Ухвала
від 13.05.2024 по справі 120/10576/23
СЬОМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про поновлення строку апеляційного оскарження

Справа № 120/10576/23

13 травня 2024 року

м. Вінниця

Сьомий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого судді: Мойсюка М.І

суддів: Сторчака В. Ю. Граб Л.С.

розглянувши клопотання Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 20 березня 2024 року у справі за адміністративним позовом Адвокатського об`єднання «МАКС ГАРАНТ» до Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про визнання протиправним та скасування розрахунку,

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Вінницького окружного адміністративного суду від 20 березня 2024 року позов задоволено частково.

Не погодившись з прийнятим рішенням, відповідач оскаржив його в апеляційному порядку.

В апеляційній скарзі відповідач заявив клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до ст. 295 КАС України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до ч.3 ст. 295 КАС України строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених ч. 2 ст. 299 цього Кодексу.

Судом встановлено, що оскаржуване рішення ухвалене 20.03.2024. Останнім днем строку на апеляційне оскарження є 19.04.2024. Апеляційну скаргу подано засобами поштового зв`язку 24.04.2024. Згідно з матеріалами справи копію рішення представником відповідача отримано 26.03.2024 (а.с.65).

Враховуючи зазначене, колегія суддів вважає, що строк пропущено з поважних причин, тому відповідач має право на поновлення строку на апеляційне оскарження.

Керуючись ст.ст. 121, 295 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

1. Клопотання Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 20 березня 2024 року задовольнити.

2. Поновити Вінницькому обласному відділенню Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю строк на апеляційне оскарження рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 20 березня 2024 року у справі за адміністративним позовом Адвокатського об`єднання «МАКС ГАРАНТ» до Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про визнання протиправним та скасування розрахунку.

3. Зупинити дію виконання рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 20 березня 2024 року до закінчення апеляційного провадження в адміністративній справі.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Головуючий Мойсюк М.І Судді Сторчак В. Ю. Граб Л.С.

СудСьомий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу119025016
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного пенсійного страхування

Судовий реєстр по справі —120/10576/23

Ухвала від 13.05.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мойсюк М.І

Ухвала від 13.05.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мойсюк М.І

Ухвала від 30.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мойсюк М.І

Рішення від 20.03.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Комар Павло Анатолійович

Ухвала від 21.07.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Комар Павло Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні