Ухвала
від 10.05.2024 по справі 336/8260/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 336/8260/23

пр. № 2-о/336/23/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 травня 2024 року Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

у складі: головуючого - судді Щасливої О.В.,

присяжних Кривецької А.І., Левченко С.Й.,

при секретарі Морозовій В.М.,

за участю представника заявника адвоката Луньової Л.В.,

розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа районна адміністрація Запорізької міської ради по Шевченківському району як орган опіки та піклування про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки,

ВСТАНОВИВ:

Заява ОСОБА_1 , заінтересована особа районна адміністрація Запорізької міської ради по Шевченківському району як орган опіки та піклування про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки перебуває в провадженні Шевченківського районного суду м. Запоріжжя.

На підставі ухвали судді від 17.08.2023 року заяву залишено без руху, заявником усунено недоліки, справу у відповідності до ухвали від 31.08.2023 року прийнято до розгляду в порядку окремого позовного провадження.

Заходи забезпечення позову не застосовувались.

У справі призначено судово-психіатричну експертизу, яку залишено без виконання у зв`язку з неявкою під експертної ОСОБА_2 до медичної установи.

Представник заявника адвокат Луньова О.М. просила залишити позов без розгляду.

Вислухавши думку представника заявника, дослідивши матеріали справи, суд знаходить клопотання таким, що підлягає задоволенню, з таких міркувань.

У відповідності до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України суд ухвалою залишає позов без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

У зв`язку з викладеними обставинами та враховуючи, що звернення до суду за захистом має ґрунтуватися виключно на добровільному волевиявленні особи, без ознак примушування, суддя вважає заяву такою, що підлягає задоволенню.

Залишаючи заяву без розгляду, суд вважає за необхідне роз`яснити заявнику передбачене частиною другою статті 257 ЦПК України право повторного звернення до суду з цим вимогами після усунення обставин, що обумовили залишення заяви без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ч. 1, ч. 2 ст. 257, 352-354 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа районна адміністрація Запорізької міської ради по Шевченківському району як орган опіки та піклування про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опікизалишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу право повторного звернення до суду з цим позовом після усунення умов, що були підставою для залишення позову без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разіподання апеляційноїскарги ухвала,якщо їїне скасовано,набирає законноїсили післяповернення апеляційноїскарги,відмови увідкритті чизакриття апеляційногопровадження абоприйняття постановисуду апеляційноїінстанції занаслідками апеляційногоперегляду.

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.В. Щаслива

Присяжні С.Й. Левченко

А.І. Кривицька

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення10.05.2024
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу119040903
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —336/8260/23

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

Ухвала від 17.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні