Ухвала
від 07.05.2024 по справі 161/8449/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/8449/24

Провадження № 2-о/161/308/24

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

07 травня 2024 року місто Луцьк

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Пахолюк А.М. вивчивши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , Департамент соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради, про встановлення факту здійснення постійного догляду за батьком, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся в суд із заявою про встановлення факту здійснення постійного догляду за батьком, заінтересовані особи ОСОБА_2 , Департамент соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради.

Відповідно до ч 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом.

Таким чином, дана заява підлягає залишеннюбез руху,оскільки поданаз порушеннямвимогст. 175, 177 ЦПК України.

Так, відповідно до п. 2, 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: повне найменування сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження, поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Зокрема, при зверненні до суду із зазначеною заявою заявник не зазначив ідентифікаційний кодзаінтересованої особи(юридичноїособи)в Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України,наявність абовідсутність електронногокабінету сторінта не надав письмове підтвердження про те, що ним не подано іншої заяви з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Крім того, у відповідності до ч. 5 ст. 177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні у нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Звертаючись до суду із вказаною заявою, ОСОБА_1 просить: встановити факт постійного догляду заявником за своїм батьком ОСОБА_2 , який потребує постійного догляду.

За твердженням заявника, він здійснює постійний догляд за своїм батьком за місцем їх спільного фактичного проживання та реєстрації, на підтвердження чого додає відповідні докази.

При цьому, заявник стверджує, що встановлення факту здійснення ним постійного догляду за батьком має юридичне значення для нього як заявника, а саме: для юридичного визначення у судовому порядку факту постійного догляду за своїм батьком та забезпечення його практичної реалізації, зокрема, з метою можливості офіційного підтвердження такого постійного догляду у випадках, визначених чинним законодавством України, оскільки породжує виникнення особистих (майнових) прав та обов`язків, зокрема визначених Законами України «Про соціальні послуги», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про військовий обов`язок і військову службу».

Однак, зазначаючи вказану мету, заявник не конкретизує в чому саме полягають обмеження його як сина, щодо супроводу (представництва) батька. Ним не конкретизовано зазначену мету щодо можливості офіційного підтвердження такого постійного догляду у випадках, визначених чинним законодавством України, зокрема необхідності такого, та якими саме нормами законодавства це передбачено.

Крім того, у заяві не зазначено та до неї не подані докази на підтвердження невизнання державними органами або установами обставин, зазначених у заяві про встановлення факту постійного догляду за особою, тобто ким такий факт не визнається.

Також, заявник не наводить об`єктивних доводів, що слугували б підставою для встановлення такого факту, а також остаточної мети встановлення факту постійного догляду.

Таким чином, заявнику необхідно уточнити заяву, вказавши відповідні підстави та остаточну мету встановлення факту, що має юридичне значення, зазначити дані відповідача, надати письмове підтвердження про те, що ним не подано іншої заяви з тим самим предметом, та з тих самих підстав та подати до суду належним чином оформлену заяву.

Разом з тим, відповідно до ч. 2, 5 ст. 95 ЦПК України, заявнику необхідно належним чином засвідчити копії, що додаються до позовної заяви та зазначити про наявність у нього або іншої сторони оригіналу письмового доказу.

З врахуванням викладеного та відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України заяву ОСОБА_1 слід залишити без руху, надавши термін для усунення зазначених недоліків.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України суд, -

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , Департамент соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради, про встановлення факту здійснення постійного догляду за батьком - залишити без руху.

Надати заявнику строк для усунення зазначених недоліків протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

У разі невиконання вимог суду заява буде вважатися неподаною та повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області А.М. Пахолюк

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу118999375
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —161/8449/24

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пахолюк А. М.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пахолюк А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні