Ухвала
від 14.05.2024 по справі 694/2595/23
ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 694/2595/23

У Х В А Л А

"14" травня 2024 р. м. Звенигородка

Звенигородський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Сакун Д.І.,

за участю секретаря судового засідання Литвин Н.М.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м.Звенигородка клопотання представника позивача про призначення судової почеркознавчої експертизи у цивільній справі за позовом адвоката Полежаки Володимира Федоровича ( адреса: 20251, Черкаська область, м.Ватутіне, вул.Ювілейна 6-в/21, тел.. НОМЕР_1 , адреса електронної пошти: ІНФОРМАЦІЯ_1 ), який діє в інтересах ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , тел.. НОМЕР_3 ) до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «ім..Ватутіна» адреса: вул.Шолохова, с.Юрківка, Звенигородського району, Черкаської області, 20245, код ЄДРПОУ 03792906, тел.. НОМЕР_4) про усунення перешкод у користування земельною ділянкою, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Звенигородського районного суду Черкаської області перебувають матеріали вказаної цивільної справи.

Представник позивача подав до суду клопотання про призначення судово-почеркознавчої експертизи. Розгляд даного клопотання просив проводити без його участі.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, подав заяву про проведення засідання без його участі.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача про призначення судово-почеркознавчої експертизи, вважає його обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню із таких підстав.

Відповідно до ч.1 ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов:1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Встановлено, що обставини, які сторона позивача прагне з`ясувати в результаті проведення судово-почеркознавчої експертизи, мають значення для правильного вирішення спору, встановлення цих обставин потребує спеціальних знань в почеркознавчій галузі.

З огляду на вищевикладене, дослідивши матеріали справи, для повного та всебічного розгляду даної справи необхідно призначити судово-почеркознавчу експертизу для встановлення справжності підпису ОСОБА_1 , суд призначає судову почеркознавчу експертизу та зупиняє провадження у справі.

Визначаючи експертну установу, експертам якої необхідно доручити проведення експертизи, суд зважає на цілком обґрунтовані доводи представника позивача, тому вважає за необхідне доручити проведення дослідження експертам Черкаського науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру МВС.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 103,105,107,252,258-261,353 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про призначення у справі судово-почеркознавчої експертизи задовольнити.

Призначити у цивільній справі № 694/2595/23 судову почеркознавчу експертизу.

Доручити проведення експертизи експертам Черкаського науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру МВС (місцезнаходження: 18009, м.Черкаси, вул.Пастерівська, 104).

Поставити перед експертами наступне питання:

1.Чи виконаний підпис від імені ОСОБА_1 :

- на екземплярі додаткової угоди від 03.01.2019 року, укладеної між СТОВ ім..Ватутіна та ОСОБА_1 , який знаходився в СТОВ ім..Ватутіна;

- на екземплярі додаткової угоди від 03.01.2019 року, який знаходився у державного реєстратора Клепач Анни Анатоліївни , ОСОБА_1 , чи іншою особою.

Попередити експертів, які безпосередньо проводитимуть судову експертизу про кримінальну відповідальність згідно ст.ст.384, 385 Кримінального кодексу України.

Направити до Черкаського науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру МВС для проведення експертизи матеріали цивільної справи №694/2595/23 провадження 2/694/46/24, відповідь з Пенсійного фонду України, зразки вільних підписів ОСОБА_1 .

Витрати з проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , тел.. НОМЕР_3 ).

Якщо під час проведення судової експертизи будуть встановлені обставини, що мають значення для правильного вирішення спору, з приводу яких експерту не були поставлені питання, зобов"язати та надати можливість експерту у висновку викласти свої міркування і доводи щодо цих обставин.

Провадження у справі зупинити до закінчення проведення судової почеркознавчої експертизи та повернення справи до Звенигородського районного суду Черкаської області.

Ухвала може бути оскаржена тільки в частині зупинення провадження у справі шляхом подання апеляційної скарги до Черкаського апеляційного суду через Звенигородський районний суд протягом п"яти днів з дня її проголошення.

В іншій частині ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Д.І.Сакун

СудЗвенигородський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення14.05.2024
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу119034697
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —694/2595/23

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні