Ухвала
від 10.05.2024 по справі 136/2303/23
ЛИПОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 136/2303/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.05.2024 року м.Липовець

Липовецький районний суд Вінницької області у складі головуючого судді Іванця О.Д., за участю секретаря судового засідання Рипюк Т.П., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТАС АГРО ЗАХІД" про визнання відсутнім права оренди на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

На розгляді суду знаходиться вищевказана цивільна справа.

У судове засідання сторони та їх представники не з`явилися, однак 10.05.2024 представник позивача подав до суду заяву, в якій просив про розгляд справи без його та позивача участі, просив розглянути клопотання про призначення експертизи.

Раніше, 06.12.2023 на адресу суду від представника позивача надійшло клопотання про призначення судово-почеркознавчої експертизи, на вирішення якої запропоновано поставити питання:

- Чи виконаний підпис ОСОБА_1 в додатковій угоді від 16.06.2021 року до договору оренди землі від 29.08.2016 року?

Проведення експертизи просив доручити Вінницькому відділенню Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

Суд, вивчивши та дослідивши матеріали цивільної справи, дійшов висновку про задоволення клопотання представника позивача щодо призначення судово-почеркознавчої експертизи у даній справі, так як для з`ясування обставин що мають значення для правильного її вирішення потрібні спеціальні знання, у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Отже, з метою об`єктивного вирішення справи слід призначити у справі судово-почеркознавчу експертизу, проведення якої суд вважає за доцільне доручити Вінницькому відділенню КНДІСЕ Міністерства юстиції України, направивши матеріали справи.

Враховуючи те, що для проведення експертизи потрібний значний проміжок часу, суд вважає, за доцільне на час проведення експертизи провадження зупинити.

Керуючись ст.ст. 103, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про призначення судово-почеркознавчої експертизи - задовольнити.

Призначити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТАС АГРО ЗАХІД" про визнання відсутнім права оренди на земельну ділянку, - судово-почеркознавчу експертизу проведення якої доручити експертам Вінницького відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (місцезнаходження: 21007, м. Вінниця, вул. Батозька, 1), на вирішення якої поставити наступне питання:

- Чи виконаний підпис ОСОБА_1 в додатковій угоді від 16.06.2021 року до договору оренди землі від 29.08.2016 року?

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

Надати у розпорядження експертів матеріали цивільної справи.

Витрати по проведенню експертизи покласти на позивача.

Провадження по справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена окремо від рішення суду протягом 15-ти днів з дня її проголошення до Вінницького апеляційного суду. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 15-ти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15-ти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.Д. Іванець

СудЛиповецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення10.05.2024
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу119146860
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —136/2303/23

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Іванець О. Д.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Іванець О. Д.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Іванець О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні