Ухвала
від 20.05.2024 по справі 573/690/24
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/690/24

Номер провадження 2/573/209/24

У Х В А Л А

про заміну відповідача

20 травня 2024 року м. Білопілля

Білопільський районний суд Сумської області в складі:

головуючого судді Замченко А.О.,

з участю секретаря Півньової О.М.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Білопілля цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Ворожбянської міської ради Сумського району Сумської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа: приватний нотаріус Сумського районного нотаріального округу Сумської області Степаненко Тетяна Іванівна, про встановлення фактів, що мають юридичне значення, визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

в с т а н о в и в :

02.04.2024 позивач здав на пошту зазначений вище позов.

Ухвалою судді Білопільського районного суду Сумської області від 26.04.2024 відкрито провадження в справі та призначено її до підготовчого судового засідання.

02.05.2024 до суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Лисенко Н.О. про заміну неналежного відповідача Виконавчого комітету Ворожбянської міської ради на належного Ворожбянську міську раду, оскільки позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом.

У підготовче судове засідання позивач та його представник не з`явилися, остання подала заяву про розгляд питання про заміну неналежного відповідача без їх участі (а. с. 52).

Представник Виконавчого комітету Ворожбянської міської ради в підготовче судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи без участі представника міської ради (а. с. 59).

Відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа приватний нотаріус Степаненко Т.І. в підготовче судове засідання також не з`явилися, хоча належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи.

Суд вважає, що клопотання про заміну відповідача підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 2, 4 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Згідно з ч. 3 ст. 13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності.

У зв`язку із заміною неналежного відповідача, залучення співвідповідача такі особи мають право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення відповідної ухвали. Якщо таке клопотання не буде подане у вказаний строк, суд продовжує розгляд справи (абз. 1 ч. 3 ст. 198 ЦПК України).

З огляду на викладене, суд вважає, що клопотання слід задовольнити та замінити неналежного відповідача Виконавчий комітет Ворожбянської міської ради на належного Ворожбянську міську раду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 13, 51, 260 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання представникапозивача ОСОБА_1 адвокатаЛисенко НаталіїОлександрівни про заміну відповідача задовольнити.

Замінити неналежного відповідача Виконавчий комітет Ворожбянської міської ради на належного Ворожбянську міську раду Сумського району Сумської області.

Направити Ворожбянській міській раді копії ухвали, позовної заяви разом з копіями доданих до неї документів.

Протягом 15 днів, з дня вручення ухвали, Ворожбянська міська рада має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу та третій особі копію відзиву та доданих до нього документів, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням відзиву до суду.

Протягом 5 днів, з дня вручення відзиву на позовну заяву, позивач має право надіслати суду відповідь на відзив, а іншим учасникам справи його копію, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням відповіді на відзив до суду.

Протягом 5 днів, з дня вручення відповіді на відзив, Ворожбянська міська рада має право надіслати суду заперечення, а іншим учасникам справи його копію, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням заперечення до суду.

Роз`яснити Ворожбянській міській раді, що у випадку ненадання відзиву та доказів на підтвердження обставин, на які в ньому здійснюється посилання, у встановлений судом строк справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

Роз`яснити Ворожбянській міській раді, що не пізніше двох днів з дня отримання даної ухвали вона має право подати суду клопотання про розгляд справи спочатку.

Сторонам повідомити, що в Білопільському районному суді Сумської області наявні технічні можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Веб-адреса на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud1801/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу119111147
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —573/690/24

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні