Ухвала
від 16.05.2024 по справі 290/80/24
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Україна

Романівський районнийсуд Житомирської області

290/80/24

У Х В А Л А

16 травня 2024 року смт. Романів

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Кірічука М.М., з участю секретаря судового засідання Панасюк К.О., під час розгляду у підготовчому засіданні цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Миропільськоїселищноїради Житомирського району Житомирськоїобласті про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В :

В січні 2024 року ОСОБА_1 звернувся з позовом до Миропільської селищної ради Житомирського району Житомирської області, в якому просить суд визначити йому додатковий строк для подачі заяви про прийняття спадщини після смерті його брата ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 терміном в один місяць з дня набрання рішенням законної сили.

Посилаючись на те, що позивач являється спадкоємцем ОСОБА_3 за законом, однак, у встановлений законом строк не подав заяву про прийняття даної спадщини, оскільки були відсутні документи які підтверджували його смерть.

В судовезасідання учасники справине з`явилися,прочас тамісце судовогозасідання повідомленіналежним чином.Представником позивачаподано клопотанняпро витребуваннядоказів від Романівської державної нотаріальної контори, а саме копії спадкової справи №170/2023 відкритої після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно дочастини 2статті 198Цивільного процесуальногокодексу України(даліЦПК України),суд відкладаєпідготовче засіданняв межахвизначеного цимКодексом строкупідготовчого провадженняу випадках, коли питання, визначенічастиною другоюстатті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Керуючись статтями 198, 223, 258-260 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Підготовче засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Миропільськоїселищноїради Житомирського району Житомирськоїобласті про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини відкластина 20 серпня 2024 року на 14 годину.

Витребувати від Романівської державної нотаріальної контори Житомирської області копію спадкової справи №170/2023 відкритої після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Встановити строк для подачі до суду доказів - до 1 липня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.М. Кірічук

Відповідно до частин 7-9 статті 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення16.05.2024
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу119128516
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —290/80/24

Рішення від 20.08.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні