Рішення
від 16.05.2024 по справі 283/757/24
МАЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 283/757/24

Провадження №2/283/401/2024

Р І Ш Е Н Н Я

І м е н е м У к р а ї н и

16 травня 2024 року м. Малин

Малинський районний суд Житомирської області у складі:

головуючого-судді Тимошенка А.О.,

за участю:

секретаря Рябченко І.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Чоповицької селищної ради Коростенського району Житомирської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування,-

встановив:

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до Чоповицької селищної ради Коростенського району Житомирської області в якому просить:

- визнати за ним в порядку спадкування після смерті батька ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Владівка Малинського району Житомирської області, право на частку земельної частки (паю) із земель реформованого КСП «Нове життя» на території Чоповицької селищної ради Коростенського району (до адміністративної реформи Владівської сільської ради Малинського району) Житомирської області площею 5,04 умовних кадастрових гектарів, на яку мав право ОСОБА_2 на підставі сертифікату на право на земельну частку (пай) серії ЖТ № 0167731;

- визнати за ним в порядку спадкування після смерті сестри ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 в Малинському районі Житомирської області, право на частку земельної частки (паю) із земель реформованого КСП «Нове життя» на території Чоповицької селищної ради Коростенського району (до адміністративної реформи Владівської сільської ради Малинського району) Житомирської області площею 5,04 умовних кадастрових гектарів, на яку мав право ОСОБА_2 на підставі сертифікату на право на земельну частку (пай) серії ЖТ № 0167731 та яку успадкувала його дочка ОСОБА_3 .

Відповідач позов визнала, про що надала відповідну заяву.

Відповідно до ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі. У разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Суд вважає, що визнання позову відповідачем не суперечить закону та не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, а тому позов задовольняє повністю.

Керуючись ст. 206 Цивільного процесуального кодексу України,-

ухвалив:

Позов ОСОБА_1 задовольнити в повному обсязі.

Визнати за ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_4 в порядку спадкування після смерті батька ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Владівка Малинського району Житомирської області, право на частку земельної частки (паю) із земель реформованого КСП «Нове життя» на території Чоповицької селищної ради Коростенського району (до адміністративної реформи Владівської сільської ради Малинського району) Житомирської області площею 5,04 умовних кадастрових гектарів, на яку мав право ОСОБА_2 на підставі сертифікату на право на земельну частку (пай) серії ЖТ № 0167731.

Визнати за ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_4 в порядку спадкування після смерті сестри ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 в Малинському районі Житомирської області, право на частку земельної частки (паю) із земель реформованого КСП «Нове життя» на території Чоповицької селищної ради Коростенського району (до адміністративної реформи Владівської сільської ради Малинського району) Житомирської області площею 5,04 умовних кадастрових гектарів, на яку мав право ОСОБА_2 на підставі сертифікату на право на земельну частку (пай) серії ЖТ № 0167731 та яку успадкувала його дочка ОСОБА_3 .

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Рішення може бути оскаржене шляхом подачі апеляційної скарги до Житомирського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його складення.

Суддя: А. О. Тимошенко

Дата ухвалення рішення16.05.2024
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу119116663
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —283/757/24

Рішення від 16.05.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Тимошенко А. О.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Тимошенко А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні