Ухвала
від 09.05.2024 по справі 466/6182/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/6182/22

Провадження № 2/466/228/24

У Х В А Л А

іменем України

09 травня 2024 року м. Львів

Шевченківський районний суд м. Львова у складі:

головуючого судді Федорової О.Ф.

секретар судового засідання Климочко-Павляк С.М.

склад учасників справи:

відповідач ОСОБА_1

представник відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні зали судових засідань Шевченківського районного суду м. Львова об`єднану цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Управлінська компанія «Наш дім Рясне» до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за послуги з утримання будинку і прибудинкової території та позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Управлінська компанія «Наш дім Рясне», ОСОБА_4 про визнання недійсним рішення загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку та визнання недійсним договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком, -

встановив:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Львова перебуває об`єднана цивільна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Управлінська компанія «Наш дім Рясне» до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за послуги з утримання будинку і прибудинкової території та позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Управлінська компанія «Наш дім Рясне», ОСОБА_4 про визнання недійсним рішення загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку та визнання недійсним договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком.

В матеріалахсправи наявнеспільне клопотаннявідповідачів ОСОБА_1 та ОСОБА_3 про витребування доказів.

Клопотання обґрунтовують тим, що ОСОБА_1 та ОСОБА_3 неодноразово направляли запити про надання для ознайомлення оригіналу протоколу Установчих зборів мешканців будинку за адресою: АДРЕСА_1 і створення копії, однак отримали відповідь, що така інформація становить конфіденційну таємницю та не може бути відкрита. Протокол Установчих зборів потрібен для встановлення дійсності підписів мешканців будинку за адресою: АДРЕСА_1 , поставлених у ньому.

09.05.2024 року на адресу Шевченківського районного суду м. Львова надійшла заява ОСОБА_1 про розгляд клопотання про витребування доказів, а саме: протоколу Установчих зборів мешканців будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

У судове засідання, призначене на 09.05.2024 року представник позивача ТОВ «УК «Наш дім Рясне» не з`явився, про дату час та місце розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку. 09.05.2024 року на адресу Шевченківського районного суду м. Львова надійшло клопотання представника позивача ТОВ «УК «Наш дім Рясне» адвоката Юнко М.В. про відкладення судового засідання, призначеного на 09.05.2024 року та надання дозволу на ознайомлення із матеріалами справи.

У судове засідання, призначене на 09.05.2024 року відповідач ОСОБА_3 не з`явилася, про дату час та місце розгляду справи повідомлялася у встановленому законом порядку. Причини неявки не відомі. Заяв та клопотань на адресу Шевченківського районного суду м. Львова не надходило.

09.05.2024 року в судовому засіданні:

- відповідач ОСОБА_1 клопотання про витребування доказів підтримав, зазначив, що доказ необхідно витребувати для встановлення дійсності наявних у ньому підписів.

- представник відповідача ОСОБА_2 клопотання про витребування доказів підтримала та просила задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У відповідності до ч. 1 ст. 116 ЦПК України, суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Оскільки витребування такого доказу має суттєве значення для повного, всебічного та об`єктивного з`ясування усіх обставин справи, суд вважає, що подане клопотання є обґрунтоване та підлягає до задоволення.

Для з`ясування усіх обставин справи необхідно витребувати від ТОВ «УК «Наш дім Рясне» оригінал протоколу Установчих зборів мешканців будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного та керуючись: ст. ст. 84, 116, 258, 260, 261 ЦПК України, -

постановив:

Спільне клопотання відповідачів ОСОБА_1 та ОСОБА_3 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю «Управлінська компанія «Наш дім Рясне» - оригінал протоколу Установчих зборів мешканців будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити особам, у володінні яких перебуває доказ, що підлягає витребуванню, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю «Управлінська компанія«Наш дімРясне» (79069, м. Львів, вул. Шевченка, буд. 344А, кв. 4) - для виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://sh.lv.court.gov.ua/sud1328/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: О. Ф. Федорова

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу119134646
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про стягнення плати за користування житлом

Судовий реєстр по справі —466/6182/22

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 18.08.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні