Ухвала
від 22.05.2024 по справі 320/19628/24
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

22 травня 2024 року м. Київ № 320/19628/24

Суддя Київського окружного адміністративного суду Головенко О.Д., розглянувши позовну заяву Організації роботодавців криворізької міської організації роботодавців експертних та інспекційних організацій та ТОВ "ПРОМТЕХДІАГНОСТИКА" до Міністерства економіки України про визнання протиправним та скасування наказу,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулись Організація роботодавців криворізька міська організація роботодавців експертних та інспекційних організацій та ТОВ "ПРОМТЕХДІАГНОСТИКА" з позовом до Міністерства економіки України про визнання протиправним та скасування наказу від 27.11.2023 № 17954.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 09.05.2024 позовну заяву залишено без руху та встановлено позивачеві п"ятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії зазначеної ухвали, шляхом подання до суду документу про сплату судового збору в розмірі 3 028,00 грн або документ, який підтверджуює підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

17.05.2024 від представника позивачів надійшло клопотання про відкликання та повернення даного адміністративного позову.

Пунктом 2 ч. 4 ст. 169 КАС України визначено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

Враховуючи заяву про відкликання даного позову та вказані норми КАС України, суд вважає за можливе клопотання задовольнити та позов повернути позивачам.

Керуючись ст. 169, 171, 243, 248 КАС України, суд

у х в а л и в:

1.Позовну заяву Організації роботодавців криворізької міської організації роботодавців експертних та інспекційних організацій та ТОВ "ПРОМТЕХДІАГНОСТИКА" до Міністерства економіки України про визнання протиправним та скасування наказу, - повернути позивачам.

2.Роз`яснити позивачам, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

3.Копію ухвали разом з матеріалами позовної заяви надіслати позивачам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Суддя Головенко О.Д.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.05.2024
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу119205076
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності, з них дозвільної системи, нагляду (контролю), реалізації держ-ї регуляторної політики у сфері госп-ї д-ті; ліцензування видів господарської д-ті; розроблення і застосування національних стандар., технічних регламентів та процедур оцінки відповідності

Судовий реєстр по справі —320/19628/24

Ухвала від 22.05.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Головенко О.Д.

Ухвала від 09.05.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Головенко О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні