Ухвала
від 02.04.2024 по справі 392/558/24
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/558/24

Провадження №2-о/392/28/24

У ХВ АЛ А

02 квітня 2024 року суддя Маловисківського районного суду Кіровоградської області Кавун Т.В., розглянувши матеріали за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Смолінська селищна рада Новоукраїнського району Кіровоградської області, як орган опіки та піклування про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

29.03.2024 року представник заявника адвокат Коротченко О.О., що діє в інтересах ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаною заявою.

Дослідивши матеріали справи, суддя дійшла висновку, що заява не відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України, виходячи з наступного.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом.

Згідно п. 1 ч. 2 ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

Згідно ч. 3 ст. 42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

При цьому, у поданій заяві представником заявника не зазначено особу, щодо якої розглядається справа про визнання її обмежено дієздатною у якості заінтересованої особи, прізвище, ім`я та по батькові такої особи, її місце проживання чи перебування та засоби зв`язку, а саме ОСОБА_2 , у зв`язку з чим заявнику необхідно уточнити коло суб`єктів, учасників процесу, з наданням копії заяви та доданих матеріалів для них.

Норми статті 175 ЦПК України чітко визначають вимоги щодо форми і змісту позовної заяви.

Зокрема, п. 2 ст. 175 ЦПК України, повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити, в тому числі і відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Натомість заява не містить відомості про наявність або відсутність електронного кабінету сторін у справі.

У зв`язку з викладеним, заявнику необхідно уточнити коло суб`єктів, учасників процесу по справі, з наданням копії заяви та доданих матеріалів для них, зазначити відомості про наявність або відсутність електронного кабінету сторін у справі.

Оскільки справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, то відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175-177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтями 175, 177, 185, 260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Смолінська селищна рада Новоукраїнського району Кіровоградської області, як орган опіки та піклування про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна - залишити без руху, надавши строк для усунення вказаних недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У разі невиконання вказаних вимог заява буде вважатись неподаною.

Копію ухвали невідкладно направити заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В.Кавун

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу119214470
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —392/558/24

Ухвала від 15.08.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні