Ухвала
від 20.05.2024 по справі 918/195/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"20" травня 2024 р.Справа №918/195/24(559/255/23)

Господарський суд Рівненської області у складі: суддя Романюк Р.В.,

за позовом ОСОБА_1

до приватного нотаріуса Дубенського міського нотаріального округу Стадійчук Ольги Володимирівни

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Дубенська аграрна компанія" та ОСОБА_2

про визнання неправомірними дій приватного нотаріуса

в межах справи № 918/195/24 про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Дубенська аграрна компанія"

Без виклику представників сторін

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 звернувся до Дубенського міськрайонного суду Рівненської області з позовом до Приватного нотаріуса Дубенського міського нотаріального округу Стадійчук Ольги Володимирівни про визнання неравомірними дії приватного нотаріуса Дубенського міського нотаріального округу Стадійчук Ольги Володимирівни щодо посвідчення підпису ОСОБА_4 виконаного замість нього іншою (сторонньою) особою на Статуті Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Дубенська аграрна компанія", затвердженого протоколом № 4 від 09.10.2017 року.

Ухвалою Дубенського міськрайонного суду Рівненської області від 03.02.2023 року, провадження № 2/559/185/2023, прийнято до розгляду та відкрито загальне позовне провадження у цивільній справі за позовом представника позивача адвоката Корень Олесі Миколаївни в інтересах позивача ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Дубенського міського нотаріального округу Стадійчук Ольги Володимирівни про визнання неправомірними дій приватного нотаріуса, з метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочато підготовче провадження у справі та призначено підготовче засідання.

На підставі розпорядження голови Дубенського міськрайонного суду Рівненської області від 05 жовтня 2023 року № 559/255/23/8882/2023 зазначену цивільну справу передано на розгляд Млинівському районному суду Рівненської області.

Ухвалою Млинівського районного суду Рівненської області від 16.10.2023 року, провадження № 2/566/308/23, прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 від імені якого діє представник - адвокат Корень Олеся Миколаївна до приватного нотаріуса Дубенського міського нотаріального округу Стадійчук Ольги Володимирівни про визнання неправомірними дій приватного нотаріуса, постановлено справу розглядати за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання.

Ухвалою Млинівського районного суду Рівненської області від 16.02.2024 року, провадження № 2/566/87/24, клопотання представника Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Дубенська аграрна компанія" адвоката Лабовкіна Олександра Олександровича про залучення до участі у справі СГТЗОВ "ДАК" в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, а також представника ОСОБА_2 - адвоката Дробота Дениса Миколайовича про залучення до участі у справі ОСОБА_2 у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - задоволено. Постановлено: залучити до участі у справі 559/255/23 третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Дубенська аграрна компанія" та ОСОБА_2 ; клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Корень Олесі Миколаївни про зупинення провадження у даній справі - задовольнити; зупинити провадження у даній справі № 559/225/23, провадження № 2/566/87/24, за позовною заявою ОСОБА_5 , від імені якого діє представник - адвокат Корень Олеся Миколаївна до приватного нотаріуса Дубенського міського нотаріального округу Стадійчук Ольги Володимирівни про визнання неправомірними дій приватного нотаріуса, до набраннязаконної сили судовим рішенням у справі № 918/89/23, яка перебуває на розгляді Господарського суду Рівненської області за позовною заявою ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Дубенська аграрна компанія", приватного нотаріуса Дубенського міського нотаріального округу Стадійчук Ольги Володимирівни, третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: ОСОБА_2 , ОСОБА_6 про визнання недійсним статуту, визнання недійсним договору купівлі - продажу частки в статутному капіталі.

Ухвалою Млинівського районного суду Рівненської області від 22.04.2024 року поновлено провадження у справі № 559/225/23, провадження № 2/566/87/24, за позовом ОСОБА_7 , від імені якого діє представник - адвокат Корень Олеся Миколаївна, до приватного нотаріуса Дубенського міського нотаріального округу Стадійчук Ольги Володимирівни, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Дубенська аграрна компанія" та ОСОБА_2 , про визнання неправомірними дій приватного нотаріуса. Цивільну справу № 559/225/23, провадження № 2/566/87/24, за позовом ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Дубенського міського нотаріального округу Стадійчук Ольги Володимирівни, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Дубенська аграрна компанія" та ОСОБА_2 , про визнання неправомірними дій приватного нотаріуса, передати на розгляд за підсудністю до Господарського суду Рівненської області, у провадженні якого перебуває справа № 918/195/24 про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Дубенська аграрна компанія" (код ЄДРПОУ 40002972).

Відповідно до Протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду, Господарського суду Рівненської області 17.05.2024 року, справу № 918/195/24(559/255/23) на підставі ухвали Млинівського районного суду від 22.04.2024 року передано судді Романюку Р.В.

Відповідно до ч. 2 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство (неплатоспроможність), в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про відшкодування шкоди та/або збитків, завданих боржнику; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника. Склад учасників розгляду спору визначається відповідно до Господарського процесуального кодексу України. Господарський суд розглядає спори, стороною в яких є боржник, за правилами, визначеними Господарським процесуальним кодексом України. За результатами розгляду спору суд ухвалює рішення. Заяви (позовні заяви) учасників провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) або інших осіб у спорах, стороною в яких є боржник, розглядаються в межах справи про банкрутство (неплатоспроможність) за правилами спрощеного позовного провадження. Позивач має право в позовній заяві заявити мотивоване клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Якщо суд за результатами розгляду клопотання позивача дійде висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, він зазначає про це в ухвалі про відкриття провадження у справі. У разі якщо відповідачем у такому спорі є суб`єкт владних повноважень, суд керується принципом офіційного з`ясування всіх обставин у справі та вживає визначених законом заходів, необхідних для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів, з власної ініціативи.

Матеріали справи, в якій стороною є боржник, щодо спорів, зазначених у частині другій цієї статті, провадження в якій відкрито до або після відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), за ініціативою учасника справи або суду невідкладно, але не пізніше п`яти робочих днів, надсилаються до господарського суду, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство (неплатоспроможність), який розглядає спір по суті в межах цієї справи (ч. 3 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства).

Керуючись ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Справу № 918/195/24(559/255/23) прийняти до провадження.

2. Підготовче засідання призначити на "19" червня 2024 р. об 10:00 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: м. Рівне, вул. Набережна, 26-А, в залі судових засідань № 13.

3. Надіслати ухвалу учасникам справи, в порядку, визначеному ч. 5 ст. 242 ГПК України.

4. Суд звертає увагу сторін що подання доказів у справі здійснюється відповідно до ст. 80 ГПК України.

5. Усі заяви, клопотання і заперечення подаються до суду в письмовій формі з обов`язковим направленням копій зазначених документів іншим учасникам справи (провадження). Не відповідність письмової заяви (клопотання, заперечення) вимогам ст. 170 ГПК України чи неподання доказів про їх направлення іншим учасникам справи (провадження) є підставою для залишення їх судом без розгляду. Суд повертає письмову заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду також у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

6. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі документи, що підтверджують повноваження представників, відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Р.В. Романюк

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119167791
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/195/24

Ухвала від 26.06.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Ухвала від 20.06.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 20.06.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 19.06.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 19.06.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 18.06.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 17.06.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 17.06.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Постанова від 03.06.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 07.06.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні