Ухвала
від 15.05.2024 по справі 748/2045/24
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2-н/748/262/24

Єдиний унікальний № 748/2045/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 травня 2024 рокум. Чернігів

Суддя Чернігівського районного суду Чернігівської області Олещенко В.І., перевіривши відповідність заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Газорозподільні системи України" в особі Чернігівської філії Товариства з обмеженою відповідальністю "Газорозподільні системи України", місцезнаходження: м. Чернігів, вул. Любецька, 68, код ЄДРПОУ 45355956, про видачу судового наказу про солідарне стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 заборгованості за послугу розподілу природного газу, вимогам ст. 160-163 ЦПК України,

В С Т А Н О В И В:

В травні 2024 року представник за довіреністю Товариства з обмеженою відповідальністю "Газорозподільні системи України" - Пузік А.М. звернулася до суду із заявою про видачу судового наказу про солідарне стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Газорозподільні мережі України" в особі Чернігівської філії Товариства з обмеженою відповідальністю "Газорозподільні мережі України" заборгованість за послугу розподілу природного газу за період з 1 грудня 2023 року по 31 березня 2024 року у розмірі 1489,07 грн та в дольовому порядку суму сплаченого судового збору 302,80 грн.

Згідно ч.5 ст.165 ЦПК України уразі, якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви, крім випадків подання заяви про видачу судового наказу в електронній формі до боржника, який має офіційну електронну адресу, звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи боржника.

Згідно довідки, виданої відділом обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України в Чернігівській області, вбачається, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно довідки, виданої відділом обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України в Чернігівській області, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 , знято з реєстрації, як померлого.

Як вбачається з копії актового запису про смерть № 150 від 18 жовтня 2022 року, наданого на запит суду, ОСОБА_1 , помер ІНФОРМАЦІЯ_3 у віці 76 років.

Згідно п.4 ч.1ст.165 ЦПК України у разі,якщонаявні обставини, передбачені частиною першоюстатті 186 цього Кодексу, а саме смерть боржника, суддя відмовляє у видачі судового наказу.

Враховуючи вищевикладене та беручи те, що один з боржників помер і спірні правовідносини в наказному провадженні не допускають правонаступництва, у видачі судового наказу слід відмовити.

Відповідно до ч.2 ст.166 ЦПК України, відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 3-6 частини першої статті 165 цього Кодексу, унеможливлює повторне звернення з такою самою заявою. Заявник у цьому випадку має право звернутися з тими самими вимогами у позовному порядку.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 165, 166, 353, 354 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

У видачі судового наказу Товариству з обмеженою відповідальністю "Газорозподільні системи України" в особі Чернігівської філії Товариства з обмеженою відповідальністю "Газорозподільні системи України" про солідарне стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 заборгованості за послугу розподілу природного газу - відмовити.

Роз`яснити заявнику про право звернення до суду з тими самими вимогами про стягнення заборгованості в порядку позовного провадження за тими ж вимогами.

Ухвала може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду шляхом подання в п`ятнадцятиденний строк з дня її проголошення апеляційної скарги.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена в день її проголошення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя В.І. Олещенко

СудЧернігівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення15.05.2024
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу119029598
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —748/2045/24

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Олещенко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні