Ухвала
від 13.05.2024 по справі 367/7319/17
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/7319/17

Провадження №2/367/196/2024

УХВАЛА

Іменем України

13 травня 2024 Ірпінський міський суд Київської областів складі:

головуючогосудді Мерзлого Л.В.,

за участі помічника судді Мартинюка Н.Р.,

прокурора Годлевської-Коновалової А.В.,

представника відповідача ОСОБА_1 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду клопотання представника ОСОБА_2 - адвоката Шмарьової Т.О. про залучення третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Ірпінського міського суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом Першого заступника прокурора Київської області, в інтересах держави в особі: Кабінету Міністрів України до Гостомельської селищної ради Київської області, ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: ДП "Київська лісова науково-дослідна станція", треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Приватне мале підприємство "Міраж", Громадська організація - Дачне товариство "Чарівна роса", Обслуговуючий кооператив "Гостомель-1", про визнання недійсними рішень та витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння.

До суду від представника ОСОБА_2 - адвоката Шмарьової Т.О. надійшло клопотання про залучення третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору, згідно якого просить залучити до участі у справі в якості третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: ОСОБА_7 ( АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_8 ( АДРЕСА_2 ).

Клопотання мотивує тим, що позивачем не залучено до участі у даній справі ОСОБА_7 та ОСОБА_8 безпосередніх відчужувачів відповідачці спірних земельних ділянок.

В судовому засіданні прокурор проти задоволення клопотання не заперечувала.

В судовому засіданні адвокат Шмарьова Т.О. клопотання підтримала, просила задовольнити.

Інші сторони в судове засідання не прибули.

Згідно вимогст.52ЦПК України,треті особи,які заявляютьсамостійні вимогищодо предметаспору,можуть вступитиу справудо закінченняпідготовчого провадженняабо допочатку першогосудового засідання,якщо справарозглядається впорядку спрощеногопозовного провадження,подавши позовдо однієїабо декількохсторін. Про прийняття позовної заяви та вступ третьої особи у справу суд постановляє ухвалу.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Таким чином, треті особи це особи, на права або обов`язки яких може вплинути винесене за результатами розгляду рішення у справі.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши думку сторін, суд вважає, що для об`єктивного розгляду вказаної справи слід клопотання задовольнити.

Керуючись ст. ст. 51, 198 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Клопотання представника ОСОБА_2 - адвоката Шмарьової Т.О. про залучення третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору, - задовольнити.

Залучити до участі у справі № 367/7319/17 в якості третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: ОСОБА_7 ( АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_8 ( АДРЕСА_2 ).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Київського апеляційного суду апеляційної скарги.

Суддя: Л.В. Мерзлий

СудІрпінський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу119012741
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —367/7319/17

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мерзлий Л. В.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мерзлий Л. В.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мерзлий Л. В.

Ухвала від 01.03.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мерзлий Л. В.

Ухвала від 16.04.2020

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Оладько С. І.

Ухвала від 20.02.2020

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Оладько С. І.

Ухвала від 24.11.2017

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні