Ухвала
від 20.05.2024 по справі 598/1147/24
ЗБАРАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 598/1147/24

провадження № 1-в/598/89/2024

УХВАЛА

іменем України

"20" травня 2024 р. Збаразький районний суд

Тернопільської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

з участю секретаря ОСОБА_2 та прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Збаражі Тернопільської області клопотання адміністрації Державної установи «Збаразька виправна колонія (№63)» про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання засудженої

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки та мешканки АДРЕСА_1 , громадянки України, з середньою освітою, неодруженої, до засудження непрацюючої, -

встановив:

До провадження Збаразького районного суду надійшло клопотання Державної установи «Збаразька виправна колонія (№63)» про умовно-дострокове звільнення з місць позбавлення волі засудженої ОСОБА_4 ..

Засуджена ОСОБА_4 та представник адміністрації Державної установи «Збаразька виправна колонія (№63)» надали суду заяви про розгляд питання про умовно-дострокове звільнення засудженої без їх участі, клопотання підтримують.

Прокурор в судовому засіданні клопотання про умовно-дострокове звільнення підтримала.

Заслухавши прокурора, дослідивши матеріали даної справи та особової справи засудженої, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Так, відповідно до вимог ст.81 КК України до осіб, що відбувають покарання у виді позбавлення волі, може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання. Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване після фактичного відбуття засудженим не менше двох третин строку покарання, призначеного судом за корупційний нетяжкий злочин або кримінальне правопорушення, пов`язане з корупцією, порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керували транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебували під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, умисний тяжкий злочин чи необережний особливо тяжкий злочин, а також у разі, якщо особа раніше відбувала покарання у виді позбавлення волі за умисне кримінальне правопорушення і до погашення або зняття судимості знову вчинила умисне кримінальне правопорушення, за яке вона засуджена до позбавлення волі.

За даною справою ОСОБА_4 засуджена вироком Буського районного суду Львівської області від 14 липня 2021 року за ч.3 ст.185, ст.71 КК України до покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі.

Початок строку відбування покарання: 24.12.2021

Кінець строку відбування покарання: 24.06.2025.

Встановлену 2/3 частини покарання засуджена ОСОБА_4 відбула 24.04.2024.

Засуджена ОСОБА_4 за час утримання в ДУ «Львівська установа виконання покарань (№19)» характеризувалась добре. Порушень режиму утримання не допускала, стягнень та заохочень не мала. З 07.02.2022 відбуває покарання у ДУ «Збаразька виправна колонія (№63)» у секторі мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання для жінок вперше засуджених до позбавлення волі. За період відбування покарання характеризувалась добре. Порушень режиму утримання не допускала, стягнень та заохочень не мала. За сумлінну працю, добросовісне відношення до виконання робіт по благоустрою установи та додержання правил поведінки встановлених КВК України та ПВР УВП один раз заохочувалася правами начальника установи. З 09.11.2023 відбуває покарання в дільниці соціальної реабілітації ДУ «Збаразька виправна колонія (№63)». За період відбування покарання характеризується позитивно. Порушень режиму утримання не допускала, стягнень та заохочень не мала. Засуджена працевлаштована робітником по фасуванні скла. До роботи відноситься сумлінно. Приймає участь у виконанні робіт по благоустрою установи. ОСОБА_4 вину в скоєному кримінальному правопорушенні визнає. Підтримує соціально-корисні зв`язки з матір`ю, батьком, сестрою шляхом телефонних розмов, листувань. Отримує посилки та грошові перекази. Користується глобальною мережею Інтернет. Відповідно до висновку щодо ступеня виправлення засудженої ОСОБА_4 довела своє виправлення і має бути представлена до умовно-дострокового звільнення від відбування покарання.

Згідно оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення ризик вчинення ОСОБА_4 повторного кримінального правопорушення є середній.

Враховуючи все вищевказане, суд приходить до висновку, що ОСОБА_4 своєю сумлінною поведінкою та ставленням до праці довела своє виправлення, в зв`язку з чим заслуговує на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

На підставі наведеного та керуючись ст.81 КК України, ст.ст.369-372, 537, 539 КПК України, суд,-

постановив :

Клопотання задовольнити.

Засуджену ОСОБА_4 , що відбуває покарання у Державній установі «Збаразька виправна колонія (№63)», звільнити умовно-достроково з місць позбавлення волі на 1 рік 1 місяць 4 дні невідбутої частини покарання призначеного вироком Буського районного суду Львівської області від 14 липня 2021 року за ч.3 ст.185, ст.71 КК України у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі.

На дану ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Тернопільського апеляційного суду через Збаразький районний суд Тернопільської області протягом семи днів з дня її оголошення, а особою, яка перебуває під вартою у той же строк з моменту вручення її копії ухвали.

Дана ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано, а у разі оскарження після розгляду справи апеляційним судом.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію ухвали. Копія ухвали не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні.

Дана повна ухвала суду складена, підписана і проголошена суддею 20 травня 2024 року.

Суддя ОСОБА_5

СудЗбаразький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу119134808
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання

Судовий реєстр по справі —598/1147/24

Ухвала від 20.05.2024

Кримінальне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Олещук Б. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні