Ухвала
від 20.05.2024 по справі 449/546/24
ПЕРЕМИШЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 449/546/24

У Х В А Л А

про відмовуу видачісудового наказу

"20" травня 2024 р. м.Перемишляни

Суддя Перемишлянського районного суду Львівської області Гуняк О.Я., розглянувши заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівенергозбут» про видачу судового наказу, -

в с т а н о в и в:

Представник Товаристваз обмеженоювідповідальністю «Львівенергозбут»,звернувся досуду ззаявою провидачу судовогонаказу по стягненню заборгованості за спожиту електричну енергію з боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 .

Слід зазначити, що згідно ч. 1, 2ст. 160 ЦПК України, судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу.

Із заявою про видачу судового наказу може звернутися особа, якій належить право вимоги, а також органи та особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Згідно п.3 ч.1ст.161 ЦПК України, судовий наказ може бути видано, якщо: заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Як вбачається із відповіді Бібрської міської ради №02-13/476 від 07.05.2024 р., ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,, померла ІНФОРМАЦІЯ_2 (актовий запис про смерть №14 від 24.05.2018 р., складений виконавчим комітетом Суходільської сільської ради Перемишлянського району Львівської області).

Відповідно до вимог п.4 ч. 1 ст. 165 ЦПК України суддя відмовляєу видачісудового наказу,якщо,зокрема: наявні обставини, передбаченічастиною першоюстатті 186 цього Кодексу.

Згідно п.6 ч.1 ст.186 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо, зокрема: настала смертьфізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які звернулися із позовною заявою або до яких пред`явлено позов, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Відповідно до ч. 4ст. 25 Цивільного кодексу Україницивільна правоздатність фізичної особи припиняється у момент її смерті.

Заява про видачу судового наказу, подана до суду 15.04.2024року, тоді як боржник померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Керуючись п. 4 ч. 1 ст.165, п. 6 ч. 1 ст.186 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити у видачі судового наказу Товариству зобмеженою відповідальністю«Львівенергозбут» про видачусудового наказу по стягненню заборгованості за спожиту електричну енергію з боржника ОСОБА_1 .

Відповідно до вимог ч.2 ст. 166 ЦПК України відмова у видачі судового наказу з підстав, передбаченихпунктами 3-6частини першої статті 165 цього Кодексу, унеможливлює повторне звернення з такою самою заявою. Заявник у цьому випадку має право звернутися з тими самими вимогами у позовному порядку.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного суду через Перемишлянський районний суд Львівської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а особою, яка її оскаржує, але не була присутня у судовому засіданні при постановлені ухвалипротягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя : О. Я. Гуняк

СудПеремишлянський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119162112
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —449/546/24

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Гуняк О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні