Судовий наказ
від 17.05.2024 по справі 209/2288/24
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 209/2288/24

Провадження № 2-н/209/1458/24

СУДОВИЙ НАКАЗ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2024 року м. Кам`янське

Суддя Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області Шендрик К.Л., розглянувши заявупро видачусудового наказу Комунального підприємства Кам`янської міської ради «Добробут» про стягнення заборгованості за послуги з управління багатоквартирним будинком з ОСОБА_1 , дійшов висновку щодо судового наказу про таке:

На розгляд до суду направлена заява про видачу судового наказу.

Стягувач Комунальне підприємство Кам`янської міської ради «Добробут», код ЄДРПОУ 43057390, фактичне місцезнаходження: 51900, Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Республіканська, буд. 37, юридична адреса: 51900, Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Любавичського Ребе, буд. 3, р/р № НОМЕР_1 ( НОМЕР_2 ) в АТ КБ «Приватбанк», МФО 305299 (інші відомості про стягувача суду не відомі)

Боржник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,РНОКПП НОМЕР_3 ,місце реєстрації: АДРЕСА_1 (інші відомості про боржника суду невідомі).

Згідно зі ст. 525 ЦК України одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Згідно зі ст. 530 ЦК України якщо у зобов`язанні встановлено строк його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк.

Згідно зі ст. 68 ЖК України власник або наймач зобов`язаний вчасно вносити квартирну плату й плату за комунальні послуги.

Згідно ст. 68 ЖК України наймач зобов`язаний своєчасно вносити квартирну плату та плату за комунальні послуги.

Відповідно до вимог п. 10 ч. 1 ст. 7 ЗУ "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", п. 5 ч. 2 ст. 7 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов`язані оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/ тарифами, встановленими відповідно до законодавства.

Відповідно до ч. 1 ст. 9 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» Споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором.

Відповідно до п. 7 ч. 3 ст. 8 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», управитель багатоквартирного будинку має право вести претензійно-позовну роботу у разі виникнення заборгованості за надані послуги в порядку і строки, встановлені законом та/або договором.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» житлово-комунальні послуги поділяються на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (прибирання внутрішньо-будинкових приміщень та прибудинкової території, санітарно-технічне обслуговування внутрішньо-будинкових мереж, утримання ліфтів, освітлення місць загального користування, поточний ремонт, вивезення побутових відходів тощо).

Відповідно до вимог п. 10 ч. 1 ст.7 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» співвласники багатоквартирного будинку зобов`язані своєчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги.

В порушеннясвоїх зобов`язаньборжник оплатупослуг зуправління багатоквартирнимбудинком уповному обсязіне здійснював,у зв`язкуз чимутворилась заборгованістьза періодз 01.03.2021року по01.03.2024року урозмірі 8691,42грн. Є підстави для видачі судового наказу.

Керуючись ст.ст. 161, 162, 167-168 ЦК України,-

НАКАЗУЮ:

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_3 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 (інші відомості про боржника суду невідомі) на користь Комунального підприємства Кам`янської міської ради «Добробут», код ЄДРПОУ 43057390, фактичне місцезнаходження: 51900, Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Республіканська, буд. 37, юридична адреса: 51900, Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Любавичського Ребе, буд. 3, р/р № НОМЕР_1 в АТ КБ «Приватбанк», МФО 305299 (інші відомості про стягувача суду не відомі) заборгованість за послуги з управління багатоквартирним будинком за період з 01.03.2021 року по 01.03.2024 року у розмірі 8691 (вісім тисяч шістсот дев`яносто одну) грн. 42 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,РНОКПП НОМЕР_3 ,місце реєстрації: АДРЕСА_1 (інші відомості про боржника суду невідомі) на користь Комунального підприємства Кам`янської міської ради «Добробут», код ЄДРПОУ 43057390, фактичне місцезнаходження: 51900, Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Республіканська, буд. 37, юридична адреса: 51900, Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Любавичського Ребе, буд. 3, р/р № НОМЕР_1 в АТ КБ «Приватбанк», МФО 305299 (інші відомості про стягувача суду не відомі) 302(тристадві)гривні 80копійок за понесені стягувачем судові витрати у вигляді сплати судового збору.

Копію наказу направити боржнику разом з копією заяви стягувача про видачу судового наказу та доданими до неї документами.

Згідно ч. 1 ст. 170 ЦПК України боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Заява про скасування судового наказу має відповідати вимогам, встановленим ст.170 ЦПК України.

Повідомити боржника про те, що під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядав обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Копія судового наказу у Єдиному державному реєстрі судових рішень міститься за веб-адресою: http://dn.dp.court.gov.ua (в рядку «Справа №» необхідно ввести номер справи, в якій видано цей судовий наказ).

Судовий наказ оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, проте може бути скасований у порядку, передбаченому розділом ІІ ЦПК України.

Наказ набирає законної сили протягом п`яти днів після закінчення п`ятнадцятиденного строку з дня вручення боржнику копії судового наказу, заяви стягувача про видачу судового наказу та доданих до неї документів.

Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу для пред`явлення до виконання.

Суддя К.Л.Шендрик

Судовий наказ набрав чинності "___"


20__ року.

Суддя



(підпис) (ініціали, прізвище судді, який видав судовий наказ)

Місце печатки суду

Судовий наказ видано стягувачу "___"


20__ року.

Виконавчий документможе бутипред`явленодо примусовоговиконання протягомтрьох років(відповіднодо ст.12Закону України"Провиконавче провадження") з наступного дня після набрання судовим наказом законної сили.

СудДніпровський районний суд м.Дніпродзержинська
Дата ухвалення рішення17.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119192475
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —209/2288/24

Судовий наказ від 17.05.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Шендрик К. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні