Постанова
від 29.10.2010 по справі 2а-4684/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

      

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 жовтня 2010 року < ЧАС >

м. Полтава

Справа № 2а-4684/10/1670

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду  Супрун Є.Б., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у м. Полтаві до Товариства з обмеженою відповідальністю “Пронто-Продакшн” про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

04 жовтня 2010 року  Державна податкова інспекція у м. Полтаві звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю “Пронто-Продакшн” про припинення юридичної особи, посилаючись  на те, що відповідач не звітує про свої доходи з 2008 року, тобто більше року, що відповідно до частини 2 статті 38 Закону України від 15.05.2003 р. №755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" є підставою для звернення податкового органу до суду з приводу припинення юридичної особи як суб’єкта господарювання.

Як вбачається з матеріалів справи відповідач заперечень суду не надав. Ухвала про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі направлялась на його та на адресу засновника згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Поштові відправлення повернулися до суду із відміткою “За зазначеною адресою не проживає”.

Відповідно до частини одинадцятої статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України, розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Зважаючи на те, що доставка ухвали та повістки суду на адресу відповідача згідно із даними в ЄДР підтверджується підписом листоноші та печаткою поштового відділення від 16.10.2010 р., суд виконав свій обов'язок щодо повідомлення відповідача про розгляд справи.

Таким чином, суд вважає за можливе розглянути справу в порядку скороченого провадження відповідно до частини 4 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України.

З матеріалів справи судом встановлено, що згідно свідоцтва про державну реєстрацію Товариство з обмеженою відповідальністю “Пронто-Продакшн” (ідентифікаційний код 32829402) зареєстроване як юридична особа Шевченківською районною у м. Києві державною адміністрацією 15.03.2004 р., взяте на облік в органах Державної податкової служби з 18.03.2004 р. за №19446.

Відповідач останню податкову звітність подавав до податкового органу 03.03.2008р., що підтверджується наявною в матеріалах справи довідкою Державної податкової  інспекції у м. Полтаві  №13409/9/10-130 від 01.10.2010 р., заборгованості перед бюджетом станом на 28.09.2010р. не має.

Згідно з частиною 2 статті 9 Закону України "Про систему оподаткування" від  25.06.1991 р. №1251-XII платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до пункту 17 статті 11 Закону України "Про державну податкову службу" 04.12.1990 р. №509-XII голови державних податкових адміністрацій і начальники державних податкових інспекцій та їх заступники мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою про скасування державної реєстрації (припинення) юридичної особи  на підставі пункту 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", у разі неподання ними протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до чинного законодавства.

Згідно з пунктом 4 частини 2 статті 38 Закону України  "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.2003 р. №755-IV підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.  

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 9, 160-162, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -  

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Полтаві  до Товариства з обмеженою відповідальністю “Пронто-Продакшн”  про припинення юридичної особи  - задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю “Пронто-Продакшн” (вул. Котляревського, 1/27, к. 612, м. Полтава, ідентифікаційний код 32829402).

Копію постанови, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору виконавчого комітету Полтавської міської ради для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю “Пронто-Продакшн”.

Постанова підлягає негайному виконанню.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним поданням  її копії до суду апеляційної інстанції.

   

          Суддя                                                                                Є.Б. Супрун

Дата ухвалення рішення29.10.2010
Оприлюднено02.02.2011

Судовий реєстр по справі —2а-4684/10/1670

Постанова від 29.10.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Супрун Є.Б.

Ухвала від 06.10.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Супрун Є.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні