Ухвала
від 08.05.2024 по справі 916/4932/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


У Х В А Л А

про закритття провадження з розгляду заяви

"08" травня 2024 р.Справа № 916/4932/15Господарський суд Одеської області у складі судді Грабован Л.І.

за участі секретаря судового засідання Шпак І.А.,

розглянувши матеріали заяви Одеської філії ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту"

у справі

за заявою кредитора: Товариства з обмеженою відповідальністю „Ленінталь"

до боржника: Публічного акціонерного товариства „Одеський олійножировий комбінат" (65039, м. Одеса, вул. Середньофонтанська, буд. 16; код ЄДРПОУ 00376509)

про визнання банкрутом

за участю

Національного банку України

Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

у відкритому судовому засіданні за участі

представників сторін та учасників (до оголошеної перерви у судовому засіданні):

від кредиторів: ТОВ ВКФ "Олір" ЛТД - Степаненко І.Є.; ТОВ "Фінансова компанія "Скай" - Приміч Д.В.; Головне управління Пенсійного фонду України - Бикова Ю.А.; АТ "Укрексімбанк" - Чаленко В.В.;

ліквідатор банкрута: арбітражний керуючий Селезньов О.В.

у відкритому судовому засіданні

представники сторін та учасників (після оголошеної перерви у судовому засіданні):

від кредиторів: не з`явилися;

ліквідатор банкрута: не з`явився.

У судовому засіданні 08.05.2024р. оголошувалась перерва до 13 год. 45 хв. у відповідності до ст. 216 ГПК України.

Встановив:

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 28.12.2015р. (суддя - Зеленов Г.М.) порушено провадження у справі про банкрутство ПАТ „Одеський олійножировий комбінат"; визнано ТОВ „Ленінталь" кредитором до ПАТ „Одеський олійножировий комбінат" на суму безспірних вимог 501809 грн. 40 коп. - черговість задоволення вимог у сумі 501809 грн. 40 коп. - четверта черга, згідно з п. 4 ст. 45 Закону; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном ПАТ „Одеський олійножировий комбінат"; призначено розпорядником майна ПАТ „Одеський олійножировий комбінат" арбітражного керуючого Черненченка Д.А.

Ухвалою попереднього засідання Господарського суду від 10.03.2016р. затверджено поданий розпорядником майна боржника реєстр визнаних судом грошових вимог кредиторів до ПАТ „Одеський олійножировий комбінат" на загальну суму 1876541945, 66 грн. з вказівкою розміру вимог стосовно кожного кредитора та черговості їх задоволення.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 29.07.2016р. введено процедуру санації ПАТ „Одеський олійножировий комбінат" строком на шість місяців до 29.01.2017р.; призначено керуючим санацією ПАТ „Одеський олійножировий комбінат" арбітражного керуючого Черненченка Д.А.; припинено процедуру розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна ПАТ „Одеський олійножировий комбінат" - арбітражного керуючого Черненченка Д.А.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 23.02.2017р. справу № 916/4932/15 прийнято до свого провадження суддею Грабован Л.І.

Постановою Господарського суду Одеської області від 15.11.2017р. припинено процедуру санації ПАТ „Одеський олійножировий комбінат"; припинено повноваження керуючого санацією ПАТ „Одеський олійножировий комбінат" арбітражного керуючого Черненченка Д.А.; визнано банкрутом ПАТ „Одеський олійножировий комбінат"; відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру; ліквідатором ПАТ "Одеський олійножировий комбінат" призначено арбітражного керуючого Черненченка Д.А. за клопотанням комітету кредиторів.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 27.03.2023р. відсторонено арбітражного керуючого Черненченка Д.А. від виконання повноважень ліквідатора ПАТ „Одеський олійножировий комбінат"; призначено ліквідатором ПАТ „Одеський олійножировий комбінат" арбітражного керуючого Селезньова О.В.

Одеська філія ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" звернулася із заявою від 20.01.2023р. (вх. №2079/23 від 20.01.2023р.), в якій просить повідомити чи включено залізничні колії №№6, 7, 8, 9, СП №№10, 11 до ліквідаційної маси цілісного майнового комплексу ПАТ „Одеський олійножировий комбінат" та у випадку їх включення видалити з причини, що вказані залізничні колії є державною власністю, яка обліковується та використовується ПрАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ".

Арбітражним керуючим Черненченком Д.А., який виконував повноваження ліквідатора банкрута, надано відповідь на заяву, в якій просить заяву Одеська філія ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" про видалення з переліку майна цілісного майнового комплексу підприємства, яке перебуває у стані банкрутства, залізничних колій №6, 7, 8, 9 СП №10, 11 повернути без розгляду. У відповіді повідомлено, що заявник самостійно вказує на відсутність будь-яких фактів передачі власником колій до відання чи у власність ПАТ „Одеський олійножировий комбінат"; відсутність таких обставин також підтверджується ліквідатором; згідно таблиці А1 балансоутримувачем колій є ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту". Також повідомлено, що залізничні колії, які обслуговують ПАТ „Одеський олійножировий комбінат" розташовані на земельній ділянці за адресою: м. Одеса, вул. Середньофонтанська, 16, кадастровий номер 5110137500:38:001:0011, яка належить боржнику на праві власності, згідно Державного акту на право власності на земельну ділянку серія ОД №098472; за результатом проведеної роботи щодо встановлення можливості обліку залізничних колій на балансі банкрута, було встановлено відсутність таких.

У проміжному звіті про проведення роботи в ліквідаційній процедурі ліквідатором банкрута повідомлено, що на його адресу з листом №951/05 від 04.07.2023р. звернулась Одеська філія ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" щодо огляду належних їм залізничних колій, які перебувають на території ПАТ „Одеський олійножировий комбінат"; при проведені членами технічною комісією Одеської філії ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" було виявлено відсутність деяких залізничних колій у зв`язку з чим було представниками власниками колій повідомлено правоохоронні органи щодо вчинення кримінального правопорушення за ст. 185 КК України.

Листом Одеська філія ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" №521/05 від 02.05.2024р. повідомила ліквідатора банкрута про отримання його листа №4 від 30.04.2024р., яким підтверджується, що залізничні колії №№6, 7, 8, 9 СП №10, №11, розташована на території ПАТ „Одеський олійножировий комбінат", не увійшли до ліквідаційної маси підприємства; дане питання вважають вирішеним та узгодженим сторонами.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 ГПК України судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

З 21.10.2019р. набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

Відповідно до ч. 2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства з дня введення в дію цього Кодексу визнано такими, що втратили чинність: Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ч.1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Таким чином, у приписах Кодексу України з процедур банкрутства законодавець утвердив пріоритет норм цього спеціального закону та субсидіарне застосування у процедурах банкрутства (неплатоспроможності) загальних норм ГПК України.

Тому загальні норми ГПК України застосовуються при розгляді справ про банкрутство настільки, наскільки це узгоджується із логікою законодавчого регулювання відносин банкрутства (неплатоспроможності), зокрема ті норми ГПК України, що мають універсальний характер, тобто застосовні до вирішення однакових, переважно суто процедурних, питань руху справи у позовному провадженні, так само і у процедурі банкрутства (неплатоспроможності) за умови, що інше не встановлено Кодексом України з процедур банкрутства.

П. 2 ст. 231 ГПК України передбачено, що господарський суд закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

Враховуючи відсутність предмета спору та те, що між сторонами у зв`язку з цим не залишилося неврегульованих питань, суд закриває провадження з розгляду заяви Одеської філії ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" звернулася із заявою від 20.01.2023р. (вх. №2079/23 від 20.01.2023р.), про повідомлення чи включено залізничні колії №№6, 7, 8, 9, СП №№10, 11 до ліквідаційної маси цілісного майнового комплексу ПАТ „Одеський олійножировий комбінат" та у випадку їх включення видалити з причини, що вказані залізничні колії є державною власністю, яка обліковується та використовується ПрАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ".

Керуючись п. 2 ч. 1 ст. 231, ст. ст., 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Закрити провадження з розгляду заяви Одеської філії ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" від 20.01.2023р. (вх. №2079/23 від 20.01.2023р.), про повідомлення чи включено залізничні колії №№6, 7, 8, 9, СП №№10, 11 до ліквідаційної маси цілісного майнового комплексу ПАТ „Одеський олійножировий комбінат" та у випадку їх включення видалити з причини, що вказані залізничні колії є державною власністю, яка обліковується та використовується ПрАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ".

Ухвала набирає законної сили 08 травня 2024р. та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду шляхом подачі апеляційної скарги.

Повну ухвалу складено та підписано 15 травня 2024р.

Копію ухвали надіслати на електронну адресу: арбітражного керуючого Селезньова О.В. ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), Одеської філії ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" (odessa@mppzt.com.ua).

Суддя Л.І. Грабован

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу119068593
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —916/4932/15

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 29.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 15.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні