Ухвала
від 14.05.2024 по справі 299/1699/24
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Виноградівський районний суд Закарпатської області


Справа № 299/1699/24

У Х В А Л А

14.05.2024 м. Виноградів

Виноградівський районний суд Закарпатської області в складі: головуючого - судді Левка Т.Ю., секретар судового засідання Роман К.С., за наслідками розгляду клопотання представника позивача ОСОБА_1 про заміну відповідача по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Виноградівської міської ради Берегівського району, третя особа: Виноградівська державна нотаріальна контора, про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_2 , в інтересах якого діє адвокат Стасюк Ю.П., звернувся до Виноградівського районного суду Закарпатської області із даним позовом.

Представник позивача подав до суду клопотання про заміну первісного відповідача Виноградівської міської ради Берегівського району Закарпатської області на належного відповідача Королівську селищну раду Берегівського району Закарпатської області, яке мотивовано тим, що нерухоме майно (предмет спору) знаходиться на території Королівської селищної ради Берегівського району Закарпатської області, а відтак належним відповідачем буде орган місцевого самоврядування - Королівська селищна рада.

Згідно ізч.ч.1, 2 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Суд прийшов до висновку, що у відповідності до положень ч.ч.1, 2 ст. 51 ЦПК України клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Керуючись ст.51 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задоволити.

Замінити у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до Виноградівської міської ради Берегівського району, третя особа: Виноградівська державна нотаріальна контора, про визнання права власності в порядку спадкування за законом, первісного відповідача Виноградівську міську раду Закарпатської області на належного відповідача Королівську селищну раду Берегівського району Закарпатської області, юридична адреса: Україна, 90332, Закарпатська обл., Берегівський р-н, смт Королево, вул.Центральна, 50, ЄДРПОУ: 04349283.

Відповідачу направити копію ухвали про залучення до участі у справі, копію позовної заяви із додатками.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, одночасно надіславши копію відзиву з доданими до нього документами учасникам справи та надавши суду докази такого надіслання.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч. 8 ст.178, ч. 2 ст.191 ЦПК Українирозгляне справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі, що за клопотанням нового відповідача справа розглядається спочатку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Т. Ю. Левко

Дата ухвалення рішення14.05.2024
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу119014991
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —299/1699/24

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Левко Т. Ю.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Левко Т. Ю.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Левко Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні