Ухвала
від 15.05.2024 по справі 308/8484/24
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/8484/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 травня 2024 року м. Ужгород

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Дергачова Н.В., розглянувши заяву адвоката Балла Владислава Володимировича в інтересах ОСОБА_1 заінтересована особа: Виконавчий комітет Холмківської сільської ради Ужгородського районну Закарпатської області та Служба у справах дітей Холмківської сільської ради Ужгородського району, про усиновлення,-

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Балла Владислав Володимирович звернувся до суду в інтересах ОСОБА_1 , де заінтересована особа: Виконавчий комітет Холмківської сільської ради Ужгородського районну Закарпатської області та Служба у справах дітей Холмківської сільської ради Ужгородського району з заявою про усиновлення.

Згідно ст. 223 Сімейного кодексу України особа, яка бажає усиновити дитину, подає до суду заяву про усиновлення. Подання такої заяви через представника не допускається.

Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом (ч. 3 ст. 294 Цивільного процесуального кодексу України).

Згідно з положеннями п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України, заява повертається у випадках якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Суд встановив, що заяву про усиновлення дитини до суду подано представником ОСОБА_1 , адвокатом Балла В.В. та підписано ним, що не допускається в силу положень ст. 223 Сімейного кодексу України.

За таких обставин, вважаю за необхідне заяву про усиновлення вважати неподаною та повернути заявнику.

На підставі викладеного, керуючись ст. 223 СК України, ст. 185 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву адвоката Балла Владислава Володимировича в інтересах ОСОБА_1 заінтересована особа: Виконавчий комітет Холмківської сільської ради Ужгородського районну Закарпатської області та Служба у справах дітей Холмківської сільської ради Ужгородського району, про усиновлення - вважати неподаною та повернути заявнику.

Копію ухвали про повернення заяви, разом із заявою та доданими до неї матеріалами надіслати особі, яка її подала.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Закарпатського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду Закарпатської області Н.В. Дергачова

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення15.05.2024
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу119064589
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —308/8484/24

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дергачова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні