Ухвала
від 21.05.2024 по справі 759/9966/22
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2/759/265/24

ун. № 759/9966/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 травня 2024 року м. Київ

Святошинський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Твердохліб Ю.О.,

за участю секретаря судових засідань Вінцковської О.І.,

представника позивача Томшишина А.І.

представників відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження клопотання директора ТОВ "ЄВРО СМАРТ ПАУЕР" Тельпуха О.С. про письмове опитування учасників справи у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Смарт Пауер» до ОСОБА_5 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Консалтингова група «А-95», ОСОБА_6 , Приватного акціонерного товариства «Телеканал «Інтер», Товариства з обмеженою відповідальністю «Національні інформаційні системи», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтерактивний маркетинг», Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія», Товариства з обмеженою відповідальністю «СЛМ Новини» про спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації".

В С Т А Н О В И В:

У серпні 2022 року директор ТОВ "ЄВРО СМАРТ ПАУЕР" ОСОБА_7 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_5 , ТОВ «Консалтингова група «А-95», ОСОБА_6 , ПрАТ «Телеканал «Інтер», ТОВ «Національні інформаційні системи», ТОВ «Інтерактивний маркетинг», ТОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія», ТОВ «СЛМ Новини» про спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації.

Ухвалою судді Святошинського районного суду міста Києва Кириленко Т.В. від 23.08.2022 року відкрито провадження у справі.

Ухвалою Святошинського районного суду міста Києва від 12.04.2023 року провадження в частині позовних вимог ТОВ "ЄВРО СМАРТ ПАУЕР" до ТОВ "Консалтингова група "А-95", ПрАТ "Телеканал "ІНТЕР", ТОВ "Національні інформаційні системи", ТОВ "Інтерактивний маркетинг", ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія", ТОВ "СЛМ Новини" про спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації закрито.

Постановою Київського апеляційного суду від 26.07.2023 р. ухвалу Святошинського районного суду міста Києва від 12.04.2023 року скасовано, справу направлено для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Ухвалою судді Святошинського районного суду м. Києва від 21.02.2024 року Єросовою І.Ю. заяву про самовідвід задоволено та відведено суддю Святошинського районного суду м. Києва Єросову І.Ю. від розгляду вищезазначеної справи.

Повторним протоколом автоматичного розподілу судової справи між суддями від 01.03.2024 року визначеного головуючого суддю Твердохліб Ю.О. та 04.03.2024 року справу передано судді.

Ухвалою Святошинського районного суду м. Києва від 05.03.2024 року прийнято до провадження цивільну справу та розпочато підготовче провадження у справі.

17.05.2024 року до суду від директора ТОВ "ЄВРО СМАРТ ПАУЕР" Тельпуха О.С. надійшло клопотання про зобов`язання учасників справи надати відповідь на на заяву про письмове опитування відповідачів, як свідків.

В підготовчому засіданні представник ТОВ "ЄВРО СМАРТ ПАУЕР" підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Інші учасники судового засідання поклались на розсуд суду.

Згідно пункту 6 частини другої статті 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається (частина перша статті 44 ЦПК України).

За приписами частин першої - третьої та п`ятої статті 93 ЦПК України учасник справи має право поставити в першій заяві по суті справи, що ним подається до суду, не більше десяти запитань іншому учаснику справи про обставини, що мають значення для справи. Учасник справи, якому поставлено питання позивачем, зобов`язаний надати вичерпну відповідь окремо на кожне питання по суті. На запитання до учасника справи, який є юридичною особою, відповіді надає її керівник або інша посадова особа за його дорученням. Відповіді на запитання подаються до суду учасником справи - фізичною особою, керівником або іншою посадовою особою юридичної особи у формі заяви свідка не пізніш як за п`ять днів до підготовчого засідання, а у справі, що розглядається в порядку спрощеного провадження, - до першого судового засідання. Копія такої заяви свідка у той самий строк надсилається учаснику справи, який поставив письмові запитання. Якщо поставлене запитання пов`язане з наданням відповідних доказів, що підтверджують відповідні обставини, учасник справи разом з наданням заяви свідка надає копії відповідних письмових чи електронних доказів.

Заява про опитування учасника справи у якості свідка у порядку ст. 93 ЦПК України - у відповідності до параграфа 2 Глави 5 Розділу І ЦПК України відноситься до витребування доказів, які, як вказано вище, повинна надати кожна сторона на підтвердження обставин, на які вона посилається як на підставу вимог і заперечень.

Зі змісту клопотання про опитування позивача та змісту самих запитань вбачається, що питання поставлені позивачем у порядку ст. 93 ЦПК України стосуються обставин справи.

Позивач фактично скористався положеннями ч. 1 ст. 93 ЦПК України та поставив запитання відповідачам, а тому їх обов`язком є надання вичерпної відповіді на кожне питання по суті за приписами ч. 2 ст. 93 ЦПК України з врахуванням передбаченого ст. 93 ЦПК України порядку.

Відповіді на запитання подаються до суду учасником справи - фізичною особою, керівником або іншою посадовою особою юридичної особи у формі заяви свідка не пізніш як за п`ять днів до підготовчого засідання, а у справі, що розглядається в порядку спрощеного провадження, - до першого судового засідання.

Копія такої заяви свідка у той самий строк надсилається учаснику справи, який поставив письмові запитання.

У заяві свідка зазначаються ім`я (прізвище, ім`я та по батькові), місце проживання (перебування) та місце роботи свідка, поштовий індекс, реєстраційний номер облікової картки платника податків свідка за його наявності або номер і серія паспорта, номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти (за наявності), відповіді на питання щодо обставин справи, про які відомо свідку, джерела обізнаності свідка щодо цих обставин, а також підтвердження свідка про обізнаність із змістом закону щодо кримінальної відповідальності за надання неправдивих показань.

Якщо поставлене запитання пов`язане з наданням відповідних доказів, що підтверджують відповідні обставини, учасник справи разом з наданням заяви свідка надає копії відповідних письмових чи електронних доказів.

За змістом частини шостої статті 93 ЦПК України учасник справи має право відмовитися від надання відповіді на поставлені запитання: 1) з підстав, визначених статтями 70, 71 цього Кодексу; 2) якщо поставлене запитання не стосується обставин, що мають значення для справи; 3) якщо учасником справи поставлено більше десяти запитань.

Дослідивши матеріали справи суд вважає за необхідне клопотання директора ТОВ "ЄВРО СМАРТ ПАУЕР" Тельпуха О.С. про письмове опитування учасників справи задовольнити.

Керуючись ст.ст. 84, 91, 93 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання директора ТОВ "ЄВРО СМАРТ ПАУЕР" ОСОБА_7 про письмове опитування учасників справи задовольнити.

Зобов`язати Приватне акціонерне товариство «ТЕЛЕКАНАЛ «ІНТЕР» надати письмові відповіді на питання директора ТОВ "ЄВРО СМАРТ ПАУЕР" ОСОБА_7 , а саме:

- чи виходив, транслювався, поширювався в етер (ефір) телеканалу «ІНТЕР» випуск програми новин «Подробиці», відео-сюжет, якого розміщений за посиланнями в мережі Інтернет: ІНФОРМАЦІЯ_4 та ІНФОРМАЦІЯ_3, а також, запис якого, долучений до позовної заяви, на електронних носіях інформації? Якщо так, то зазначити дату поширення;

- чи належить ПАТ «ТЕЛЕКАНАЛ «ІНТЕР» «youtube» канал «Подробности» (Подробиці) веб-сайту «www.youtube.com» за посилання ІНФОРМАЦІЯ_1, або чи має ПАТ «ТЕЛЕКАНАЛ «ІНТЕР» можливість поширювати відео-записи на даному каналі?

Зобов`язати ТОВ «Національні інформаційні системи» надати письмову відповідь на питання директора ТОВ "ЄВРО СМАРТ ПАУЕР" ОСОБА_7 , а саме:

- чи належить ТОВ «Національні інформаційні системи» «youtube» канал «Подробности» (Подробиці) веб-сайту «www.youtube.com» за посилання ІНФОРМАЦІЯ_2 або чи має ТОВ «Національні інформаційні системи» можливість поширювати відео-записи на даному каналі?

Зобов`язати ТОВ «Інтерактивний маркетинг» надати письмову відповідь на питання директора ТОВ "ЄВРО СМАРТ ПАУЕР" ОСОБА_7 , а саме:

- чи належить ТОВ «Інтерактивний маркетинг» «youtube» канал «Подробности» (Подробиці) веб-сайту «www.youtube.com» за посилання ІНФОРМАЦІЯ_2, або чи має ТОВ «Інтерактивний маркетинг» можливість поширювати відео-записи на даному каналі?

Зобов`язати ОСОБА_5 надати письмові відповіді на питання директора ТОВ "ЄВРО СМАРТ ПАУЕР" ОСОБА_7 , а саме:

- чи уповноважувало ТОВ «КОНСАЛТИНГОВА ГРУПА «А-95» ОСОБА_5 , на надання інтерв`ю, коментарів, виступів, що викладені у відео-сюжеті програми «Подробиці», за 2021-09-07 20:00, та розміщені в мережі Інтернет, за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_5, а саме: «36:33 хв. ОСОБА_9 : Йдеться про газо-наповнюючу станцію у місці, на станції Вовчанськ, це Харківська область, це нова станція компанії БРСМ-НАФТЛ. Газ з Росії, весь цей газ не є автомобільним, тобто він є дійсно для побутового призначення. По суті у нас наливають у баки авто, тому, що це дешево, і тому, що це вигідно, тому, що там низький податок, і відповідно низька ціна. Насправді по законодавству, можна заправляти в машини тільки автомобільний газ».

- чи йдеться у фразі ОСОБА_5 , що є предметом спору в даній справі, цитата: «Йдеться про газо-наповнюючу станцію у місці, на станції Вовчанськ, це Харківська область, це нова станція компанії БРСМ-НАФТА» - про мережу АЗС «БРСМ НАФТА» ?

Зобов`язати ТОВ «КОНСАЛТИНГОВА ГРУПА «А-95» надати письмову відповідь на питання директора ТОВ "ЄВРО СМАРТ ПАУЕР" ОСОБА_7 , а саме:

- чи уповноважувало ТОВ «КОНСАЛТИНГОВА ГРУПА «А-95» ОСОБА_5 , на надання інтерв`ю, коментарів, виступів, що викладені у відео-сюжеті програми «Подробиці», за 2021-09-07 20:00, та розміщені в мережі Інтернет, за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_5, а саме: «36:33 хв. ОСОБА_9 : Йдеться про газо-наповнюючу станцію у місці, на станції Вовчанськ, це Харківська область, це нова станція компанії БРСМ-НАФТЛ. Газ з Росії, весь цей газ не є автомобільним, тобто він є дійсно для побутового призначення. По суті у нас наливають у баки авто, тому, що це дешево, і тому, що це вигідно, тому, що там низький податок, і відповідно низька ціна. Насправді по законодавству, можна заправляти в машини тільки автомобільний газ».

Відповідь у формі заяви свідка, яка відповідає ст. 93 ЦПК України, направити до суду та іншим учасникам справи не пізніше п`яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити відповідачам, що у випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Відкласти підготовче судове засідання на 09 липня 2024 року о 11:30 год. у приміщенні Святошинського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Я. Коласа, 27-а, каб. № 203).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються в апеляційну скаргу на рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

Суддя Ю.О. Твердохліб

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.05.2024
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу119201399
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах про захист немайнових прав фізичних осіб, з них про захист честі, гідності та ділової репутації, з них:

Судовий реєстр по справі —759/9966/22

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Невідома Тетяна Олексіївна

Постанова від 26.07.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Невідома Тетяна Олексіївна

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Невідома Тетяна Олексіївна

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Кириленко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні