Ухвала
від 17.05.2024 по справі 193/203/24
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН193/203/24

Провадження №2/193/165/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

17 травня 2024 року Софіївський районний суд Дніпропетровської області

в складі: головуючого судді Томинця О.В.,

за участю секретаря судового засідання Авдонькіної Л.Є.,

розглянувши увідкритому підготовчомусудовому засіданнів сел.Софіївка впорядку загальногопозовного провадженняцивільну справуза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог: Виконавчий комітет Довгинцівської районної у місті ради м. Кривий Ріг, про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

06.02.2024 до Софіївського районного суду Дніпропетровської області надійшла вищевказана позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог: Виконавчий комітет Довгинцівської районної у місті ради м. Кривий Ріг, про позбавлення батьківських прав, згідно вимог якої просить суд позбавити батьківських прав відповідача відносно його доньок ОСОБА_3 , 2009 року народження та ОСОБА_4 , 2012 року народження.

Ухвалою суду від 14.02.2024 відкрито провадження у справі з призначенням до розгляду у загальному позовному провадженні у підготовчому судовому засіданні.

Ухвалою судді від 18.03.2024 зобов`язано виконавчий комітет Довгинцівської районної у місті ради м. Кривий Ріг скласти висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_5 , відносно неповнолітніх дітей, та надати його до суду до 15 квітня 2024 року.

28.02.2024 на електронну адресу Софіївського районного суду Дніпропетровської області надійшов лист виконавчого комітету Довгинцівської районної у м. Кривому Розі радив особі служби у справах дітей про неможливість надати будь-яких відомостей щодо виконання батьківських обов`язків ОСОБА_2 , так як останнійзареєстрований за адресою - АДРЕСА_1 .В зв`язку з цим, проситьзалучити в якості третьої особи службу у справах дітей виконавчий комітет Вакулівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, посилаючись на те, що суд дійшов помилкових висновків щодо надання такого висновку саме органом опіки та піклування за місцем проживання дитини.

15.04.2024 до суду від позивача надійшло клопотання про проведення підготовчого судового засідання без її участі, одночасно позивач вказала, що вона наполягає на зобов`язанні саме виконавчого комітету Довгинцівської районної у м. Кривий Ріг ради скласти висновок про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 відносно його дітей ОСОБА_6 , 2009 року народження та ОСОБА_4 , 2012 року народження, з огляду на те, що відповідач фактично проживає у гуртожитку у АДРЕСА_2 , а за зареєстрованим місцем проживання в с. Вакулове Криворізького району Дніпропетровської області відповідач не проживає більше десяти років.

15.04.2024 ухвалою суду відмовлено у задоволенні клопотання третьої особи, органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Довгинцівської районної у м. Кривий Ріг ради, про залучення у якості третьої особи органу опіки та піклування при виконкомі Вакулівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області та зобов`язано орган опіки та піклування виконавчого комітету Довгинцівської районної у місті ради м. Кривий Ріг скласти та надати до суду висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно неповнолітніх дітей ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , до 16травня 2024року.

29.04.2024 на електронну адресу Софіївського районного суду Дніпропетровської області надійшов лист виконавчого комітету Довгинцівської районної у м. Кривому Розі радипро неможливість надати висновок органу опіки та піклування щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , оскільки при відвідуванні фактичного місця проживання останнього за адресою: АДРЕСА_2 , з`ясовано, що мешканці будинку не володіють інформацією щодо ОСОБА_2 .

В підготовче судове засідання учасники по справі не з`явились, про час та місце були належним чином повідомлені, про причини неявки суд не повідомляли.

Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК Україниу разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

До судового розгляду справи спір між сторонами не врегульований.

В ході підготовчого провадження та під час підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено наступні підготовчі дії: направлено сторонам копію ухвали про відкриття провадження у справі, відповідачу копію позовної заяви та копії доданих до неї документів.

Неявку сторін у підготовче судове засідання, суд розцінює, як відсутність у них різного роду клопотань, відсутність необхідності подання додаткових доказів, які можливо здійснити лише на стадії підготовчого судового засідання, та вважає, що вирішені всі необхідні питання, пов`язані з підготовкою справи до розгляду.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, а тому підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду по суті.

Керуючись ст.49, 197-200, 258-261 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особабез самостійнихвимог:Виконавчий комітетДовгинцівської районноїу містіради м.Кривий Ріг,про позбавленнябатьківських прав та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на20 червня 2024 року о 09:00 год. в залі судових засідань № 3 Софіївського районного суду Дніпропетровської області (Дніпропетровська область, Криворізький район, сел. Софіївка, вул. Карпенка, буд.3).

В судовезасідання викликатисторін та представника третьої особи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Томинець

СудСофіївський районний суд Дніпропетровської області 
Дата ухвалення рішення17.05.2024
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу119151719
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —193/203/24

Ухвала від 17.05.2024

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні