Ухвала
від 13.05.2024 по справі 915/742/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=====================================================================

УХВАЛА

про затвердження звіту ліквідатора та

закриття провадження у справі

13 травня 2024 року Справа № 915/742/21

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Давченко Т.М.,

за участю секретаря судового засіданні Дюльгер І.М.

та представників:

від кредитора-3 Гофман О.Є. (в залі суду)

ліквідатор Пляка С.В. (в залі суду)

представники інших учасників у справі не з`явилися

розглянувши матеріали справи № 915/742/21 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Івеко-Буд (код ЄДРПОУ 39295837), у якій:

кредитори:

1) Приватне підприємство Сучасна комп`ютерна школа (вул. Нікольська, 25, м. Миколаїв, 54001);

2) Акціонерне товариство Державний ощадний банк України (вул. Госпітальна, 12-Г, м. Київ, 01001)

в особі філії Миколаївського обласного управління АТ Ощадбанк (вул. Херсонське шосе, 50, м. Миколаїв, 54028);

3) Товариство з обмеженою відповідальністю Спецмонтаж-2016 (провул. Парковий, буд. 5/1, м. Миколаїв, 54025);

4) Управління житлово комунального господарства та капітального будівництва Вознесенської міської ради (площа Центральна, 1, м. Вознесенськ, Миколаївська область, 56500);

5) Міністерство оборони України (Повітрофлотський проспект, 6, м. Київ, 03168);

6) Квартирно експлуатаційний відділ м. Миколаєва (пр. Миру, 62-а, м. Миколаїв, 54056);

банкрут: Товариство з обмеженою відповідальністю Івеко-Буд (вул. Хесонське шосе, 96/1, м. Миколаїв, 54028; код ЄДРПОУ 39295837);

ліквідатор: арбітражний керуючий Пляка С.В. (поштова адреса: а/с 8, м. Миколаїв, 54017)

встановив:

Господарським судом Миколаївської області розглядається справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Івеко-Буд код ЄДРПОУ 39295837 (далі - ТОВ Івеко-Буд).

За результатами проведеної процедури ліквідації ліквідатором подано до суду на затвердження звіт за підсумками ліквідаційної процедури вих. 02-01/99 від 19.03.2024 (вх. 3383/24 від 20.03.2024), у якому просить постановити ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ТОВ Івеко-Буд, ліквідувати юридичну особу банкрута.

Ухвалою від 01.04.2024розгляд звіту ліквідатора за підсумками ліквідаційної процедури ТОВ Івеко-Буд призначено на 13.05.2024. Ліквідатора суд зобов`язав надати додаткові докази. Кредиторам запропоновано у разі наявності заперечень до звіту ліквідатора, надати їх суду завчасно до судового засідання, оформивши відповідно до приписів ГПК України.

Ухвала надіслана сторонам до Електронних кабінетів ЄСІТС, на юридичні адреси (у разі відсутності електронного кабінету). Крім цього, вказану ухвалу оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень (https://reyestr.court.gov.ua/Review/118034733) відповідно до положень законодавства. Всі попередні ухвали також оприлюднені в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Суд зауважує, що отримання адресатами кореспонденції, надісланої на зазначені ними адресами знаходиться поза компетенцією суду та є виключно суб`єктивною поведінкою сторони.

За такого, суд вважає, що учасники справи належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення судового засідання.

У судове засідання представники кредиторів, окрім кредитора-2, не з`явилися, заяв чи клопотань щодо відкладення розгляду справи не надали.

Відповідно до ст. 42 Господарського процесуального кодексу України участь в судових засіданнях учасників справи - це право, а не обов`язок, якщо інше не визначено законом.

Явка представників учасників справи у судове засідання, призначене на 13.05.2024, не визнавалась судом обов`язковою, про наявність у сторін доказів, які відсутні у матеріалах справи та без дослідження яких неможливо розглянути справу, суду не повідомлялося.

Згідно частини 1статті 202 Господарського процесуального кодексу України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Учасники провадження мали достатньо часу для надання суду заяв, клопотань чи заперечень заяви стосовно призначеного до розгляду у дане судове засідання клопотання ліквідатора, а тому суд вважає за можливе розглянути справу за наявними матеріалами.

З огляду на те, що судом вжиті усі належні заходи щодо повідомлення учасників у справі про дату, час та місце розгляду справи, зважаючи на те, що судом не визнавалася обов`язковою участь представників у судовому засіданні, суд дійшов висновку про відсутність підстав для відкладення розгляду звіту ліквідатора, а тому вважає можливим його розглянути у даному судовому засіданні.

Відповідно приписів ГПК України, кожна сторона повинна довести належними і допустимими доказами обставини, на які вона посилається в обґрунтування своїх вимог чи заперечень.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 73 ГПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно ч. 1 ст. 74 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

У відповідності до ст. 76 ГПК України, належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Статтею 86 ГПК України встановлено, що суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Частинами 1, 2, 3 ст. 13 ГПК України встановлено, що судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

Принцип рівності сторін у процесі вимагає, щоб кожній стороні надавалася розумна можливість представляти справу в таких умовах, які не ставлять цю сторону у суттєво невигідне становище відносно другої сторони (п.87 Рішення Європейського суду з прав людини у справі "Салов проти України" від 06.09.2005р.).

У Рішенні Європейського суду з прав людини у справі "Надточий проти України" від 15.05.2008р. зазначено, що принцип рівності сторін передбачає, що кожна сторона повинна мати розумну можливість представляти свою сторону в умовах, які не ставлять її в суттєво менш сприятливе становище в порівнянні з опонентом.

Змагальність означає таку побудову судового процесу, яка дозволяє всім особам - учасникам певної справи відстоювати свої права та законні інтереси, свою позицію у справі. Принцип змагальності є процесуальною гарантією всебічного, повного та об`єктивного з`ясування судом обставин справи, ухвалення законного, обґрунтованого і справедливого рішення у справі.

Відповідно до частини 1 статті 14 ГПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Збирання доказів у господарських справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

У судовому засіданні ліквідатор доповів суду про здіснені у ліквідаційній процедурі заходи та просив затвердити звіт. Присутній представник погодив звіт ліквідатора, заперечень не висловив.

На підставі ст. 233 ГПК України, судом підписано вступну та резолютивну частини ухвали без їх проголошення.

Дослідивши матеріали справи, розглянувши звіт ліквідатора з доданими до нього документами та ліквідаційний баланс банкрута, подані у справі заперечення, пояснення та доповнення, суд дійшов висновку про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу, ліквідацію юридичної особи ТОВ Івеко-Буд, припинення повноважень ліквідатора та припинення провадження у справі виходячи з наступного.

Провадження у справі про банкрутство ТОВ Івеко-Буд відкрито судом 14.07.2021 за заявою ініціюючого кредитора ПП «Сучасна комп`ютерна школа» у порядку ст. 34, 39 Кодексу України з процедур банкрутства.

16.07.2021 на офіційному сайті ВГСУ оприлюднено повідомлення № 66863 про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ Івеко-Буд.

Ухвалою суду від 14.12.2021 винесеною судом результатами попереднього засідання та відповідно до ст. 64 Кодекс України з процедур зобов`язано розпорядника майна внести до реєстру вимог кредиторів ТОВ Івеко-Буд визнані судом вимоги, а саме:

- грошові вимоги ПП Сучасна комп`ютерна школа у загальному розмірі 5694780,00 грн;

- грошові вимоги АТ Державний ощадний банк України в особі філії - Миколаївського обласного управління АТ Ощадбанк у загальному розмірі 608244,57 грн;

- грошові вимоги ТОВ Спецмонтаж-2016 у загальному розмірі 30190004,70 грн;

- грошові вимоги Управління житлово комунального господарства та капітального будівництва Вознесенської міської ради у загальному розмірі 9838834,06 грн;

- грошові вимоги Міністерства оборони України у загальному розмірі 17469090,59 грн;

- грошові вимоги Квартирно експлуатаційного відділу м. Миколаєва (КЕВ) у загальному розмірі 17619,77 грн.

Постановою суду від 09.02.2022 припинено процедуру розпорядження майном ТОВ Івеко-Буд, визнано його банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру відносно цього товариства, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Пляку Сергія Валерійовича (свідоцтво №465 від 15.03.2013) та ін.

Відповідне повідомлення опубліковане 11.02.2022 на офіційному сайті ВГСУ за № 68425.

Ухвалами суду від 12.06.2023 визнано грошові вимоги КЕВ у сумі 5312,85 грн. (1925,62 грн вартість отриманих послуг, 795,07 грн пеня, 201,16 грн - інфляційні втрати, 121,00 грн - 3% річних та 2270,00 грн витрат на сплаті судового збору) та судові витрати у розмірі 5368.00 грн. та грошові вимоги ГУ ДПС у Миколаївській області у сумі 67154,57 грн. (4294,40 грн. - судовий збір, 40416,23 грн. - заборгованість зі сплати ЄСВ, 21828,24 грн. - податки та збори, 615,70 грн. - штраф та пеня).

Також, ухвалою від 12.06.2023 судом відхилено поточні грошові вимоги АТ Ощадбанк у сумі 79168,12 грн. (52142,58 грн. - прострочені проценти, 7078,16 грн. - 3% річних, 19947,38 грн. - інфляційні втрати) та витрат на оплату судового збору 4962,00 грн.

02.10.2024 судом було визнано кредиторські грошові вимоги Миколаївської обласної прокуратури (код ЄДРПОУ 02910048) у сумі 96000,00 грн. та 5368,00 грн. судових витрат.

Ухвалами від 08.11.2024 судом визнано: 1) кредиторські вимоги Національного природного парку «Бузький Гард» (код ЄДРПОУ 36200559) у сумі 6400000,00 грн. а також 5368,00 грн; 2) кредиторські вимоги Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (код ЄДРПОУ 20992104) у сумі 13600,00 грн. а також 4294,40 грн. судових витрат.

Ліквідатор 05.04.2024 звернувся до суду з клопотанням про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу, до якого долучено протокол зборів комітету кредиторів № 3 від 05.04.2024 щодо погодження кредиторами.

Відповідно до ч. 1 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Після визнання боржника банкрутом згідно наказу ліквідатора № 1 від 09.02.2024 припинені повноваження органів управління ТОВ Івеко-Буд.

Керівництву боржника ліквідатором направлено повідомлення про наслідки відкриття ліквідаційної процедури (лист № 02-01/34 від 15.02.2024) та вимогу про передачу ліквідатору бухгалтерської та іншої документації (вих. № 02-01/35 від 15.02.2022).

Згідно акту прийому-передачі бухгалтерської документації від 24.02.2022, акту прийому-передачі печаток і штампів від 24.02.2022 ліквідатору було передано витребувану документацію та печатку банкрута.

Задля пошуку, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, відповідно до ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатором вживалися наступні заходи. Так, з метою всебічного аналізу фінансового стану підприємства, проведення інвентаризації, встановлення наявності активів, що перебувають у власності підприємства-боржника в ході провадження ліквідатором було надіслано запити до установ, що здійснюють реєстрацію та облік рухомого та нерухомого майна та отримано таку інформацію.

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта від 17.02.2022 № 299976179 та витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна № Р301625 від 17.02.2022 за банкрутом не зареєстровано прав власності на рухоме чи нерухоме майно.

Згідно листа Державної авiацiйної служби України № 12/12.5-723-22 від 30.03.2022 за боржником не зареєстровано повiтрянi судна.

Транспортнi засоби за боржником не зарееєтровані, що підтверджується листом № 31/769-14-2022 від 31.03.2022.

Боржник не є об`єктом інвестиції згідно листа Миколаївської обласної вiйськової адмiнiстрацii № 05-67/1010/5-22 від 22.04.2022. Крім того, ліквідатором проведено пошук у системi державних iнвестицiйних проектів, за результатами якого встановлено, що банкрут не є обєктом iнвестицiйної діяльності.

Згідно листа Державної служби морського i внутрiшнього водного транспорту та судноплавства України № 1173/402-15-22 від 25.04.2022 відсутня інформація щодо зареєстрованих за боржником суден.

Згідно листа Управління Держпраці в Миколаївській області № МК/3/2155-22 від 20.05.2022 від 17.03.2017 за ТОВ Івеко-Буд не зареєстровано великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів.

За інформацією Регіонального відділення фонду Державного майна України в Одеській та Миколаївській областях (лист № 14-18-00120 від 01.04.2022) державне майно не входить до статутного капіталу товариства.

За даними ГУ ДПС у Миколаївській області (лист № 156/6/14-29-50 01-02 від 06.06.2022) божник має вiдкритi розрахунковi paxyнки в тьох банкiвських установах (АТ Ощадбанк, AT УкрСиббанк та AT КБ ПриватБанкмає заборгованiсть перед бюджетом. До того ж, податковою повідомлено, що у боржника відсутні рахунки у цінних паперах.

Згідно довідок банківських установ рахунки закриті.

За даними Управління СБУ в Миколаївській області ТОВ Івеко-Буд спеціальний дозвіл на провадження діяльності, пов?язаної з державною таємницею, не надавався (лист № 64/20-3794 від 05.06.2022).

За даними Єдиної автоматизованої інформаційної системи митних органів від 22.06.2022 № 19-19/19-02-04/1068 ТОВ Івеко-Буд не перебувало на централізованому обліку в Держмитслужбі в реєстрі осіб, які під час провадження своєї діяльності є учасниками відомим, що регулюються законодавством України з питань митної справи.

За даними державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) згідно листа № 21.6-10/6414 від 08.06.2022 за банкрутом не зареєстровано сільськогосподарської техніки.

Згідно листа Нацiональної комісії з цiнних паперiв та фондового ринку № 10/04/8154 від 08.09.2022 ТОВ Івеко-Будстаном на 31.12.2021 відсутнє серед власників пакетів голосуючих акції (5% і більше) акціонерних товариств. Kpiм того, ліквідатором здійснено пошук на сайтi вказаної установи та отримано вiдомостi про вiдсутнiсть у банкрута прав на цінні папери.

Згідно баз даних АТ Укрпатент станом на 01.08.2022 ТОВ Івеко-Буд не має у власностi об`єктiв iнтелектуальноi власностi.

Згідно листа Українського державного центу радiочастот № 80/09.4.2/4424/22 від 21.07.2022 дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв банкруту не видавались.

За даними Управлiння Державної iнспекцiї архiтектури та мiстобудування України, дозвільні документи, що дають право на виконання будівельних робіт ТОВ Івеко-Буд не виявлено (лист № 2729/04/13-22 від 18.02.2022).

Також 01.03.2022 ліквідатором було проведено аналiз фiнансово-господарського стану боржника, за висновком якого ознак фіктивного банкрутства не встановлено.

Згідно довідки архівного відділу Миколаївської міської ради № 06/23.01-22 від 09.03.2022 Архівним відділом прийнято на зберігання документи з кадрових питань (особового складу) на зберігання за 2014-2022.

Окрім цього, Господарським судом Миколаївської області в межах справи № 915/742/21 про банкрутство ТОВ Івеко-Буд розглянуто заяву ліквідатора про покладення субсидiарної відповідальності за зобов`язаннями боржника на його засновникiв та керівників.

Так ухвалою суду від 12.06.2023 задоволено заяву ліквідатора ТОВ Івеко-Буд арбітражного керуючого Пляки С.В. про покладення субсидiарної відповідальності за зобов`язаннями боржника на його засновникiв та керівників. На керівника та засновника ТОВ Івеко-Буд Крупенка Костянтина Валентиновича (ідентифiкацiйний код 3124507531) суд поклав субсидiарну вiдповiдальнiсть за зобов`язаннями ТОВ Івеко-Буд та ухвалив стягнути з ОСОБА_1 на користь ТОВ Івеко-Буд 70392375,11 грн. субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника.

Зазначена ухвала набрала законної сили 12.06.2023 та є чинною.

В процесі здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором у порядку, визначеному Кодексом України з процедур банкрутства за погодженням комітету кредиторів виставлено на продаж указану дебіторську заборгованість.

За результатами електронного аукціону 26.02.2024 ТОВ Компанія НІКО-ТАЙС за 37167,17 грн придбало лот № 39295837-2: - Право вимоги ТОВ Івеко-Буд до ОСОБА_1 на загальну суму 70392375,11 грн (протокол про проведення аукціону № BRD001-UA-20240214-39848).

Ухвалою від 01.04.2024 суд задовольнив заяву ТОВ Компанія НІКО-ТАЙС про заміну сторони (стягувача) та замінив сторону (стягувача) з примусового виконання ухвали Господарського суду Миколаївської області від 12.06.2023 у справі № 915/741/21 з Товариство з обмеженою відповідальністю Івеко-Буд (вул. Хесонське шосе, 96/1, м. Миколаїв, 54028; код ЄДРПОУ 39295837) на правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія НІКО-ТАЙС (просп.. Академіка Глушкова, буд. 40, оф. 315, м. Київ, 03187; код ЄДРПОУ 38039872).

Кошти, отримані від реалізації були спрямовані на відшкодування витрат та винагороди арбітражного керуючого.

Інших активів в ході здійснення процедури ліквідації не виявлено.

За підсумками ліквідаційної процедури ліквідатором складено підсумковий ліквідаційний звіт від 19.03.2024, який для ознайомлення в режимі опитування відповідно до Перехідних положень Кодексу було надіслано кредиторам.

За результатами отриманих відповідей ліквідатором складено протокол зборів кредиторів № 3 від 05.04.2024, згідно якого кредиторами (52778 голосів з 62025) схвалено звіт ліквідатора від 19.03.2024. При цьому жодних заперечень ліквідатору не надійшло.

Нормами ст. 61, 65 Кодексу України з процедур банкрутства визначені повноваження ліквідатора у ліквідаційній процедурі та вимоги до звіту ліквідатора. За змістом наведених норм правильне завершення ліквідаційної процедури є основним завданням ліквідатора, який, з урахуванням покладених на нього Кодексом України з процедур банкрутства повноважень, повинен наполегливо та добросовісно працювати упродовж всієї процедури ліквідації.

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс є підсумковими документами, які підтверджують належне проведення ліквідатором всіх необхідних заходів ліквідаційної процедури, вчинення адекватних дій щодо виявлення кредиторів та активів боржника, продажу майна боржника, проведення розрахунків з кредиторами за результатами такої діяльності суд приймає ухвалу про ліквідацію боржника та закриття провадження у справі.

Отже, законодавцем передбачено певну сукупність дій, які необхідно вчинити в ході ліквідаційної процедури та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом з зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів).

Подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за результатом проведених дієвих заходів, які передбачені у ліквідаційній процедурі.

З матеріалів справи вбачається, що звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ТОВ Івеко-Буд свідчать про відсутність у банкрута основних і оборотних засобів для ведення господарської діяльності, своєчасного погашення грошових зобов`язань та відсутність можливості оздоровлення платоспроможності боржника, оскільки у банкрута відсутнє будь-яке майно.

Як визначено статтею другою Господарського процесуального кодексу України, завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Судочинство в господарських судах здійснюється на засадах змагальності і диспозитивності. Це означає, зокрема, що обов`язок доказування тих чи інших обставин лежить на стороні, а суд, крім випадків, встановлених цим Кодексом, не зобов`язаний збирати докази. (ч. 3 ст. 2, ч. 3 ст. 13, ч. 1 ст. 14 ГПК України)

Оцінивши матеріали звіту ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, суд дійшов висновку, що ліквідатором виконано вимоги, передбачені чинним законодавством, матеріали справи свідчать про відсутність у банкрута майна, майнових прав та грошових коштів для здійснення підприємницької діяльності, погашення заборгованості та можливості відновлення платоспроможності боржника, а тому у суду не виникає сумніву щодо належного здійснення ліквідатором заходів з ліквідації банкрута.

Слід зауважити, що станом на дату розгляду цього звіту матеріали справи не містять на розгляді скарг на дії чи бездіяльність ліквідатора Пляки С.В., не містять жодних заперечень на звіт ліквідатора від 19.03.2024 за підсумками ліквідації.

Отже, суд дійшов висновку про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

Згідно з ч. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними.

У частині 6 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи банкрута.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 25 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі, зокрема, судових рішень, що набрали законної сили та тягнуть за собою зміну відомостей в Єдиному державному реєстрі або заборону (скасування заборони) вчинення реєстраційних дій, а також надійшли в електронній формі від суду або державної виконавчої служби відповідно до Закону України Про виконавче провадження.

Згідно з п. 3 ч. 3 ст. 25 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань суб`єкт державної реєстрації не пізніше наступного робочого дня з дати отримання судового рішення, передбаченого пунктом 2 частини першої цієї статті проводить відповідну реєстраційну дію шляхом внесення запису до Єдиного державного реєстру (крім випадків, передбачених пунктами 1 та 2 цієї частини).

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт керуючого санацією або ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Згідно ч. 4 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, У випадках, передбачених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

За таких обставин, оцінивши звіт та ліквідаційний баланс, матеріали, що стосуються здійснення ліквідаційної процедури, суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, ліквідувати юридичну особу банкрута, припинити повноваження ліквідатора банкрута, закрити провадження у даній справі.

Керуючись ст. 61, 62, 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 12, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю Івеко-Буд (код ЄДРПОУ 39295837).

2. Ліквідувати (припинити) юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю Івеко-Буд (вул. Херсонське шосе, 96/1, м. Миколаїв, 54028; код ЄДРПОУ 39295837).

3. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Кодексом України з процедур банкрутства строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

4. Згідно з ч. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

5. Зобов`язати ліквідатора примірники ліквідаційного балансу банкрута надіслати на адресу державного реєстратора та Головного управління статистики у Миколаївській області.

6. Провадження у справі № 915/742/21 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Івеко-Буд (код ЄДРПОУ 39295837) - закрити.

7. Припинити повноваження ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Івеко-Буд (код ЄДРПОУ 39295837) арбітражного керуючого Пляки С.В.

8.Дану ухвалу надіслати:

для виконання:

проведення державної реєстрації припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Івеко-Буд (код ЄДРПОУ 39295837) а також виключення з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань - Департаменту надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради (54001, м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20);

Головному управлінню статистики в Миколаївській області (вул. Спаська, 75, м. Миколаїв, 54001);

ліквідатору;

до відома: учасникам у справі, зазначеним у вступній частині ухвали, Головному управлінню ДПС у Миколаївській області, Миколаївській обласній прокуратурі, Національному природному парку «Бузький Гард», Південному міжобласному територіальному відділенню Антимонопольного комітету України, ТОВ Компанія НІКО-ТАЙС та Південному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції у Миколаївській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (ел.пошта: info@mk.minjust.gov.ua).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається в порядку та у строки, передбачені ст. ст. 256, 257 ГПК України, п.п. 17.5 п. 17 Перехідних положень ГПК України.

Повний текст ухвали складено і підписано 20.05.2024.

Суддя Т.М. Давченко

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119167519
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —915/742/21

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 07.11.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 08.11.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 07.11.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 01.11.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні