Ухвала
від 21.05.2024 по справі 139/301/24
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 139/301/24

УХВАЛА

21 травня 2024 року смт Муровані Курилівці

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Коломійцевої В.І.,

секретаря Слободянюк О.С.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в смтМуровані Курилівціцивільну справуза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Могилів-Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Могилів-Подільському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), треті особи: ОСОБА_3 ,Служба усправах дітейМурованокуриловецької селищноїради про оспорення батьківства та виключення відомостей про батьківство з актового запису про народження дитини, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до ОСОБА_2 , Могилів-Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Могилів-Подільському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), треті особи: ОСОБА_3 ,Служба усправах дітейМурованокуриловецької селищноїради про оспорення батьківства та виключення відомостей про батьківство з актового запису про народження дитини.

Ухвалою судді Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області від 26.04.2024 року відкрито провадження у справі та вирішено розглядати справу за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на 21.05.2024.

09.05.2024 до суду надійшла заява представника позивача про залишення позову без розгляду.

Сторони в підготовче засідання не з`явилися, про дату, час і місце цього засідання були повідомлені своєчасно та належним чином. Про причини неявки суд не повідомили.

Представник відповідача Могилів-Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Могилів-Подільському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) в підготовче засідання також не з`явився, подав заяву про розгляд справи без участі їх представника.

Відповідно до ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи та подану заяву приходить до наступного.

Згідно з положеннями п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Як вбачається із матеріалів справи, судом призначено її розгляд за правилами загального позовного провадження зі стадії підготовчого засідання.

Відповідно до п.1 ч.2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу зокрема про залишення позовної заяви без розгляду.

Частиною 3 статті 13 ЦПК України передбачено право позивача на власний розсуд розпоряджатись своїми правами щодо предмета спору, у зв`язку з чим виключно позивачу належить право вибору характеру своїх процесуальних дій: залишити позов без розгляду чи закінчити судовий розгляд справи.

Враховуючи, що представник позивача подав заяву про залишення позову без розгляду, приймаючи до уваги, що розгляд справи по суті розпочато не було, суд приходить до висновку про можливість задоволення відповідної заяви.

Керуючись ст.ст. 257, 260-261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Могилів-Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Могилів-Подільському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), треті особи: ОСОБА_3 ,Служба усправах дітейМурованокуриловецької селищноїради прооспорення батьківствата виключеннявідомостей пробатьківство зактового записупро народженнядитини- залишити без розгляду.

Ухвала судунабирає законноїсили змоменту їїпідписання суддею,однак можебути оскарженав апеляційномупорядку доВінницького апеляційногосуду протягом15днів здня отриманняїї копії.

Суддя: Коломійцева В.І.

СудМурованокуриловецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення21.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119191289
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —139/301/24

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні