Ухвала
від 17.05.2024 по справі 450/2186/24
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/2186/24 Провадження № 2/450/1405/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2024 року суддя Пустомитівського районного суду Львівської області Мусієвський В.Є., розглянувши матеріали позовної заяви Опікунської ради виконавчого комітету Новояричівської селищної ради, як органу опіки та піклування, Служби у справах дітей виконавчого комітету Новояричівської селищної ради Львівського району Львівської області, які діють в інтересах малолітніх дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , до ОСОБА_5 , ОСОБА_2 , третіх осіб Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний спеціалізований будинок «Любисток», Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний спеціалізований будинок «Мальви», про позбавлення батьківських прав,-

в с т а н о в и в:

16 травня 2024 року до Пустомитівського районного суду Львівської області в єдиному екземплярі надійшла засобами поштового зв"язку позовна заява Опікунської ради виконавчого комітету Новояричівської селищної ради, як органу опіки та піклування, Служби у справах дітей виконавчого комітету Новояричівської селищної ради Львівського району Львівської області, які діють в інтересах малолітніх дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , до ОСОБА_5 , ОСОБА_2 , третіх осіб Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний спеціалізований будинок «Любисток», Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний спеціалізований будинок «Мальви», про позбавлення батьківських прав.

З акту № 27, складеного 16 травня 2024 року старшим секретарем суду ОСОБА_6 у присутності секретаря ОСОБА_7 , секретаря Танчій З.П., вбачається, що під час розкриття конверта надісланого позивачем Службою у справах дітей виконавчого комітету Новояричівської селищної ради Львівського району Львівської області виявлено відсутність вказаних в додатках документів, а саме позовної заяви на 5-ти аркушах, копії рішення виконавчого комітету Новояричівської селищної ради № 675 від 04 квітня 2024 року.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї документи, приходжу до наступного висновку.

Частиною 2 статті 175 ЦПК України встановлено, що позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Як вбачається з єдиного екземпляру поданої позовної заяви, такий не підписаний позивачами.

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України заява повертається у випадку, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Згідно ч. 6ст. 185 ЦПК Українипро повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Ухвалу про повернення позовної заяви може бути оскаржено. Копія позовної заяви залишається в суді.

За ч. 7ст. 185 ЦПК Україниповернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

З врахуванням наведеного, відповідно до вимогч. 4 ст. 185 ЦПК України, позовну заяву слід повернути позивачам.

Керуючись ст.ст. 175, 185, 260 ЦПК України, суддя,-

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву Опікунської ради виконавчого комітету Новояричівської селищної ради, як органу опіки та піклування, Служби у справах дітей виконавчого комітету Новояричівської селищної ради Львівського району Львівської області, які діють в інтересах малолітніх дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , до ОСОБА_5 , ОСОБА_2 , третіх осіб Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний спеціалізований будинок «Любисток», Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний спеціалізований будинок «Мальви», про позбавлення батьківських прав повернути позивачам.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Львівського апеляційного суду.

Суддя Мусієвський В.Є.

СудПустомитівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення17.05.2024
Оприлюднено20.05.2024
Номер документу119080794
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —450/2186/24

Ухвала від 17.05.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні