Ухвала
від 15.05.2024 по справі 518/993/24
ШИРЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ширяївський районний суд Одеської області

15.05.2024 Справа №: 518/993/24 Провадження № 2-о/518/36/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.05.2024 року суддя Ширяївського районного суду Одеської області Алексєєва О.В., розглянувши матеріали справи за заявою ОСОБА_1 (заінтересована особа Чогодарівська сільська рада Березівського району Одеської області) про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, -

ВСТАНОВИВ:

14.05.2024 року ОСОБА_1 звернувся до Ширяївського районного суду Одеської області з заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу.

Відповідно до положеньЦПК Українисправу належить розглядати в порядку цивільного судочинства. Підстав для відмови у відкритті провадження у справі чи для повернення заяви судом не встановлено.

Водночас, згідно ч. 1 ст. 185 суд вбачає підстави для залишення заяви без руху.

Відповідно до положень п. ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: 1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (дляюридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості пронаявність абовідсутність електронногокабінету; 3)зазначення цінипозову,якщо позовпідлягає грошовійоцінці;обґрунтований розрахуноксум,що стягуютьсячи оспорюються; 4)зміст позовнихвимог:спосіб (способи)захисту правабо інтересів,передбачений закономчи договором,або іншийспосіб (способи)захисту правта інтересів,який несуперечить законуі якийпозивач проситьсуд визначитиу рішенні;якщо позовподано докількох відповідачів-зміст позовнихвимог щодокожного зних; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Всупереч вимогам вищезазначеної статті заявником в заяві не зазначено відомості про наявність або відсутність в учасників справи електронного кабінету.

Крім того, в своїй заяві ОСОБА_1 зазначає про те, що він звертався до державного реєстратора з метою зареєструвати право власності на земельну ділянку площею 4,50 га, кадастровий номер 5125482200:01:001:0478 (Державний акт на право приватної власності на землю серії Р1 № 471272) у Державному реєстрі речових прав, однак державним реєстратором було виявлено розбіжності у зазначенні його імені у правовстановлюючому документі та паспорті, та рекомендовано звернутися до суду з питання встановлення факту належності правовстановлюючого документа на землю.

Водночас, всупереч вимогам вищезазначеної статті заявником не зазначено та не надано відповідних доказів звернення до державного реєстратора й відмови у здійсненні реєстраційних дій.

Відповідно до ч. 1статті 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного та керуючись положеннями ст.ст.175, 185, 258-261 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 (заінтересована особа Чогодарівська сільська рада Березівського району Одеської області) про встановлення факту належності правовстановлюючого документу залишити без руху.

Запропонувати заявнику усунути зазначені в ухвалі недоліки заяви у строк десять днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху та надати суду заяву, оформлену в порядку, встановленому ЦПК України, а також її копію для відповідача.

Роз`яснити заявнику, що у разі усунення недоліків заяви у встановлений строк, заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо заявник не усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя: О.В. Алексєєва

СудШиряївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення15.05.2024
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу119037918
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —518/993/24

Рішення від 21.06.2024

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні