Ухвала
від 21.05.2024 по справі 904/1413/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

21.05.2024 м. ДніпроСправа № 904/1413/24

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ІСТРЕЙТ", м. Дніпро

до Товариства з обмеженою відповідальністю "УНІКОМ", смт. Слобожанське, Дніпровський район, Дніпропетровська область

Третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача - Департамент по роботі з активами Дніпровської міської ради

Третя особи-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача - Дніпровська міська рада

Третя особи-3, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача - Управління Державного архітектурно - будівельного контролю Дніпровської міської ради

Третя особи-4, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача - Приватне підприємство архітектурну майстерню "АЛІПОВ"

Третя особи-5, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "АТБ-МАРКЕТ"

Третя особи-6, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Позивача - Акціонерне товариство "ДТЕК Дніпровські електромережі"

Третя особи-7, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Позивача - ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області

про зобов`язання вчинити певні дії

за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "УНІКОМ", смт. Слобожанське, Дніпровський район, Дніпропетровська область

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ІСТРЕЙТ", м. Дніпро

про зобов`язання вчинити певні дії

Суддя Ліпинський О.В.

Представники:

від позивача Вітович О.Я.

від позивача Гриценко Д.В.

від відповідача Бруштець С.А.

третя особа-1: не з`явився

третя особа-2: Ревякіна Н.М.

третя особа-3: не з`явився

третя особа-4: не з`явився

третя особа-5: не з`явився

третя особа-6: Тищенко Т.А.

третя особа-7: не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ІСТРЕЙТ" (далі - Позивач) звернувся до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "УНІКОМ" (далі - Відповідач) в якому просить суд:

1) Зобов`язати Товаристо з обмеженою відповідальністю "УНІКОМ" привести будівлю магазину продовольчих та непродовольчих товарів за адресою: м. Дніпро, проспект Гагаріна, буд. 169Б до відповідності чинним протипожежним нормам шляхом приведення до вимог законодавства протипожежних відстаней від будівлі магазину продовольчих та непродовольчих товарів АТБ за адресою: м. Дніпро, проспект Гагаріна, буд. 169, а саме: зробити демонтаж (знесення) конструкцій та споруд за адресою: м. Дніпро, проспект Гагаріна, буд. 169Б, що були зведені із порушеннями законодавства таким чином, щоб відстань від будівлі магазину АТБ (проспект Гагаріна, буд. 169) до об`єкту Відповідача складала не менше 6 метрів.

2) Зобов`язати Товаристо з обмеженою відповідальністю "УНІКОМ" привести будівлю магазину продовольчих та непродовольчих товарів за адресою: м. Дніпро, проспект Гагаріна, буд. 169Б до відповідності чинним протипожежним нормам шляхом приведення до вимог законодавства протипожежних відстаней від споруди трансформаторної підстанції №641, що розташована у районі буд. 169 по пр. Гагаріна у місті Дніпрі, а саме: зробити демонтаж (знесення) конструкцій та споруд за адресою: м. Дніпро, проспект Гагаріна, буд. 169Б, що були зведені із порушеннями законодавства таким чином, щоб відстань від споруди трансформаторної підстанції № 641, що розташована у районі буд. 169 по пр. Гагаріна у місті Дніпрі, до об`єкту Відповідача складала не менше 7 м.

Позовні вимоги мотивовані тим, що Відповідач збудував спірний об`єкт майже на 4 метри ближче від об`єкту Позивача, ніж це передбачено нормативними документами, що є порушенням протипожежних відстаней, створює реальну загрозу майну Позивача, життю та здоров`ю невизначеного кола людей (Покупців «АТБ»).

22.04.2024 року Товариство з обмеженою відповідальністю "УНІКОМ" подало до Господарського суду Дніпропетровської області зустрічну позовну заяву до Товариства з обмеженою відповідальністю "ІСТРЕЙТ" в якому просить суд: зобов`язати ТОВ "ІСТРЕЙТ" привести будівлю магазину зі спорудами з прибудовою за адресою: м. Дніпро, проспект Гагаріна, буд. 169Б до відповідності чинним протипожежним нормам шляхом приведення до вимог законодавства протипожежних відстаней від споруди трансформаторної підстанції №641, що розташована у районі буд. 169 по пр. Гагаріна у місті Дніпрі, а саме: зробити демонтаж (знесення) конструкцій та споруд за адресою: м. Дніпро, проспект Гагаріна, буд. 169Б, що були зведені із порушеннями законодавства таким чином, щоб відстань від споруди трансформаторної підстанції № 641, що розташована у районі буд. 169 по пр. Гагаріна у місті Дніпрі, до об`єкту ТОВ "ІСТРЕЙТ" складала не менше 9 м.

Ухвалою суду від 23.04.2024 прийнято зустрічну позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "УНІКОМ" для спільного розгляду з первісним позовом.

22.04.2024 Відповідач звернувся з клопотанням про залучення третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору: Департамент по роботі з активами Дніпровської міської ради, Дніпровську міську раду, Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Дніпровської міської ради та Приватне підприємство архітектурну майстерню "АЛІПОВ".

25.04.2024 Позивач також звернувся з клопотанням про залучення третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору, а саме: Товариство з обмеженою відповідальністю "АТБ-МАРКЕТ", Акціонерне товариство "ДТЕК Дніпровські електромережі", ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Ухвалою суду від 07.05.2024 прийнято вищевказані клопотання сторін та залучено до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, підготовче засідання відкладено на 21.05.2024.

Треті особи-1,3,4,5,7 у підготовче засідання не з`явились, причини неявки суду не повідомили.

З метою надання Третім особам-1-7 можливості для надання письмових пояснень щодо позовної заяви та відзиву на позовну заяву, а також щодо зустрічної позовної заяви та відзиву на зустрічну позовну заяву, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання.

У зв`язку з викладеними обставинами суд позбавлений можливості розглянути питання визначені ч. 2 ст. 182 ГПК України, що є підставою для відкладення підготовчого засідання згідно п. 3 ч. 2 ст. 183 цього кодексу.

Керуючись ст.ст. 177, 182, 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд-

УХВАЛИВ:

Підготовче засідання відкласти на 04.06.2024 о 11:00год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судових засідань № 3-408 за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка , 1.

Третім особам-1-7 виконати вимоги ухвали суду від 07.05.2024 року.

Явка в судове засідання повноважних представників учасників судового процесу обов`язкова.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\.

Суддя О.В. Ліпинський

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119165863
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі) про приватну власність

Судовий реєстр по справі —904/1413/24

Ухвала від 03.09.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 19.08.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 19.06.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 21.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 07.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні