Ухвала
від 13.05.2024 по справі 916/1601/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про перехід до розгляду справи

за правилами загального позовного провадження

та призначення судового засідання

"13" травня 2024 р.м. Одеса Справа № 916/1601/20(916/963/24)Господарський суд Одеської області у складі судді Грабован Л.І.

за участі секретаря судового засідання Човган І.І.,

дослідивши матеріали справи

за позовною заявою: Колективного підприємства "Промжилбуд" в особі ліквідатора арбітражного керуючого Дудкіна Романа Анатолійовича

до відповідачів:1) ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 )

2) ОСОБА_2 (

АДРЕСА_2 )

3) ОСОБА_3 (

АДРЕСА_3 )

4) ОСОБА_4 (

АДРЕСА_4 )

5) ОСОБА_5 (

АДРЕСА_5 )

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:

1) ОСОБА_6 ( АДРЕСА_6 ),

2) Комунального підприємства Агрофірма Радгосп "Білозерський" (75003, Херсонська обл., Білозерський район, с. Дніпровське, вул. Центральна, буд. 3),

3) Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Енограй" (75052, Херсонська обл., Білозерський район, с. Софіївка, вул. Шмідта, буд. 1-Б),

4) ОСОБА_4 ( АДРЕСА_4 ),

5) Колективного підприємства "Промжилбуд" (65045, м. Одеса, вул. Велика Арнаутська, 76, офіс 4)

про покладення субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника у зв`язку з доведенням його до банкрутства

у відкритому судовому засіданні за участю

представників сторін:

від позивача: ліквідатор КП "Промжилбуд" арбітражний керуючий Дудкін Р.А. (приймав участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду);

відповідач 1): не з`явився;

від відповідача 2): ОСОБА_7 (приймала участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду);

відповідач 3): не з`явився;

відповідач 4): не з`явився;

відповідач 5): не з`явився;

від третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: не з`явилися.

СУТЬ СПОРУ: про покладення субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника у зв`язку з доведенням його до банкрутства

Судове засідання 13.05.2024р. проведено в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Встановив:

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 14.03.2024р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі №916/963/24; ухвалено розглядати справу №916/963/24 за правилами Господарського процесуального кодексу України в порядку спрощеного позовного провадження в межах справи про банкрутство №916/1601/20 з повідомленням сторін; залучено ОСОБА_6 , Комунальне підприємство Агрофірма Радгосп "Білозерський", Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Енограй", ОСОБА_4 , Колективне підприємство "Промжилбуд" до участі у справі №916/1601/20(916/963/24) у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Позивач звернувся із клопотанням, сформованим в системі «Електронний суд» 16.04.2024р. (вх. №15533/24 від 16.04.2024р.), про розгляд справи № 916/1601/20 (916/963/24) за позовною заявою ліквідатора Колективного підприємства «Промжилбуд» про покладення субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника у зв`язку з доведенням його до банкрутства за правилами загального позовного провадження. Позивач вказує, що враховуючи обмеженість строків розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження та особливості, визначені ст. 252 ГПК України, зважаючи на значну кількість сторін та учасників залучених до розгляду справи і поданих доказів, розгляд справи № 916/1601/20 (916/963/24) у порядку спрощеного позовного провадження не може забезпечити дотримання принципу пропорційності та змагальності сторін, враховуючи завдання господарського судочинства, та сприяти об`єктивному, всебічному і повному встановленню дійсних обставин у справі, забезпечити правильний, своєчасний і безперешкодний розгляд справи по суті й гарантувати прийняття законного та обґрунтованого рішення. Таким чином, враховуючи вищезазначене, позивач вважає, що є необхідність та доцільність у розгляді позовної заяви про покладення субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника у зв`язку з доведенням його до банкрутства у справі № 916/1601/20 (916/963/24) за правилами загального позовного провадження.

У судовому засіданні 13.05.2024р. представник відповідача ОСОБА_2 усно вказала про підтримання клопотання про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 ГПК України судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

З 21.10.2019р. набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

Згідно ч. 2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства з дня введення в дію цього Кодексу визнано такими, що втратили чинність: Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

Згідно ч. 2 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство (неплатоспроможність), в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника. Склад учасників розгляду спору визначається відповідно до Господарського процесуального кодексу України. Господарський суд розглядає спори, стороною в яких є боржник, за правилами, визначеними Господарським процесуальним кодексом України. За результатами розгляду спору суд ухвалює рішення.

Заяви (позовні заяви) учасників провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) або інших осіб у спорах, стороною в яких є боржник, розглядаються в межах справи про банкрутство (неплатоспроможність) за правилами спрощеного позовного провадження.

Позивач має право в позовній заяві заявити мотивоване клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Якщо суд за результатами розгляду клопотання позивача дійде висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, він зазначає про це в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Приймаючи до уваги те, що клопотання позивача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження є мотивованим, суд за результатом його розгляду дійшов висновку про його задоволення та розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Таким чином, розгляд справи починається спочатку з призначенням та проведенням підготовчого засідання спочатку в загальному порядку.

Згідно ч. 1 ст. 120 ГПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Ч. 2 ст. 120 ГПК України передбачено, що суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою.

Приймаючи до уваги те, що явка позивача та відповідачів є обов`язковою, суд викликає їх у судове засідання.

Враховуючи викладене, суд повідомляє третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору про відкладення розгляду справи на 12.06.2024р. о 13 год. 45 хв.

Керуючись ч. 2 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 120, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Клопотання позивача, сформоване в системі «Електронний суд» 16.04.2024р. (вх. №15533/24 від 16.04.2024р.), про розгляд справи в порядку загального позовного провадження - задовольнити.

2.Розглядати справу №916/1601/20(916/963/24) за правилами Господарського процесуального кодексу України в порядку загального позовного провадження.

3.Призначити підготовче засідання на "12" червня 2024 р. о 13:45.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т. Шевченка, 29, зал судового засідання №9 (четвертий поверх), тел. 0(482)307-966.

4.Запропонувати відповідачам надати суду відзиви на позов у порядку ст.165 ГПК України із доданням до них доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзивів і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

5.Встановити відповідачам строк на подання відзиву п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та призначення судового засідання.

6.Запропонувати третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору надати суду пояснення із доданням до них доказів в порядку ч. 3 ст. 80 ГПК України.

7.Встановити строк третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на подання пояснень п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та призначення судового засідання.

8.Викликати позивача та відповідачів у судове засідання.

9.Повідомити третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору про призначення підготовчого засідання на 12.06.2024р. о 13 год. 45 хв.

10.Повідомити учасників справи про можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції, у тому числі поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в порядку статті 197 ГПК України.

Повну ухвалу складено та підписано 16.05.2024р.

Оскільки місце перебування відповідача ОСОБА_5 - Автономна Республіка Крим, повідомлення про ухвалу оприлюднити на офіційному сайті Господарського суду Запорізької області вебпроталу "Судова влада України" у відповідності до ст. 12-1 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України".

Копію ухвали надіслати на електронну адресу: арбітражного керуючого Дудкіна Р.А. ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), ОСОБА_6. ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ), КП Агрофірма радгосп "Білозерський" (agrofirmabl@ukr.net), Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Енограй" (belozerskiq@ukr.net), ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ; ІНФОРМАЦІЯ_4 ), ОСОБА_1. ( ІНФОРМАЦІЯ_5 ).

Копію ухвали надіслати: ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ), ОСОБА_4 ( АДРЕСА_7 ).

Суддя Л.І. Грабован

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу119068636
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, щодо недоговірних зобов’язань про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —916/1601/20

Ухвала від 12.06.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 22.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 14.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Рішення від 22.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні