Ухвала
від 02.05.2024 по справі 753/8491/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

справа № 753/8491/24

провадження № 2/753/6009/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"02" травня 2024 р. суддя Дарницького районного суду м. Києва Коренюк А.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання недійсним шлюбного договору, застосування наслідків недійсності правочину, суддя -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із позовом до відповідача про визнання недійсним шлюбного договору, застосування наслідків недійсності правочину.

Вивчивши позовну заяву, вважаю, що остання підлягає передачі до іншого суду, як така, що належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду, виходячи із наступного.

15 грудня 2017 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» № 2147-VIIІ від 03 жовтня 2017 року, яким Цивільний процесуальний кодекс України викладений в новій редакції.

Зважаючи на предмет даного спору, останній подається за правилом підсудності за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання або перебуваннявідповідача згідно ч.1 ст. 27 ЦПК України.

Так, відповідно до ч.1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до інформації позовної заяви вбачається, що зареєстрованим місцем проживання/перебування відповідача ОСОБА_2 є: АДРЕСА_1 , відповідача ОСОБА_3 : АДРЕСА_2 ).

З викладеного вбачається, що дана позовна заява Дарницькому районному суду м. Києва не підсудна.

Відповідно до п. 1 ч.1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Зважаючи на викладене, суддя вважає за необхідне направити вказану цивільну справу за територіальною підсудністю до суду за правилом підсудності за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання або перебуваннявідповідача згідно ч.1 ст. 27 ЦПК України.

Відповідно до ч.9 ст. 187 ЦПК України якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Усі справи, що підлягають вирішенню в порядку цивільного судочинства, розглядаються судами за встановленими Законом правилами підсудності, а їх порушення - є ознакою незаконності рішення.

На підставі викладеного, п. 9 ч.1 Перехідних положень ЦПК України, керуючись ч.1 ст. 27, ч.2 ст. 28, п.1 ч. 1 ст. 31, ч.9 ст. 187 ЦПК України, Закону України «Про судовий збір», суддя -

УХВАЛИВ:

Справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання недійсним шлюбного договору, застосування наслідків недійсності правочину, - передати на розгляд до Печерського районного суду м.Києва.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення (ч.3 ст. 31 ЦПК України).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцять днів з дня її проголошення.

Відповідно до ст.355 ЦПК України апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Копію ухвали невідкладно направили позивачу для відома.

СУДДЯ:

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу119061913
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про визнання шлюбного договору недійсним

Судовий реєстр по справі —753/8491/24

Ухвала від 27.06.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Коренюк А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні