Ухвала
від 21.05.2024 по справі 755/6578/24
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/6578/24

Провадження №: 2/755/4555/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"21" травня 2024 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі головуючої судді Марфіної Н.В. вивчивши в приміщенні суду в м. Києва у порядку спрощеного позовного провадження, без виклику сторін, заяву відповідача із запереченнями проти розгляду за правилами спрощеного позовного провадження цивільної справи за позовом Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості з оплати послуг за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, -

у с т а н о в и в:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа за позовом Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості з оплати послуг за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

06.05.2024 року до суду надійшла заява відповідача із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Вивчивши зміст заяви відповідача та додатки до неї, суд приходить до висновку про те, що заява відповідача із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, має бути повернута відповідачу без розгляду, з огляду на наступне.

Відповідно до положень ст. 183 ЦПК України:

1. Будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

2. Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

4. Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Суд повертає заяву (клопотання, заперечення) її заявнику без розгляду також у разі, якщо вона подана особою, яка відповідно до частини шостої статті 14 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

В порушення положень ч. 1 ст. 183 ЦПК України заява відповідача із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, не містить відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету відповідача.

За змістом ч. 4 ст. 183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Поскільки суд встановив, що заява із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження подана без додержання вимог ч. 1 ст. 183 ЦПК України в частині необхідності зазначення у заяві/клопотанні відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету відповідача, відповідна заява має бути повернута відповідачу без розгляду на підставі положень ч. 4 ст. 183 ЦПК України,

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 183, 259-261, 353-355 ЦПК України, -

п о с т а н о в и л а:

Заяву відповідача із запереченнями проти розгляду за правилами спрощеного позовного провадження цивільної справи за позовом Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості з оплати послуг за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Текст ухвали суду складений та підписаний суддею 21.05.2024 року.

Суддя -

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.05.2024
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу119156986
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —755/6578/24

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні