачено, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Перешкод для участі представника АТ «Ощадбанк» в судових засіданнях в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів станом на 12.06.2024 року суд не вбачає, тому враховуючи положенняст.212 ЦПК Українита право учасників справи на участь в судовому розгляді, клопотання представника АТ «Ощадбанк» належить задовольнити та проводити судове засідання з його участю за допомогою системи відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 212, 260, 261 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника АТ «Ощадбанк» про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання, призначене на 12.06.2024 року об 13-30 год. по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,Корабельного районноговідділу ДВСм.ХерсонаГТУЮ уХерсонській області,треті особибез самостійнихвимог щодопредмета спору:приватний нотаріусХерсонського міськогонотаріального округуВоєводина ІринаМиколаївна,Публічне акціонернетовариство «Державнийощадний банкУкраїни»,виконавчий комітетКорабельної районноїу містіХерсоні радив особіслужби усправах дітейпро визнаннянедійсними результатівприлюдних торгівта визнаннянедійсним свідоцтвапро правовласності,зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 ,малолітнього ОСОБА_4 про визнанняосіб такими,що втратилиправо користуванняжитловим приміщенням,виселення тазняття зреєстраційного обліку - проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та системи відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua.

Попередити, що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua/.

Попередити сторін, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Попередити сторін про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Копію ухвалинадіслати представникуАТ «Ощадбанк» на електронну адресу для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Веб-адреса цього документу у Єдиному державному реєстрі судових рішень http://reyestr.court.gov.ua/ з посиланням на номер справи.

СуддяЯ. В. Шестакова

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу118998994
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —766/10695/16-ц

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Постанова від 20.12.2023

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні