Ухвала
від 22.05.2024 по справі 274/4286/24
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №274/4286/24

Провадження №2/0274/1163/24

Ухвала

про відкриття провадження у справі

22.05.2024 року Суддя Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області Вдовиченко Т.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Бердичівської міської ради Житомирської області, Виконавчого комітету Бердичівської міської ради Житомирської області про визнання права власності на земельну ділянку -

встановив:

ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Гуменюк О.В., звернулася в суду з позовом, згідно якого просить визнати за нею право власності на земельну ділянку, площею 0,0360 га, кадастровий номер 1810400000:01:011:0071, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 . Вимоги заяви обґрунтовує тим, що вона не може зареєструвати своє право власності на зазначену земельну ділянку, в зв`язку з відсутністю відтиску печатки та підпису уповноваженої особи в Державному акті на право власності на земельну ділянку серії ЯЕ №744539 від 19.10.2009.

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.187-192, 258-261, 353 ЦПК України, суддя

постановив:

Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі № 274/4286/24 за позовною заявою ОСОБА_1 до Бердичівської міської ради Житомирської області, Виконавчого комітету Бердичівської міської ради Житомирської області про визнання права власності на земельну ділянку.

Призначити по справі підготовче засідання 08липня 2024року о10год 30хв. в приміщенні Бердичівського міськрайонного суду за адресою: вул. Житомирська, 30-а, м. Бердичів, Житомирська обл.

Копію ухвали надіслати сторонам, відповідачам, крім того, копію позовної заяви з додатками.

Запропонувати відповідачам протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду: відзив на позовну заяву та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; надати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів, який повинен бути надісланий (наданий) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Запропонувати позивачці протягом 5 (п`яти) днів з дня отримання відзивів надати суду відповіді на відзиви, виклавши в них свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачами у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення; докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються відповіді на відзиви, якщо такі докази не надані позивачкою або відповідачами; документи, що підтверджують надіслання (надання) відповідей на відзиви і доданих до неї доказів іншим учасникам справи; надати іншим учасникам справи копію відповідей на відзиви та доданих до них документів, які повинні бути надіслані (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповідей на відзиви до суду.

Запропонувати відповідачам протягом 5 (п`яти) днів з дня отримання відповіді на відзив надати суду заперечення на відповідь, виклавши в них свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачкою у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення; надати іншим учасникам справи копію заперечення на відповідь та доданих до нього документів, яке повинно бути надіслане (надане) одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь до суду.

Разом з першою заявою по суті спору кожна сторона подає до суду попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які вона понесла і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не підлягає оскарженню.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://bd.zt.court.gov.ua/sud0603/.

Суддя: Т.М.Вдовиченко

СудБердичівський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення22.05.2024
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу119196570
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —274/4286/24

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні