Ухвала
від 16.05.2024 по справі 554/9173/23
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 554/9173/23 Номер провадження 22-ц/814/1696/24Головуючий у 1-й інстанції Савченко Л.І. Доповідач ап. інст. Пилипчук Л. І.

У Х В А Л А

16 травня 2024 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючий суддя Пилипчук Л.І.,

судді Дряниця Ю.В., Чумак О.В.,

розглянувши клопотання представника заявника адвоката Ткачук Світлани Стефанівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення; заінтересована особа: Військово-медичне управління Служби безпеки України,

в с т а н о в и в:

У провадженніПолтавського апеляційногосуду перебуваєуказана цивільнасправа заапеляційною скаргою ОСОБА_1 наухвалу Октябрського районного суду м.Полтави від 11 січня 2024 року.

Справа призначена до розгляду на 11-00 год. 16 травня 2024 року.

13 травня 2024 року до Полтавського апеляційного суду надійшли пояснення представника заявника адвоката Ткачук Світлани Стефанівни, за змістом яких, серед іншого вона просить призначити проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Вирішуючи заявлене клопотання, колегія суддів не вбачає підстав для його задоволення з огляду на наступне.

За змістом частин першої-третьої статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги», у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Отже, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду, оскільки процесуальний закон не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

За приписом вказаної норми клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь, пропуск строку може бути самостійною підставою для відмови у задоволенні клопотання.

Враховуючи, що клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції надійшло на адресу суду 13 травня 2024 року, тобто з порушенням строку, визначеного статтею 212 ЦПК України, а з його змісту не можливо встановити намір заявника брати участь у судовому засіданні з використанням власних технічних засобів або в іншому суді, у задоволенні такого клопотання слід відмовити.

Керуючись ст.212 ЦПК України, апеляційний суд,

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання представника заявника адвоката Ткачук Світлани Стефанівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Л.І. Пилипчук

Судді Ю.В. Дряниця

О.В. Чумак

СудПолтавський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення16.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119190733
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —554/9173/23

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні