Ухвала
від 13.05.2024 по справі 463/4005/24
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/4005/24

Провадження №2-н/463/1151/24

УХВАЛА

про відмову у видачі судового наказу

13 травня 2024 року суддя Личаківського районного суду м. Львова Леньо С.І., розглянувши заяву Приватного підприємства «Управляюча компанія «Рідний дім-Топольна» про видачу судового наказу з вимогою про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за житлово комунальні послуги,-

встановив:

Заявник ПП «УК Рідний дім-Топольна»» звернувся до Личаківського районного суду м. Львова із заявою про видачу судового наказу з вимогою про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за житлово комунальні послуги в розмірі 1730,23 грн.

Розглянувши надані матеріали, приходжу до висновку, що слід відмовити у видачі судового наказу виходячи з наступного.

Згідно ст. 162 ЦПК України заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Правила загальної підсудності визначені у статті 27 ЦПК України, відповідно до якої позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

При вирішенні питання про видачу судового наказу з`ясовано, що згідно інформації з Єдиного державного демографічного реєстру ОСОБА_1 зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 , належить до Залізничного району м.Львова, що відноситься до територіальної підсудності Залізничного районного суду м.Львова.

Крім того, майно боржника за обслуговування якого останньому нараховано заборгованість за житлово комунальні послуги знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , що відноситься до територіальної підсудності Пустомитівського районного суду Львівської області.

Таким чином, дана справа не підсудна Личаківському районному суду м. Львова.

Згідно п. 9 ч. 1 ст. 165 ЦПК України, суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заяву подано з порушенням правил підсудності.

З огляду на зазначене, у видачі судового наказу слід відмовити,.

Керуючись ст. ст. 161, 165 ЦПК України, -

ухвалив:

Відмовити Приватному підприємству «Управляюча компанія «Рідний дім-Топольна» у видачі судового наказу з вимогою про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за житлово комунальні послуги.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в порядку та строки передбачені ст.ст. 354, 355, пп. 15.5 п. 15 Розділу ХІІІ «Перехідні положення» ЦПК України.

Суддя Леньо С. І.

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу119133236
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —463/4005/24

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні