Ухвала
від 21.05.2024 по справі 490/3835/24
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

490/3835/24

н\п 1-кс/490/1973/2024

21.05.2024

Центральний районний суд м. Миколаєва

Справа № 490/3835/24

У Х В А Л А

про здійснення спеціального досудового розслідування

21травня 2024 року слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , присекретарі судовогозасідання ОСОБА_2 ,за участюпрокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 ,розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув м.Миколаєві клопотанняначальника відділенняслідчого відділуУСБУ вХерсонській області ОСОБА_4 ,погодженогопрокурором, про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні №22024230000000180 від 19.04.2024 за підозрою ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст.111-2 ККУкраїни,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, за погодженням з прокурором, звернувся з клопотанням до слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва в порядку ст.297-2КПК України про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні №22024230000000180 від 19.04.2024 за підозрою ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст.111-2 ККУкраїни.

Клопотання мотивує тим, що громадянин України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обґрунтовано підозрюється органом досудового розслідування у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 111-2 КК України, тобто у вчиненні умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору (пособництво), окупаційній адміністрації держави-агресора, що вчинені громадянином України з метою завдання шкоди Україні шляхом підтримки рішень та дій держави-агресора та окупаційної адміністрації держави-агресора, та добровільної передачі матеріальних ресурсів представникам окупаційної адміністрації держави-агресора, та ч. 4 ст. 111-1 КК України, тобто у провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора.

Так, громадянин України ОСОБА_6 , діючи з прямим умислом, спрямованим на допомогу державі-агресору (пособництво), окупаційній адміністрації держави-агресора, з метою заподіяння шкоди Україні, перебуваючи у невстановлені досудовим розслідуванням місці та час, реалізував рішення окупаційної адміністрації держави-агресора (у тому числі постанову ВЦА Херсонської області № 01-р від 01.04.2022 та розпорядження ВЦА Херсонської області № 06-р від 13.04.2022) та добровільно здійснив передачу майнових прав ФГ «Юкос і К» у сумі 186 694, 00 гривень та майна вказаного господарства (розмір та вартість якого не встановлено) окупаційній адміністрації держави-агресора, незаконно діючий на території Херсонської області, шляхом укладення договору № ОУ-3, датованого 11.07.2022, «Про передачу повноважень одноособового виконавчого органу» із особі ТОВ «Аграріан» (російською ООО «Аграриан», код 1183668041787, місце знаходження Російська Федерація, м.Вороніж, проспект Праці, 39-а, прим. 1, оф. 37), власником та директором якого є ОСОБА_7 . Згідно умов договору № ОУ-3 від 11.07.2022 право представництва

ФГ «Юкос і К» у будь-яких інстанціях, підписання документів від імені даного фермерського господарства, розпорядження його майном, грошовими коштами та іншими активами, укладення договорів, відкриття банківських рахунків, прийняття на роботу та звільнення працівників, видача наказів та інших внутрішніх документів, порядок використання фондів господарства, здійснення перереєстрації тощо, перейшло до одноособових повноважень ТОВ «Аграріан» в особі представника окупаційної адміністрації держави-агресора ОСОБА_7 .

Крім того, встановлено, що 11.07.2022 між громадянином ОСОБА_7 як представником окупаційної адміністрації держави-агресора та суб`єктами господарської діяльності, а саме:

- товариством з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Продексім» (код ЄДРПОУ 33172676);

- товариством з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Горностаївськийрайагрохім» (код ЄДРПОУ 33015354);

- сільськогосподарським багатофункціональним кооперативом «Світанок» (код ЄДРПОУ 05440560), укладені договори «Про передачу повноважень одноособового виконавчого органу» № ОУ-1, № ОУ-4 та № ОУ-5 відповідно, згідно із якими право представництва зазначених суб`єктів господарювання у будь-яких інстанціях, підписання документів від їх імені, розпорядження їх майном, грошовими коштами та іншими активами, укладення договорів, відкриття банківських рахунків, прийняття на роботу та звільнення працівників, видача наказів та інших внутрішніх документів, порядок використання їх фондів, здійснення перереєстрації тощо, перейшло до одноособових повноважень ТОВ «Аграріан» в особі представника окупаційної адміністрації держави-агресора ОСОБА_7 .

Так, громадянин України ОСОБА_6 , діючи у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, на шкоду національній та економічній безпеці України, в умовах окупації та дії воєнного стану, увійшов у склад засновників перереєстрованих за законодавством Російської Федерації ТОВ «Торговий дім «Продексім» (за російським законодавством зареєстроване за адресою: Херсонська область, Каховський район, с. Заозерне, вул. Лесі Українки, 81б, включене до Єдиного державного реєстру юридичних осіб Російської Федерації за номером 1239500002356); ТОВ «Торговий дім «Горностаївськийрайагрохім» (за російським законодавством зареєстроване за адресою: Херсонська область, Горностаївський район, смт. Горностаївка, вул. Об`їзна, буд. 8, включене до Єдиного державного реєстру юридичних осіб Російської Федерації за номером 1239500002367); та СБК «Світанок» (за російським законодавством зареєстроване як товариство з обмеженою відповідальністю «Світанок» за адресою: Херсонська область, Каховський район, с. Костогризове, вул. Шевченко, буд. 58, включене до Єдиного державного реєстру юридичних осіб Російської Федерації за номером 1239500002378). Крім того, ОСОБА_6 став керівником перереєстрованих за законодавством Російської Федерації СБК (ТОВ) «Світанок» та ТОВ «Торговий дім «Горностаївськийрайагрохім», тим самим продовжив здійснення вказаними суб`єктами господарювання господарської діяльності на окупованій території Херсонської області, вживаючи заходи по виконанню незаконних рішень окупаційної адміністрації держави-агресора щодо впровадження зони обігу валюти Російської Федерації, сплати податків та зборів до бюджету Російської Федерації та інших.

З урахуванням вищевикладеного, громадянин України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюється у вчиненні умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору (пособництво), окупаційній адміністрації держави-агресора, вчинених громадянином України з метою завдання шкоди Україні шляхом: підтримки рішень та дій держави-агресора та окупаційної адміністрації держави-агресора, та добровільній передачі матеріальних ресурсів представникам окупаційної адміністрації держави-агресора,тобто увчиненні кримінальногоправопорушення,передбаченого ч. 1 ст. 111-2 КК України.

Крім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 11.07.2022 між громадянином ОСОБА_7 як представником окупаційної адміністрації та суб`єктами господарської діяльності, а саме:

- товариством з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Продексім» (код ЄДРПОУ 33172676) в особі директора ОСОБА_8 ;

- товариством з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Горностаївськийрайагрохім» (код ЄДРПОУ 33015354) в особі директора ОСОБА_9 ;

- сільськогосподарським багатофункціональним кооперативом «Світанок» (код ЄДРПОУ 05440560) в особі директора ОСОБА_10 ;

- фермерським господарством «Юкос і К» (код ЄДРПОУ34174889) в особі представника ОСОБА_6 , укладені договори «Про передачу повноважень одноособового виконавчого органу» № ОУ-1, № ОУ-4, № ОУ-5 та № ОУ-3 відповідно, згідно яких право представництва зазначених суб`єктів господарювання у будь-яких інстанціях, підписання документів від їх імені, розпорядження їх майном, грошовими коштами та іншими активами, укладення договорів, відкриття банківських рахунків, прийняття на роботу та звільнення працівників, видача наказів та інших внутрішніх документів, порядок використання їх фондів, здійснення перереєстрації тощо, перейшло до одноособових повноважень ТОВ«Аграріан» в особі представника окупаційної адміністрації держави-агресора ОСОБА_7 .

У той же час ОСОБА_6 , перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонської області,будучи представником, який має право діяти від імені фермерського господарства «Юкос і К», якому відомі порядок і правила провадження господарської діяльності та учать (роль) органів державної влади та органів місцевого самоврядування у господарюванні, підтримуючи дії та рішення окупаційної влади держави-агресора, що стосуються діяльності господарських підприємств, перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, але не пізніше 30.03.2023, прийняв активну участь у здійсненні їх перереєстрації за законодавством Російської Федерації та провадження господарської діяльності на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Так, діючи у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора на шкоду національній та економічній безпеці України в умовах окупації та дії воєнного стану, громадянин ОСОБА_6 , перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, але не пізніше 30.03.2023, перереєстрував та увійшов у склад засновників перереєстрованих за законодавством Російської Федерації ТОВ «Торговий дім «Продексім» (за російським законодавством зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , включене до Єдиного державного реєстру юридичних осіб Російської Федерації за номером 1239500002356); ТОВ «Торговий дім «Горностаївськийрайагрохім» (за російським законодавством зареєстроване за адресою: Херсонська область, Горностаївський район, смт. Горностаївка, вул. Об`їзна, буд. 8, включене до Єдиного державного реєстру юридичних осіб російської федерації за номером 1239500002367); та СБК «Світанок» (за російським законодавством зареєстроване як товариство з обмеженою відповідальністю «Світанок» за адресою: АДРЕСА_2 , включене до Єдиного державного реєстру юридичних осіб російської федерації за номером 1239500002378).

Крім того, ОСОБА_6 , усвідомлюючи протиправний характер своєї діяльності, перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, але не пізніше 30.03.2023, став керівником перереєстрованих за законодавством російської федерації СБК (ТОВ) «Світанок» та ТОВ «Торговий дім «Горностаївськийрайагрохім», тим самим продовжив здійснення вказаними суб`єктами господарювання господарської діяльності на окупованій території Херсонської області у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора.

Зокрема, отримані під час здійснення досудового розслідування докази вказують на наявність господарських відносин між ТОВ «Торговий дім «Продексім», ТОВ «Торговий Дім «Горностаївськийрайагрохім», СБК «Світанок» та ФГ «Юкос і К» в особі громадянина ОСОБА_6 з однієї сторони, та ТОВ «Аграріан» (російською ООО «Аграриан», код 1183668041787, місце знаходження Російська Федерація, м.Вороніж, проспект Праці, буд. 39-а, прим. 1, оф. 37) в особі ОСОБА_7 , який, відповідно до розпорядження незаконного органу окупаційної влади ВЦА Херсонської області № 06-р від 13.04.2022 «Про окремі заходи по управлінню майном суб`єктів господарювання», визначений керівником тимчасової адміністрації по управлінню майном суб`єктів господарювання на території Каховського, Генічеського, Іванівського, Новотроїцького, Чаплинського районів Херсонської області.

Так, встановлено, що ОСОБА_6 , перебуваючи у невстановлені досудовим розслідуванням місці та час, діючи від імені ФГ «Юкос і К», уклав договір № ОУ-3, датований 11.07.2022, «Про передачу повноважень одноособового виконавчого органу» із ТОВ «Аграріан», в особі ОСОБА_7 , який діяв як представник окупаційної адміністрації держави-агресора. Також, встановлено, що ОСОБА_6 , перебуваючи на тимчасово-окупованій території с. Заозерного Каховського району Херсонської області, діючі від імені ТОВ «Торговий дім «Продексім», як представник за довіреністю, 26.03.2023 прийняв на відповідальне зберігання від ТОВ «Аграріан» матеріальні цінності на суму 45760000, 00 російських рублів.

Крім того, ОСОБА_6 , перебуваючи у невстановлені досудовим розслідуванням місці та час, але не пізніше 01.01.2023, діючи від імені ТОВ «Аграріан» виступав як підзвітна особа, якій були видані грошові кошти та майно на суму 24919 731,5 російських рублів для здійснення оплати видатків даного товариства, у тому числі по взаємовідносинам ТОВ «Аграріан» із ТОВ «Ланаподове 1», СБК «Світанок» та ТОВ «Торговий дім «Горностаївськийрайагрохім». Також, ОСОБА_6 , перебуваючи на тимчасово окупованій території с. Костогризово Каховського району Херсонської області, діючи від імені ТОВ «Торговий дім «Горностаївськийрайагрохім», 30.03.2023 уклав договір товарного кредиту на суму 83432501 російських рублів із СБК «Світанок», від імені якого виступила керуюча компанія «Аграріан» в особі ОСОБА_7 .

Окрім того, ОСОБА_6 , перебуваючи на тимчасово окупованій території смт. Горностаївка Херсонської області, діючи від імені ТОВ «Торговий дім «Горностаївськийрайагрохім», 30.03.2023 уклав договір товарного кредиту на суму 3626922 російських рублів із ТОВ «Торговий дім «Горностаївськийрайагрохім», від імені якого виступила керуюча компанія «Аграріан» в особі ОСОБА_7 .

З урахуванням вищевикладеного, громадянин України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюється у вчиненні умисних дій, спрямованих на провадження господарської діяльності у взаємодіїз державою-агресором,незаконними органамивлади,створеними натимчасово окупованійтериторії,у томучислі окупаційноюадміністрацією держави-агресора,тобто увчиненні кримінальногоправопорушення,передбаченого ч. 4 ст. 111-1 КК України.

Обґрунтовуючи необхідність здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні №22024230000000180 від 19.04.2024, слідчий зазначає про те, що підозра ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст.111-2 КК України обґрунтовується сукупністю зібраних в ході розслідування доказів.

Враховуючи, що ОСОБА_6 09.05.2024 повідомлено прозміну раніше повідомленої підозри увчиненні кримінальногоправопорушення,передбаченого ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст.111-2 КК України,а такожте,що вінумисно табезпідставно ухиляєтьсявід органівслідства,тобто переховуєтьсявід органівслідства зметою ухиленнявід кримінальноївідповідальності натимчасовоокупованій територіїУкраїни,а тому прокурор звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення спеціального досудового розслідування, яке просить задовольнити.

В судовому засіданні прокурор подане клопотання підтримав в повному обсязі з підстав, передбачених в ньому. Додатково наголосив на тому, що у зв`язку із обґрунтованістю пред`явленої ОСОБА_6 підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст.111-2 КК України, а також доказового підтвердження перебування підозрюваного ОСОБА_6 натимчасово окупованійтериторії,та переховуванняостаннього відорганів слідствата судуз метоюухилення відкримінальної відповідальності,наявні підставидля здійснення спеціального досудового розслідування (inabsentia).

Захисник в судовому засіданні не заперечував проти задоволення клопотання.

У зв`язку із перебуванням підозрюваного ОСОБА_6 на тимчасово окупованій території, слідчий суддя розглядає клопотання про здійснення спеціальногодосудового розслідування за відсутності підозрюваного.

Заслухавши пояснення прокурора та враховуючи думку захисника, дослідивши та перевіривши надані матеріали клопотання, вважаю, що клопотання підлягає до задоволення виходячи з наступного.

Відповідно до ч.ч.1-2 ст.297-1 КПК України, спеціальне досудове розслідування (inabsentia) здійснюється стосовно одного чи декількох підозрюваних згідно із загальними правилами досудового розслідування, передбаченими цим Кодексом, з урахуванням положень цієї глави. Крім того, спеціальне досудове розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні щодо злочинів, передбачених статтями 109, 110, 110-2, 111, 111-1, 111-2, 112, 113, 114, 114-1, 114-2, 115, 116, 118, частиною другою статті 121, частиною другою статті 127, частинами другою і третьою статті 146, статтями 146-1, 147, частинами другою - п`ятою статті 191 (у випадку зловживання службовою особою своїм службовим становищем), статтями 209, 255-258, 258-1, 258-2, 258-3, 258-4, 258-5, 348, 364, 364-1, 365, 365-2, 368, 368-2, 368-3, 368-4, 369, 369-2, 370, 379, 400, 408, 436, 436-1, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447 Кримінального кодексу України, стосовно підозрюваного, крім неповнолітнього, який переховується від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території України, на території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, з метою ухилення від кримінальної відповідальності та/або оголошений у міжнародний розшук.

З долучених до матеріалів клопотання письмових документів, судом встановлено, що слідчим відділом УСБУ в Херсонській області проводилося досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22023230000000047 від 20.01.2023.

В межах вказаного кримінального провадження ОСОБА_6 22.02.2024 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111-2 КК України, та здійснено виклики, у відповідності до вимог статей 111, 112, ч. 8 ст.135, 278 КПК України, про що опубліковано в газеті КМУ «Урядовий кур`єр» та на сайті Офісу Генерального прокурора України.

Постановою процесуального керівника від 07.05.2024 матеріали кримінального провадження № 22023230000000047 від 20.01.2023 стосовно вчинення громадянином ОСОБА_6 кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 КК України, виділені в окремепровадження, яке внесене в ЄРДР за № 22024230000000203.

Постановою процесуального керівника від 07.05.2024, кримінальне провадження № 22024230000000203 від 07.05.2024 за ч. 1 ст. 111-2 КК України об`єднано з кримінальним провадженням №22024230000000180 від 19.04.2024 за ч. 4 ст. 111-1 КК України, із залишенням номеру останнього.

В межах вказаного кримінального провадження ОСОБА_6 09.05.2024 повідомлено про зміну раніше повідомленої та про нову підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст.111-2 КК, та здійснено виклики, у відповідності до вимог статей 111, 112, ч. 8 ст.135, 278 КПК України, про що опубліковано в газеті КМУ «Урядовий кур`єр» та на сайті Офісу Генерального прокурора України.

На виконання вимог положень ч.2ст.297-4КПКУкраїни судом встановлено, що надані стороною обвинувачення кримінального провадження докази свідчать про наявність обґрунтованої підозри у вчиненні ОСОБА_6 кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст.111-2 ККУкраїни, зокрема, наявність обґрунтованої підозри у вчиненні ОСОБА_6 кримінального правопорушення, передбаченого ч.4ст.111-1,ч.1ст.111-2КК України, підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами, а саме: протоколом НСРД, у ході яких отримані дані про укладення між ТОВ «Торговий дім «Продексім», ТОВ «Торговий дім «Горностаївський райагрохім», СБК «Світанок», ФГ «Юкос і К» договорів № ОУ-1, № ОУ-3, № ОУ-4, № ОУ-5, а також провадження ОСОБА_6 господарської діяльності від імені вказаних суб`єктів господарювання з представниками держави-агресора та окупаційної адміністрації держави-агресора;протоколом НСРД, передбаченої ст. 264 КПК України, в ході якої отримано копію розпорядження окупаційного органу влади № 06-р від 13.04.2022 «Про окремі заходи по управлінню майном суб`єктів господарювання», що підтверджує факт призначення ОСОБА_7 на посаду в окупаційній адміністрації держави-агресора;документами і речовими доказами, виявленими під час проведення обшуків за місцями проживання вказаних осіб, та за адресами фактичного знаходження зазначених вище суб`єктів господарської діяльності; протоколами, складеними за результатами проведення НСРД; висновком судової трасологічної експертизи; висновками судових експертиз документів; показаннями свідка ОСОБА_11 ; протоколом впізнання особи за фотознімками; показаннями свідків ОСОБА_12 (анкетні дані змінені) та ОСОБА_13 (анкетні дані змінені); показаннями свідків ОСОБА_14 та ОСОБА_15 ; показаннями свідка ОСОБА_16 ; протоколами оглядів сайту «ФЕДЕРАЛЬНАЯ НАЛОГОВАЯ СЛУЖБА», « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_3 та іншими матеріалами кримінального провадження в їх сукупності.

У відповідності до положень ч.1 ст.297-4 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування, якщо прокурор, слідчий не доведе, що підозрюваний переховується від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території України, на території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, з метою ухилення від кримінальної відповідальності та/або оголошений у міжнародний розшук, та/або уповноваженим органом прийнято рішення про передачу підозрюваного для обміну як військовополоненого та такий обмін відбувся.

Аналізуючи на предмет доказового підтвердження та оцінюючи посилання слідчого щодо переховування підозрюваного ОСОБА_6 від органу досудового розслідування з метою ухилення від кримінальної відповідальності, як однієї із обов`язкових підстав для прийняття судом рішення про спеціальне досудове розслідування, то суд з урахуванням представлених стороною обвинувачення доказів, які долучені до матеріалів клопотання, та наданих слідчим в судовому засіданні пояснень, вважає обґрунтовано доведеними та доказово підтвердженими наявність зазначених обставин.

Зокрема, факт переховування підозрюваного ОСОБА_6 від органу досудового розслідування з метою ухилення від кримінальної відповідальності підтверджується наступним.

Так, будучи викликаним для вручення підозри, допиту в якості підозрюваного, ОСОБА_6 у призначений час та місце без поважних причин не з`явився і про причини своєї неявки не повідомив. Повістки про виклик опубліковано в газеті «Урядовий кур`єр», на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора та надіслані захиснику підозрюваного.

Досудовим розслідуванням, зокрема, показами свідків, проведеними НСРД та зібраними матеріалами кримінального провадження, встановлено, що підозрюваний ОСОБА_6 перебуває на тимчасово окупованій території лівобережної частини Херсонської області.

Згідно наявної інформації, громадянин України ОСОБА_6 у період часу з 24.02.2022 по травень 2024 року не перетинав державний кордон України, не заїжджав на підконтрольну територію України, та перебуває на тимчасово окупованій частині Херсонської області.

Оскільки підозрюваний ОСОБА_6 перебуває на тимчасово окупованій території, а також переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, в порядку ч.6 ст.193 КПК України винесено постанову від 02.03.2024 про оголошення ОСОБА_6 в розшук.

У зв`язку із чим, в порядку ч.6 ст.193 КПК України, ухвалою слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 26.03.2024року ОСОБА_6 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зважаючи на те, що представлені слідчим матеріали досудового розслідування дають достатні та безсумнівні підстави вважати, що підозрюваний ОСОБА_6 умисно переховується від слідства та суду на тимчасово окупованій території України з метою ухилення від кримінальної відповідальності за вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст.111-2 КК України, так як притягнути його до кримінальної відповідальності у загальному порядку, передбаченому чинним кримінальним процесуальним законодавством, неможливо, а тому суд приходить до висновку про наявність правових підстав для здійснення спеціального досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні.

Керуючись вимогами статей 297-1, 297-2,297-3,297-4,297-5,309 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання - задовольнити.

Здійснювати спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні №22024230000000180 від 19.04.2024 за підозрою ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст.111-2 КК України.

У відповідності до положень ч.6 ст.297-4 КПК України, відомості щодо підозрюваного, стосовно якого слідчим суддею постановлено ухвалу про здійснення спеціального досудового розслідування, невідкладно, але не пізніше 24 годин після постановлення ухвали, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань і опублікувати в засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження та на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора.

Копію ухвали вручити учасникам провадження.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення21.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119163857
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про здійснення спеціального досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —490/3835/24

Ухвала від 21.05.2024

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Лященко В. Л.

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Лященко В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні