Ухвала
від 25.10.2010 по справі 6/112-10-4033
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



УХВАЛА

"25" жовтня 2010 р. Справа № 6/112-10-4033

за позовом ОСОБА_1

до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Телерадіокомпанія «АНДСЕ Р»

про зобов' язання вчин ити певні дії.

За участю представників :

від позивача ОСОБА_2 - довір. № 1415 від 27.07.2010 р.

від відповідача не з' я вився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу з а позовом ОСОБА_1 до Товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Телекомпанія» АНДСЕ Р»про зобов' язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі - позив ач) звернувся до господарськ ого суду Одеської області з п озовом до Товариства з обмеж еною відповідальністю «Теле компанія»АНДСЕР» (далі-відпо відач) яким просить зобов' я зати відповідача припинити м овлення каналу «А-1»в кабельн ій мережі з вул. Ришельєвська та повернути мовлення канал у «А-1 ТВ»в ефір з передавача р озташованого за адресою АД РЕСА_1

Відповідно до частин пер шої і другої статті 1 ГПК Украї ни: підприємства, установи, ор ганізації, інші юридичні осо би (у тому числі іноземні), гро мадяни, які здійснюють підпр иємницьку діяльність без ств орення юридичної особи і в ус тановленому порядку набули с татусу суб'єкта підприємниць кої діяльності (далі - підприє мства та організації), мають п раво звертатися до господарс ького суду згідно з встановл еною підвідомчістю господар ських справ за захистом свої х порушених або оспорюваних прав і охоронюваних законом інтересів, а також для вжиття передбачених цим Кодексом з аходів, спрямованих на запоб ігання правопорушенням. У ви падках, передбачених законод авчими актами України, до гос подарського суду мають право також звертатися державні т а інші органи, фізичні особи, щ о не є суб'єктами підприємниц ької діяльності.

Згідно з частиною першою ст атті 21 ГПК України сторонами в судовому процесі - позивачам и і відповідачами - можуть бут и підприємства та організаці ї, зазначені у статті 1 цього К одексу.

Позовну заяву надано фізи чною особою - ОСОБА_1. Спо ри в яких стороною є фізична о соба - не підлягають розгляд у в господарських судах Укра їни.

Крім того, відповідно д о пункту 4 частини першої стат ті 12 ГПК України - господарськ им судам підвідомчі справи, щ о виникають з корпоративних відносин у спорах між господ арським товариством та його учасником (засновником , акці онером), у тому числі учаснико м, який вибув, а також між учас никами (засновниками, акціон ерами) господарських товари ств, що пов`язані із створення м, діяльністю, управлінням та припиненням діяльності цьог о товариства, крім трудових с порів.

Зміст корпоративних пра в та корпоративних відносин встановлено ст. 167 ГК України, а саме: корпоративні права - це права особи, частка якої визн ачається у статутному фонді (майні) господарської органі зації; під корпоративними ві дносинами маються на увазі в ідносини, що виникають, зміню ються та припиняються щодо к орпоративних прав.

Як вбачається зі стат уту ТОВ «Телерадіокомпанія» АНДСЕР»єдиним учасником

цього товариства є ТОВ «А-1 Т В». Тобто - між ОСОБА_1 та Т овариством з обмеженою відпо відальністю „Телерадіокомп анія „АНДСЕР” - не існує кор поративних правовідносин.

Відповідно до пункт у 1.5. Рекомендацій Президії Ви щого господарського суду Укр аїни від 28.12.2007р. № 04-5\14 «Про практи ку застосування законодавст ва у розгляді справ, що виника ють з корпоративних відносин »- спори за позовами осіб, що н е є учасниками (акціонерами) г осподарського товариства, з а своїм суб`єктним складом не належать до корпоративних.

Виходячи з викладеного, п риймаючи до уваги, що позов на дано фізичною особою, яка не м ає з відповідачем корпоратив них відносин, - суд вважає, що с пір не підлягає розгляду в го сподарських судах України.

Пунктом 1. частини 1 с татті 80 ГПК України встановле но, що господарський суд прип иняє провадження у справі, як що, зокрема, спір не підлягає в ирішенню в господарських суд ах України.

Таким чином, враховуючи ви щенаведене, суд вважає за нео бхідне припинити провадженн я у справі.

Керуючись ст ст.1, 12,21 п. 1 ч.1 ст. 80, ст. 86 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Провадження у справі № 6/112-10-4033 за позовом при пинити.

Ухвала може бути оскарже на в порядку ст.106ГПК України

Суддя

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення25.10.2010
Оприлюднено01.11.2010
Номер документу11902471
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/112-10-4033

Ухвала від 25.10.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

Ухвала від 07.10.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

Ухвала від 16.09.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні