Ухвала
від 20.05.2024 по справі 643/11341/23
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/11341/23

Провадження № 2-о/643/52/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.05.2024 м. Харків

Московський районний суд м. Харкова у складі головуючого судді Крівцова Д.А., за участю секретаря судових засідань Ісоєва К.М., представника заявника адвоката Прокопенко Ю.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Шахтарська міська рада, Донецька обласна державна адміністрація, обласна військова адміністрація, про встановлення факту, що має юридичне значення

ВСТАНОВИВ

ОСОБА_1 (заявник) звернулась до суду з заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, в якій просить встановити факт проживання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , із заявником станом на 26.11.2022 року за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою Московського районного суду м. Харкова від 17.11.2023 відкрито провадження у справі, розгляд справи ухвалено проводити в порядку окремого провадження.

Судом в судовому засіданні 20.05.2024 на обговорення учасників справи поставлено питання щодо витребування актового запису про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 у м. Харкові із зазначенням даних щодо адреси, за якою настала смерть вказаної особи, або Витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію смерті з вказаною інформацією. .

Представник заявника адвокат Прокопенко Ю.О. не заперечувала проти витребування вказаної інформації.

Інші учасники справи у судове засідання не з`явились.

Статтею 2 ЦПК України передбачено, що завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі, є справедливий розгляд і вирішення цивільних справ.

Відповідно доч.2ст.294ЦПК Українив справахокремого провадженняз метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Судом під час дослідження Витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію смерті, наданого представником заявника, встановлено, що у вказаному витягу не зазначена повна адреса місця смерті ОСОБА_2 , а зазначено лише місто, в якому настала смерть вказаної особи м. Харків.

На запитання суду представник заявника зазначила, що у відповіді на адвокатський запит надано не всю інформацію, яка міститься у відповідному Витягу.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що витребувані докази мають значення для встановлення наявності або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги заяви. Крім того, витребувана інформація має значення для всебічного та повного з`ясування обставин справи і справедливого та правильного її вирішення.

Враховуючи наведене та завдання справедливого розгляду даної справи, суд приходить до висновку щодо наявності підстав для витребування відповідних доказів, в яких містяться дані щодо адреси, за якою настала смерть ОСОБА_2 .

Керуючись ст. 91, 189, 196-198, 200, 258-261, 353 ЦПК України

УХВАЛИВ

Витребувати з Відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Харківській області Управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції належним чином завірену копію актового запису про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Харкові, або Витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію смерті вказаної особи, з інформацією щодо конкретної адреси, за якою настала смерть ОСОБА_2 .

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Крівцов Д.А.

СудМосковський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу119145018
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —643/11341/23

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Крівцов Д. А.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Крівцов Д. А.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Крівцов Д. А.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Крівцов Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні