Ухвала
від 16.05.2024 по справі 336/3327/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

ЄУН № 336/3327/24

пр. № 2-с/336/23/2024

УХВАЛА

Іменем України

16 травня 2024 року м. Запоріжжя

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді Дацюк О.І., при секретарі Пустовіт В.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву боржника ОСОБА_1 про скасування судового наказу, виданого Шевченківським районним судом м. Запоріжжя за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжгаз збут» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за поставлений природний газ,

ВСТАНОВИВ:

09.04.2024 року Шевченківським районним судом м. Запоріжжя був виданий судовий наказ за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжгаз збут» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за поставлений природний газ в сумі 14699,86 гривень за період з 01.12.2021 року по 30.04.2022 року та судовий збір.

01.05.2024 року боржник направила до суду заяву про скасування судового наказу, оскільки ОСОБА_1 своєчасно сплачує за надані послуги та має переплату. На неодноразові звернення до ТОВ «Запоріжгаз збут» щодо наявності боргу та розрахунку за спожитий газ, отримувала відповідь лише щодо наявності заборгованості. ОСОБА_1 сплачує кошти за надані послуги з постачання природного газу за адресою: АДРЕСА_1 , проте фактичним споживачем за особовим рахунком № НОМЕР_1 є інша особа, а саме ОСОБА_2 , однак ТОВ «Запоріжгаз збут» звертаючись до суду боржником визначило саме ОСОБА_1 .

Стягувач та боржник, повідомлені належним чином про час та місце розгляду справи, в судове засідання не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

При вирішенні заяви про скасування судового наказу суд виходить з наступного.

Статтею 171 ЦПК України визначено, що у разі відсутності підстав для повернення заяви про скасування судового наказу, суддя не пізніше двох днів після її подання постановляє ухвалу про скасування судового наказу, в якій роз`яснює заявнику (стягувачу) його право звернутися до суду із тими самими вимогами в порядку спрощеного позовного провадження. В ухвалі про скасування судового наказу суд за клопотанням боржника вирішує питання про поворот виконання судового наказу в порядку, встановленомустаттею 444цього Кодексу.

ТОВ «Запоріжгаз збут» звернулось з завою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за поставлений природний газ за адресою: АДРЕСА_1 , вказавши, що власником даного будинку є ОСОБА_1 та згідно з розрахунком заборгованості по особовому рахунку № НОМЕР_1 , відкритого на ім`я ОСОБА_1 за період з листопаду 2021 року по березень 2024 року існує заборгованість в сумі 14699,86 гривень.

Водночас, ОСОБА_1 долучено розрахунок заборгованості по особовому рахунку № НОМЕР_1 , відкритого на ім`я ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1 , при цьому в відповіді від 19.09.2023 року на звернення ОСОБА_1 , ТОВ «Запоріжгаз збут» повідомило про те, що за адресою: АДРЕСА_1 особовий рахунок відкрито на іншу фізичну особу та ОСОБА_1 за даною адресою не є власником особового рахунку.

У відповіді від 16.10.2023 року ТОВ «Запоріжгаз збут» вказує про то, що ОСОБА_1 здійснювалась оплата за поставлений природний газ по особовому рахунку № НОМЕР_1 за адресою споживання: АДРЕСА_2 .

Враховуючи недоведеність стягувачем достовірних відомостей про власника особового рахунку та відсутність доказів права власності ОСОБА_1 на житловий будинок АДРЕСА_1 , а також неврахування сплачених боржником коштів при складенні розрахунку заборгованості, суд дійшов висновку про наявність підстав для скасування судового наказу, оскільки між сторонами існує спір про право.

На підставі викладеного, керуючись ст. 170, 171, 353 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву боржника ОСОБА_1 про скасування судового наказу, виданого Шевченківським районним судом м. Запоріжжя за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжгаз збут» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за поставлений природний газ задовольнити.

Скасувати судовий наказ, виданий Шевченківський районним судом м. Запоріжжя 09.04.2024 року за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжгаз збут» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за поставлений природний газ.

Роз`яснити заявнику (стягувачу) його право звернутися до суду із тими самими вимогами в порядку спрощеного позовного провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя О.І. Дацюк

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення16.05.2024
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу119064964
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —336/3327/24

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дацюк О. І.

Судовий наказ від 09.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Зарютін П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні