Ухвала
від 20.05.2024 по справі 710/530/24
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 710/530/24

Провадження № 2-о/710/27/24

УХВАЛА

20.05.2024 м. Шпола

Шполянський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Щербак О.В.,

присяжних: Кисличенко В.М.,

Прищепи Н.П.,

за участю:

секретаря судового засідання Кисличенка Л.А.,

представника заявника - адвоката Колотило Л.М.,

представника органу опіки та піклування шполянської міської ради ОТГ Лозової В.В.,

у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи орган опіки і піклування виконавчого комітету Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади Черкаської області, ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною та встановлення опіки,

УСТАНОВИВ:

Відповідно ухвали Шполянського районного суду Черкаської області від 30.04.2024 за вказаною заявою відкрито провадження та призначено розгляд справи.

У судовому засіданні представник заявника просила залучити до участі у справі адвоката для представлення інтересів ОСОБА_2 ..

Положеннямист. 59 Конституції Українипередбачено, що кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно.

Відповідно дост.15 ЦПК Україниучасники справи мають право користуватися правничою допомогою. Представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом. Безоплатна правнича допомога надається в порядку, встановленому законом, що регулює надання безоплатної правничої допомоги.

Відповідно до положень ч. 5ст. 293 ЦПК Україниу випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Згідно з п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - мають право на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Відповідно дост.15наведеногоЗакону суб`єктаминадання безоплатноївторинної правничоїдопомогивУкраїніє: центризнаданнябезоплатноїправничоїдопомоги; адвокати, включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

Ураховуючи обов`язковість участі адвоката під час розгляду справи про визнання фізичної особи недієздатною, з метою захисту інтересів такої особи, а також неможливість залучення адвоката самою особою, суд на підставі ч. 5ст. 293 ЦПК України, вважає за необхідне залучити адвоката з метою представництва інтересів ОСОБА_2 , з через Північний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги.

На підставівикладеноготакеруючись нормамич.5ст.293ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Доручити Північному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги ( код ЄДРПОУ 39776588, вул. Єреванська, 32, м. Київ, 03087)призначити адвоката для здійснення представництва інтересівв суді ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт № НОМЕР_1 , виданий 23.02.2024 органом 7133, зареєстрована: АДРЕСА_1 , та забезпечити прибуття адвоката у судове засідання, що відбудеться в приміщенні Шполянського районного суду Черкаської області (адреса: вул. Соборна, 36 б, м.Шпола, Черкаська область).

Копію ухвали надіслати Північному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Щербак

Присяжні: В.М. Кисличенко

Н.П. Прищепа

СудШполянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу119131662
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —710/530/24

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні