Рішення
від 14.05.2024 по справі 939/433/24
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/433/24

РІШЕННЯ

Іменем України

14 травня 2024 рокуБородянський районний суд

Київської області в складі: головуючої - судді Міланіч А.М.

присяжних - Кузьміч Л.М., Титенко Ю.С.,

при секретарі - Слухай А.А.,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в смт.Бородянка цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , виконавчий комітет Ірпінської міської ради Київської області, про усиновлення дитини,

в с т а н о в и в:

В лютому 2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду із вказаною заявою, обґрунтовуючи її тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 одружився з ОСОБА_2 , яка має малолітню доньку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Проживає разом з дружиною та її донькою ОСОБА_3 , відноситься до дитини як до своєї доньки, яка сприймає його як батька. Він займається її вихованням, забезпечує матеріально та хоче щоб ОСОБА_3 відчувала його своїм повноцінним батьком.

Він матеріально забезпечений, проживає у будинку з усіма зручностями, на даний час проходить службу в Збройних Силах України, обмежено дієздатним чи недієздатним не визнаний, наркотичних засобів не вживає, спиртними напоями не зловживає, на «Д» обліку у психоневрологічному чи наркологічному диспансері не перебуває, батьківських прав не позбавлявся, до кримінальної відповідальності не притягувався, засудженим не був, тому має усі можливості для усиновлення ОСОБА_3 . Мати малолітньої ОСОБА_3 дала згоду на її усиновлення. Зі станом здоров`я дитини та правовими наслідками усиновлення він обізнений.

Тому просив усиновити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та внести зміни до актового запису цивільного стану про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , складеного виконавчим комітетом Козинцівської сільської ради Бородянського району Київської області за №7 від 05 квітня 2015 року в якому змінити по-батькові усиновленої дитини з « ОСОБА_3 » на « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та в графі відомості про батька вказати - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , громадянин України.

В судовому засіданні заявник ОСОБА_1 заяву підтримав, викладене підтвердив.

Заінтересована особа - ОСОБА_2 в судовому засіданні заяву підтримала, викладене підтвердила.

Представник Ірпінської міської ради Козир О.В. проти заяви не заперечувала.

Вислухавши пояснення заявника ОСОБА_1 , заінтересованих осіб ОСОБА_2 , ОСОБА_7 , думку малолітньої дитини ОСОБА_3 , дослідивши письмові докази по справі, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що з 06 жовтня 2023 року ОСОБА_1 перебуває в зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_2 і вони разом виховують її ( ОСОБА_2 ) доньку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що підтверджується копіями свідоцтв про шлюб, про народження (а.с.13, 11).

З копії свідоцтва про народження малолітньої ОСОБА_3 (а.с. 11) вбачається, що її батьками являються: ОСОБА_8 - батько та ОСОБА_2 - мати.

Відповідно до витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, відомості про батька ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 записані за вказівкою матері, відповідно до ч. 1 ст. 135 СК України (а.с.12).

Відповідно до акту обстеження умов проживання від 08 лютого 2024 року, у будинку по АДРЕСА_1 зареєстровані і проживають: ОСОБА_1 - чоловік, ОСОБА_2 - дружина, ОСОБА_3 - донька дружини. У дитини є окрема кімната, обладнана необхідними меблями, є місце для відпочинку та проведення дозвілля (а.с.19)

Відповідно до висновку про доцільність усиновлення малолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та відповідність його інтересам дитини, виданого 20 лютого 2024 року виконавчим комітетом Ірпінської міської ради Київської області (а.с. 4-5) виконком Ірпінської міської ради Київської області, діючий як орган опіки та піклування, вважає усиновлення малолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянином ОСОБА_1 доцільним та таким, що відповідає інтересам дитини.

Заявник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженець с. Білилівка Ружинського району Житомирської області, зареєстрований по АДРЕСА_2 (а.с. 5, 6), проживає в с. Козинці Бучанського району Київської області (а.с.16).

Відповідно до довідки про грошове забезпечення за 2023 року ОСОБА_1 являється військовослужбовцем в/ч НОМЕР_1 та отримує грошове забезпечення (а.с. 14).

Відповідно до відомостей з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості», ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженець Білилівка, Україна, на території України станом на 22 січня 2024 року до кримінальної відповідальності не притягується, незнятої чи непогашеної судимості не має, в розшуку не перебуває (а.с. 15).

Відповідно до висновку про стан здоров`я особи, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 - здоровий (а.с.10).

ОСОБА_2 , мати малолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , дає згоду на усиновлення її малолітньої доньки ОСОБА_3 , чоловіком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що підтверджується її заявою від 15 січня 2024 року (а.с. 17).

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 згодна на її усиновлення громадянином України ОСОБА_1 , що підтверджується копією її заяви від 08 лютого 2024 року (а.с.7).

Відповідно до ст. 207 Сімейного кодексу України усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім`ю особи на правах дочки чи сина. Усиновлення дитини проводиться у її найвищих інтересах для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя.

Оскільки перешкод для усиновлення не встановлено, усиновлення відповідає інтересам дитини, то суд вважає за необхідне заяву задовольнити, усиновити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженку м.Києва, громадянку України, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженцем с. Білилівка Ружинського району Житомирської області, громадянином України, зареєстрованим в АДРЕСА_2 ; внести зміни до актового запису про народження ОСОБА_3 , складеного виконавчим комітетом Козинцівської сільської ради Бородянського району Київської області 5 квітня 2015 року № 7, і вказати батьком дитини - ОСОБА_1 ;змінити усиновленій дитині по батькові - з « ОСОБА_3 » на « ІНФОРМАЦІЯ_5 »; прізвище, ім`я, дату народження і місце народження залишити без змін.

Керуючись ст. 259, 263-265, 310-314 ЦПК України, ст. 207, 208, 224, 229, 231-233 СК України, суд

в и р і ш и в:

Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Усиновити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженку м.Києва, громадянку України, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженцем с. Білилівка Ружинського району Житомирської області, громадянином України, зареєстрованим в АДРЕСА_2 .

Внести зміни до актового запису про народження ОСОБА_3 , складеного виконавчим комітетом Козинцівської сільської ради Бородянського району Київської області 5 квітня 2015 року № 7, і вказати батьком дитини - ОСОБА_1 .

Змінити усиновленій дитині по батькові - з « ОСОБА_3 » на « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Прізвище, ім`я, дату народження і місце народження залишити без змін.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення до Київського апеляційного суду.

Повне рішення суду складене 15 травня 2024 року.

Головуючий-суддяА.Міланіч

Присяжні Л. Кузьміч

Ю.Титенко

СудБородянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.05.2024
Оприлюднено20.05.2024
Номер документу119056261
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —939/433/24

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні