Ухвала
від 16.05.2024 по справі 729/459/24
БОБРОВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 729/459/24

2/729/215/24 р.

У Х В А Л А

16 травня 2024 р. м. Бобровиця

Бобровицький районий суду Чернігівської області в складі :

судді Демченко Л.М.,

за участю секретарки ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Бобровиця цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

У С Т А Н О В И В :

Позивачка звернулася до суду із позовом до відповідачів, в якому просить визнати поважною причину пропуску строку для подання заяви про прийняття спадщини та визначити їй додатковий строк в 3 місяці для подання заяви до нотаріальної контори про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_5 .

Позивачка в судове засідання не з`явилася, через канцелярію суду надала клопотання, в якому просить залучити до участі в справі як співвідповідача ТОВ «Єлисейські поля».

Відповідачі в судове засідання також не з`явились, про час та місце судового засідання повідомлені належним чином, надали заяву про розгляд справи без їх участі.

Враховуючи те, що сторони до суду не з`явились, суд вважає за необхідне розгляд справи провести відповідно до вимог ст.247 ч.2 ЦПК України без фіксування судового засідання технічними засобами.

Дослідивши матеріали справи, клопотання, суд приходить до такого висновку.

Згідно правової позиції, викладеної у листі Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ від 16.05.2013 № 24-753/0/4-13 «Про судову практику розгляду цивільних справ про спадкування», належними відповідачами у спорах про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини є спадкоємці, які прийняли спадщину, або територіальні громади в особі органів місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

Як вбачається із спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_5 , за життя остання склала заповіт, посвідчений державним нотаріусом Романівської нотаріальної контори 16.07.2020, в якому заповіла належні їй земельні ділянки площею 2, 7990 га. та площею 1, 2835 га ТОВ «Єлисейські поля». Таким чином, Товариство з обмеженою відповідальністю є одним із спадкоємців після смерті ОСОБА_5 .

Відповідно до ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача постановляється ухвала.

Враховуючи викладені вище правову норму, суд вважає, що клопотання позивачки слід задовольнити, залучити в якості співвідповідачки ТОВ «Єлисейські поля».

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 51 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити у якості співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Єлисейські поля» (ідентифікаційний код юридичної особи 36893969; 13047, вул. Сільська, 22 А, с. Гордіївка, Романівський район, Житомирська область) у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Копію ухвали та позовної заяви надіслати ТОВ «Єлисейські поля»

Співвідповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали подати до суду відзив на позов і всі докази, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання співвідповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М.Демченко

СудБобровицький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення16.05.2024
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу119114317
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —729/459/24

Рішення від 02.07.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Демченко Л. М.

Ухвала від 24.06.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Демченко Л. М.

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Демченко Л. М.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Демченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні