Ухвала
від 17.05.2024 по справі 04/01/5026/1089/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

17 травня 2024 року м. Черкаси справа № 04/01/5026/1089/2011

Вх.суду № 7323/24 від 01.05.2024

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Хабазні Ю.А., розглянувши скаргу від 01.05.2024

заявника, ОСОБА_1 ,

про визнання неправомірною та скасування постанови старшого державного виконавця Богунського відділу державної виконавчої служби у місті Житомирі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Ктїв) Побігача А.О. від 16.02.2024 про повернення виконавчого документа стягувачу у виконавчому провадженні №59402503

у справі за заявою

ініціюючого кредитора, Товариства з обмеженою відповідальністю "Інфокол",

до боржника, Приватного підприємства "Під ключ",

про банкрутство юридичної особи,

УСТАНОВИВ:

1. ОСОБА_1 подано скаргу від 01.05.2024 з вимогами:

визнати неправомірною бездіяльність старшого державного виконавця Богунського відділу державної виконавчої служби у місті Житомирі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Побігача А.О., яка полягає у невчиненні державним виконавцем усіх визначених Законом України "Про виконавче провадження" дій щодо розшуку майна боржника, та щодо строку та порядку перевірки майнового стану боржника у виконавчому провадженні № 59402503;

визнати постанову старшого державного виконавця Богунського відділу державної виконавчої служби у місті Житомирі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Побігача А.О. про повернення виконавчого документа стягувачу від 16.02.2024 по виконавчому провадженню №59402503 неправомірною;

скасувати постанову старшого державного виконавця Богунського відділу державної виконавчої служби у місті Житомирі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Побігача А.О. про повернення виконавчого документа стягувачу від 16.02.2024 у виконавчому провадженні №59402503;

стягнути з Богунського відділу державної виконавчої служби у місті Житомир Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (код ЄДРПОУ 35021511, майдан Корольова, буд. 3/14, м. Житомир, 10014) на користь ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) витрати на професійну правничу допомогу у розмірі 10 000,00 грн.

Враховуючи, що скаргу подано з додержанням вимог ГПК України та Кодексу України з процедур банкрутства, суд вважає за необхідне відкрити провадження за скаргою та призначити її до розгляду у відкритому судовому засіданні у спрощеному провадженні по суті заявлених вимог.

2. Одночасно заявник заявив клопотання про поновлення строку для подання скарги, на обґрунтування якого пояснив, що згідно з ч.5 ст.74 Закону України "Про виконавче провадження" рішення та дії виконавця, посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені протягом 10 робочих днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів. Рішення виконавця про відкладення проведення виконавчих дій може бути оскаржене протягом трьох робочих днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів; що виходячи з вимог ч.5 ст.74 Закону України "Про виконавче провадження" 10-денний строк, протягом якого постанова про поверення виконавчого документа стягувачу від 16.02.2024 у виконавчому провадженні №59402503 може бути оскаржена, настає з моменту подання цієї скарги до суду, оскільки державним виконавцем не було направлено вказану постанову на адресу стягувача, а про її існування скаржник отримав інформацію з АСВП.

Відповідно до Господарського процесуального кодексу України:

ч.6 ст.12. Господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

ст.341. Скаргу може бути подано до суду: а) у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права; б) у триденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права, у разі оскарження постанови про відкладення провадження виконавчих дій.

Пропущений з поважних причин строк для подання скарги може бути поновлено судом.

Суд погоджується з доводами заявника і вважає обставини пропуску ним строку на подання скарги поважними, у зв`язку з чим клопотання про поновлення цього строку підлягає задоволенню.

Керуючись ст.12, 120, 121, 170, 242 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Поновити ОСОБА_1 строк для звернення із скаргою на постанову старшого державного виконавця Богунського відділу державної виконавчої служби у місті Житомирі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) від 16.02.2024 у виконавчому провадженні №59402503.

2. Відкрити провадження за скаргою ОСОБА_1 від 01.05.2024 та призначити її для розгляду у спрощеному провадженні по суті у судове засідання на 09 год. 15 хв. 11 червня 2024 року.

3. Судове засідання провести у приміщенні господарського суду Черкаської області за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, 18005, зал судових засідань №317. Офіційна електронна адреса суду (E-mail): inbox@ck.arbitr.gov.ua. Веб-адреса суду в мережі Інтернет для отримання інформації по цій справі: https://ck.arbitr.gov.ua/sud5026/

4. Визнати явку необов`язковою та повідомити про час і місце проведення засідання: ОСОБА_1 (заявника, стягувача за виконавчим документом); ОСОБА_2 (боржника за виконавчим документом); Богунський відділ державної виконавчої служби у місті Житомир Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) (як іншу особу, яка бере участь у провадженні у справі про банкрутство).

5. Особам, які з`являться у судове засідання мати з собою: а) документ, що підтверджує особу (паспорт чи інший згідно із законом про єдиний державний демографічний реєстр в.т.ч. адвокату); б) документ, що підтверджує повноваження (адвокату довіреність або ордер; посадовій особі докази повноважень на самопредставництво юридичної особи відповідно до ст.56 ГПК України); в) оригінали документів, які подано до суду в копії; г) засоби індивідуального захисту.

6. Встановити наступні строки з дня отримання цієї ухвали: для підготовки заяв і клопотань (ст.169, 170 ГПК України) три дні; для їх подання (надходження) у канцелярію суду не пізніш як за один день до дати судового засідання, визначеного цією ухвалою.

7. Роз`яснити учасникам справи наступне.

7.1. Заяви (клопотання) подаються суду в оригіналі (ч.8 ст.42 ГПК): або у формі письмового паперового документа через канцелярію суду (за підписом особи, яка його створила); або у формі електронного документа через систему "Електронний суд". До заяви по суті додаються докази її надіслання учасникам справи (ч.5 і 6 ст.165, ч.3 статей 166,167,168 ГПК).

7.2. Письмові докази, які подаються до суду у паперовій формі, мають відповідати вимогам ст.80, 91 ГПК України і п.2.2 постанови пленуму ВГС України від 26.12.2011 №18; подані суду копії посвідчуються написом "згідно з оригіналом" і зазначенням посади, прізвища, дати та підпису особи, яка має оригінал доказу. Електронні докази мають відповідати вимогам ст.80, 96 ГПК України і подаються в оригіналі або в електронній копії, засвідченій електронним підписом. Електронні копії паперових доказів мають бути виготовлені з наявного в учасника (заявника) оригіналу доказу; посвідчені електронним підписом фотографічні зображення копій документів не є доказами. Посилання на докази, які приєднано до справи, має містити вказівку на том і аркуш справи. Докази надсилаються іншим учасникам справи (ч.9 ст.80 ГПК України).

7.3. З метою спрощення порядку надіслання до суду документів і ознайомлення з матеріалами справи, запропонувати учасникам справи зареєструватися в системі "Електронний суд" та подати через цю систему процесуальні документи і докази.

7.4. У разі неявки: наслідки неявки у судове засідання передбачені наступними нормами ГПК України: п.4 ч.1 ст.226 (для заявника), ст.202, ст.135 ГПК (штраф у сумі від одного до п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб); учасники справи, явка яких визнана обов`язковою, зобов`язані повідомляти причини неявки; причини неявки мають підтверджуватись належно засвідченими доказами; неможливість явки одного представника (в т.ч. з причин хвороби, відрядження, відпустки, участі в іншому судовому засіданні, відсутності штатних працівників), не позбавляє можливості керівника чи фізичної особи призначити іншого або представляти інтереси особисто; обставини тимчасової непрацездатності (хвороби, самоізоляції, обсервації у зв`язку з карантином), засвідчуються документами, передбаченими Інструкцією про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров`я України від 13.11.2011 №455 і зареєстрованою в Міністерстві юстиції України від 04.12.2001 за №1005/6196, постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №328 (п.16 і 18 Порядку).

8.Зобов`язати Богунський відділ державної виконавчої служби у місті Житомир Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) протягом п`яти днів з дня отримання ухвали надати суду письмові пояснення по суті викладених у скарзі обставин та докази на підтвердження пояснень; представнику мати із собою матеріали виконавчого провадження (у разі явки представника).

Явка представника у судове засідання не звільняє особу від обов`язку надати письмові пояснення. Суд роз`яснює, що відповідно до ст.135 ГПК України невиконання процесуальних обов`язків є підставою постановити ухвалу про стягнення штрафу у сумі від одного до п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ухвала суду набрала законної сили 17.05.2024.

Направити цю ухвалу заявнику, ОСОБА_2 , Богунському відділу державної виконавчої служби у місті Житомир Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ).

Суддя Ю.А. Хабазня

Я-4

Дата ухвалення рішення17.05.2024
Оприлюднено20.05.2024
Номер документу119099318
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —04/01/5026/1089/2011

Ухвала від 24.05.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 17.05.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Судовий наказ від 04.09.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 04.09.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 22.08.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 08.08.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 19.07.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 19.07.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 07.06.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 06.06.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні