Ухвала
від 26.10.2010 по справі 2-а-7592/10/2270/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2-а-7592/10/2270/15

У Х В А Л А

про відмову у відкритті про вадження в адміністративній справі

26 жовтня 2010 року м. Хмельницький

Суддя Хмельницького окр ужного адміністративного су ду Майстер П.М., розглянувши ма теріали справи за позовом < в особі > < в чиїх інтересах > Дер жавної податкової інспекції у м. Хмельницькому третя осо ба, яка не заявляє самостійни х вимог на предмет спору на ст ороні позивача < 3-тя особа > до товариства з обмеженою відп овідальністю "Агро марка" тр етя особа, яка не заявляє само стійних вимог на предмет спо ру на стороні відповідача < 3-т я особа > про визнання недійс ним та скасування рішення ві д 29.04.2010 року, -

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова ін спекція у м. Хмельницькому зв ернулась до суду з позовом до товариства з обмеженою відп овідальністю "Агро марка" про визнання недійсним та скасу вання рішення від 29.04.2010 року.

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначає, що 30.04.2010 року виконавчим комітетом Хм ельницької міської ради пров едено державну реєстрацію зм ін до установчих документів товариства з обмеженою відпо відальністю "Агро марка" та зн ято з обліку в зв'язку із зміно ю місцезнаходження з юридичн ої адреси: 69081, Запорізька облас ть, м. Запоріжжя, Шевченківськ ий район, вилиця Вольська, 73 на адресу: 29000, Хмельницька област ь, м. Хмельницький, вул. Козаць ка, 55.

Позивач вказує, що відповід ач відсутній за адресою: 29000, Хм ельницька область, м. Хмельни цький, вул. Козацька, 55 і просит ь суд визнати недійсним та ск асувати рішення засновника Т ОВ "Агро марка" від 29.04.2010 року, офо рмлене протоколом загальних зборів №2 від 29.04.2010 року в подал ьшому направити судове рішен ня державному реєстратору ві дділу реєстрацію Хмельницьк ої міської ради для внесення запису про скасування держа вної реєстрації змін до уста новчих документів, що пов'яза ні зі зміною місцезнаходженн я юридичної особи.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 3 КАС У країни, справа адміністратив ної юрисдикції - переданий на вирішення адміністративног о суду публічно-правовий спі р, у якому хоча б однією зі сто рін є орган виконавчої влади , орган місцевого самоврядув ання, їхня посадова чи службо ва особа або інший суб'єкт, яки й здійснює владні управлінсь кі функції на основі законод авства, в тому числі на викона ння делегованих повноважень .

Згідно ч.3.ст.6 КАС України, су б'єкти владних повноважень м ають право звернутися до адм іністративного суду у випадк ах, передбачених Конституціє ю та законами України.

Юрисдикція адміністративн их судів, відповідно до п. 5 ч. 2 с т.17 КАС України, поширюється н а публічно-правові спори за з верненням суб' єкта владних повноважень у випадках, вста новлених Конституцією та зак онами України.

Згідно із п.11, 11-1 ст.10 Закону Укр аїни “Про державну податкову службу України”, органи держ авної податкової служби под ають до судів позови до підпр иємств, установ, організацій та громадян про визнання уго д недійсними і стягнення в до ход держави коштів, одержани х ними за такими угодами, а в і нших випадках - коштів, одержа них без установлених законом підстав, а також про стягненн я заборгованості перед бюдже том і державними цільовими ф ондами за рахунок їх майна; по дають до судів позови про зас тосування санкцій, пов'язани х із забороною організації і проведення азартних ігор на території України;

Згідно п.17 ст.11 Закону, органи державної податкової служ би у випадках, в межах компе тенції та у порядку, встановл ених законами України, мают ь право звертатися у передба чених законом випадках до су дових органів із заявою (позо вною заявою) про скасування д ержавної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності .

Тобто, чинним законодавств ом не передбачено право орга нів державної податкової слу жби на звернення до суду із за значених позивачем підстав, а саме з вимогами про визнанн я недійсним та скасування рі шення засновника оформлене п ротоколом загальних зборів.

У відповідності зі статтею 19 Конституції України, органи державної влади та органи мі сцевого самоврядування, їх п осадові особи зобов'язані ді яти лише на підставі, в межах п овноважень та у спосіб, що пер едбачені Конституцією та зак онами України.

Відповідно до ст. 109 КАС Украї ни, суддя відмовляє у відкрит ті провадження в адміністрат ивній справі, якщо заяву не н алежить розглядати в порядку адміністративного судочинс тва.

Керуючись ст. 109 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Відмовити у відкритті провадження в адміністратив ній справі за позовом < в особ і > < в чиїх інтересах > Державн ої податкової інспекції у м. Х мельницькому третя особа, як а не заявляє самостійних вим ог на предмет спору на сторон і позивача < 3-тя особа > до тов ариства з обмеженою відповід альністю "Агро марка" (м. Хмель ницький, вул. Козацька, 55, код ЄД РПОУ - 36576749) третя особа, яка не з аявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні від повідача < 3-тя особа > про визн ання недійсним та скасування рішення від 29.04.2010 року.

Копію ухвали про відмову у в ідкритті провадження в адмін істративній справі разом із позовною заявою та усіма дод аними до неї матеріалами пов ернути позивачу.

< поле для вводу тексту >

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду чере з Хмельницький окружний адмі ністративний суд протягом п' яти днів з дня отримання копі ї ухвали.

Суддя /підпис/ < Суддя >

"Згідно з оригіналом" Суддя П.М. Майстер

Дата ухвалення рішення26.10.2010
Оприлюднено01.11.2010
Номер документу11905902
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання недійс ним та скасування рішення ві д 29.04.2010 року

Судовий реєстр по справі —2-а-7592/10/2270/15

Ухвала від 26.10.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні