Ухвала
від 20.05.2024 по справі 598/1087/24
ЗБАРАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 598/1087/24

провадження № 1-в/598/84/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" травня 2024 р. Збаразький районний суд Тернопільської області

в складі : головуючої судді ОСОБА_1

секретаря ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Збаражіклопотанняадміністрації Державної установи «Збаразька виправна колонія (№63)» про умовно-дострокове звільнення від подальшого відбування покарання у виді позбавлення волі засудженої

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с.Антопіль, Андрушівського району, Житомирської області, громадянки України, з середньою освітою, вдови, до засудження непрацюючої, зареєстрованої АДРЕСА_1 , проживаючої АДРЕСА_2 , раніше не судимої,

засудженої 20.05.2019 року вироком Андрушівського районного суду Житомирської області за ч.2 ст.121 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років,

встановив:

До провадження Збаразького районного суду надійшло клопотання адміністрації Державної установи «Збаразька виправна колонія (№63)» про умовно-дострокове звільнення від подальшого відбування покарання у виді позбавлення волі із місць позбавлення волі засудженої ОСОБА_4 .

Від адміністрації Державної установи«Збаразька виправнаколонія (№63)»надійшло клопотанняпро розглядклопотання увідсутності представникаустанови.Клопотання проумовно-достроковезвільнення відподальшого відбуванняпокарання засудженої підтримує.

Засуджена також подала до суду заяву про розгляд клопотання у її відсутності.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши думку прокурора, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що за даною справою ОСОБА_4 засуджена 20.05.2019 року вироком Андрушівського районного суду Житомирської області за ч.2 ст.121 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років.

Початок строку відбування покарання - 09.08.2019 року.

Кінець строку відбування покарання - 09.08.2026 року.

Встановлену 2/3частину покарання за вчинення умисного тяжкого кримінального правопорушення засуджена відбула 09.04.2024 року.

Перебуваючи в державній установі «Житомирська установа виконання покарань (№ 8)» характеризувалась задовільно. Порушень режиму утримання не допускала, стягнень та заохочень не мала.

З 22.09.2019 року відбуває покарання у державній установі «Збаразька виправна колонія (№63)» у секторі мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання для жінок вперше засуджених до позбавлення волі. За період відбування покарання характеризується позитивно. Порушень режиму відбування покарання не допускає, стягнень не має. За сумлінну поведінку, виконання покладених обов`язків та додержання правил поведінки, встановлених Кримінально-виконавчим кодексом та правилами внутрішнього розпорядку установ виконання покарань один раз заохочувалася правами начальника установи.

По прибуттю в установу засуджена не працевлаштована за станом здоров`я, оскільки є інвалідом II групи.

Вину в скоєному визнає і засуджує свої дії, висловлює позитивні плани на майбутнє, підтримує соціально-корисні зв`язки з родичами. Приймає участь у реалізації програм диференційовано виховного впливу «Правова освіта», «Духовне відродження», «Формування життєвих навичок» до участі в яких відноситься сумлінно.

Відповідно до ст.81 КК України умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Згідно п.2 ч.3 ст.81 КК України умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване після фактичного відбуття засудженим не менше двох третин строку покарання, призначеного судом за корупційний нетяжкий злочин або кримінальне правопорушення, пов`язане з корупцією, порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керували транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебували під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, умисний тяжкий злочин чи необережний особливо тяжкий злочин, а також у разі, якщо особа раніше відбувала покарання у виді позбавлення волі за умисне кримінальне правопорушення і до погашення або зняття судимості знову вчинила умисне кримінальне правопорушення, за яке вона засуджена до позбавлення волі.

За наведенихобставин,суд вважає,що засуджена ОСОБА_4 сумлінною поведінкою та ставленням до праці довела своє виправлення, а тому є законні підстави для умовно-дострокового звільнення її від подальшого відбування покарання у виді позбавлення волі.

Керуючись ст.81 КК України, ст.ст.537, 539 КПК України, суд,

постановив:

Клопотання задовольнити.

Засуджену ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка відбуває покарання у Державній установі «Збаразька виправна колонія (№63)», звільнити умовно-достроково від подальшого відбування покарання у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки 2 (два) місяці 19 (дев`ятнадцять) невідбутної частини покарання, призначеного вироком Андрушівського районного суду Житомирської області від 20.05.2019 року.

На дану ухвалу може бути подана апеляція до Тернопільського апеляційного суду Тернопільської області протягом 7 днів з моменту її оголошення.

Ухвала суду складена, підписана і проголошена судом 20 травня 2024 року.

Суддя ОСОБА_5

СудЗбаразький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу119149658
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання

Судовий реєстр по справі —598/1087/24

Ухвала від 20.05.2024

Кримінальне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Щербата Г. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні