Ухвала
від 17.05.2024 по справі 2а-1877/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення заяви (клопотання, заперечення)

17 травня 2024 року м. Житомир справа № 2а-1877/10/0670,

категорія 6426

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Попової О. Г., розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Прокурора Андрушівського району в інтересах держави в особі до Товариства з обмеженою відповідальністю "Київ-Агробуд" про стягнення коштів,

встановив:

Через відділ документального забезпечення суду 08.05.2024 надійшла заява від Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №2а-1877/10/0670.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд дійшов висновку, що заява підлягає поверненню заявнику без розгляду, з огляду наступне.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 166 КАС України заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Згідно ч. 1 ст. 167 КАС України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Заявником до заяви не надано жодних доказів надіслання вказаної заяви іншим сторонам по справі.

Тобто, всупереч вимогам ч. 1 ст. 167 КАС України до заяви про заміну сторони відповідача, заявником не надано доказів надіслання (надання) копії вказаної заяви іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Неповідомлення іншої сторони про подану заяву унеможливлює її розгляд по суті.

При таких обставинах, суд, вивчивши матеріали справи, дійшов висновку, що заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони виконавчого провадження підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Керуючись статтями 167, 243, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

Повернути без розгляду заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області заміну сторони виконавчого провадження у справі №2а-1877/10/0670, за позовом Прокурора Андрушівського району в інтересах держави в особі до Товариства з обмеженою відповідальністю "Київ-Агробуд" про стягнення коштів.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя О.Г. Попова

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.05.2024
Оприлюднено20.05.2024
Номер документу119093104
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1877/10/0670

Ухвала від 17.06.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Ухвала від 17.05.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Ухвала від 05.08.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Ухвала від 26.07.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Постанова від 09.06.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Хаюк Сергій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні